Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα από μη μηχανικό: Υλικό θερμομόνωσης τοιχοποιίας


ApostolisArt

Recommended Posts

καλημέρα καλή χρονιά,

τελικά μετά από ιδία εμπειρία αλλά και συζητήσεις με παλαιότερους συναδέλφους και πελάτες, εγώ στο σπίτι μου θα έκανα τις τοιχοποιίες με Κ200 (33χ20χ19) και εξωτερική θερμομόνωση (πχ kelyfos) .εντυπωσιακά αποτελέσματα, με κάποιο επιπλέον κόστος για την μόνωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο πετροβαμβακας των 80 Kg ειναι μια χαρα και σε υπερκαλυπτει .Το isitherm ειναι καλο αλλα οχι οσο θαπρεπε και οσο λεει οτι ειναι και απο συντελεστες κ(ηχομονωσεις-θερμομονωσεις)αλλα και οτι καιγεται παροτι λενε οτι ειναι ακαυστος ενω ο πετροβαμβακας ειναι πρακτικα ακαυστος.

Link to comment
Share on other sites

Απ'όσα ξέρω:

- Τα τούβλα δεν πειράζει αν είναι βρεγμένα... Στο σοβάτισμα πειράζει...

- izitherm δεν ξέρω τί είναι....

- Ο πετροβάμβακας δεν πρέπει να είναι υγρός όταν μπει... Αλλά έχω ακούσει ότι γενικότερα είναι πάρα πολύ βλαβερός στην υγεία...

- Για εμένα η καλύτερη μόνωση είναι από υλικό τύπου dow περασμένο εξωτερικά και όχι ανάμεσα από τα τούβλα.

Link to comment
Share on other sites

acnt :

Τα τούβλα δεν πειράζει αν είναι βρεγμένα... Στο σοβάτισμα πειράζει...

Μήπως το αντίθετο ; Τα τούβλα όντας βρεγμένα δεν "κλέβουν" το απαραίτητο νερό του σοβά .

Link to comment
Share on other sites

Τα τούβλα πριν το σοβάτισμα μπορει να ειναι λιγο υγρα. όμως δεν επειρεαζει τοσο ώστε να μην εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα. Επομένς και να μην ειναι υγρα δεν πειραζει.

Σαν μονωση θεωρω οτι ειναι οι πλακες με εξ.πολυσ. (τυπου DOW) είτε εναμεσα είτε εξωτερικα ειναι τα καλυτερο με το αναλογο πάχος

Link to comment
Share on other sites

για καλύτερη θερμομόνωση τυπού Dow με 5 εκτ. πάχος είναι καλά,και εξωτερικά τοποθετιμένα γιατί προστατεύει τον τοίχο απο το κρύο και τον κρατάει ζεστό, όχι αναμεσα στα τούβλα.

Link to comment
Share on other sites

gio, είναι λάθος να μην ζεστένετε ο τοίχος.

θα προσπαθίσω με τα λίγα ελλήνικα που ξέρω να σου το εξηγίσω.

εάν μπει η μόνωση απο την μέσα μερία του τοίχου, η τοιχοποιία μένει κρύα και η ζέστη του Δωματίου δεν μπορεί να μπεί στην τοιχοποιία. Η θερμική ικανότητα της τοιχοποιίας δεν χρεισιμοποιείτε. π.χ. αν απενεργοποιήσεις το κολοριφέρ κρυόνουν τα δώματια ταχύτερα από ότι αν θα ήτανε η μόνωση απο την έξω πλευρά και θα είχε ζεσταθεί ο τοίχος.

Link to comment
Share on other sites

Τα ερωτήματα τύπου "ποια μόνωση είναι καλύτερη?" είναι πολύ γενικά και αόριστα. Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του όπως επίσης κάθε κτίριο έχει διαφορετικές ιδιομορφίες και ανάγκες (φόρμες, κατασκευή, χρήση, τοποθεσία, κλπ) Προσπαθώντας να απαντήσει κάποιος μηχανικός τέτοιου είδους ερωτήματα υποβιβάζει την επιστημονική του κατάρτιση και το ρόλο του.

 

Τα βρεγμένα τούβλα δεν επηρεάζουν το χτίσιμο - άλλωστε στη παλέτα το πολύ-πολύ να έχουν βραχεί τα έξω / τα βάζει στην άκρη και τα χρησιμοποιεί την άλλη μέρα. Ποιο πολύ επηρεάζεται το σοβάτισμα. Συνήθως οι σοβατζήδες τα βρέχουν και λίγο για να καθαρίσουν και να πιάσει ποιο καλά το πεταχτό κονίαμα (ιδίως το καλοκαίρι). Εάν έχουν βραχεί πολύ τότε θα αργήσει να τραβήξει το πεταχτό, η πρόσφυση ίσως δεν είναι τόσο καλή και ο σοβάς μπορεί να αποκολληθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.