Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή υπόγειας παροχής ρεύματος


pts.

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Στο πατρικό μου πρέπει να γίνει μεταφορά των μετρητών της ΔΕΗ , για αυτό πρέπει να επιμηκυνθούν,  τα παροχικά καλώδια των οποίων η όδευση θα είναι υπόγεια.

Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορεί κανείς να μου περιγράψει εν συντομία τον τρόπο κατασκευής υπόγειας παροχής ρεύματος ή να μου υποδείξει κάπου που μπορώ να βρώ τις προδιαγραφές.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Σκαβεται ταφρος (χαντακι), ενα μικρο μερος του χωματος κοσκινιζεται και στρωνεται στον πυθμενα του χαντακιου (ειτε μπαινει μια στρωση αμμου), απλωνεται το νεο παροχικο (καλο ειναι να τοποθετηθει εντος καταλληλου σπιραλ σωληνα), ειτε κοσκινιζεται το υπολοιπο χωμα ειτε στρωνεται αμμος για 10-15 εκατοστα, μπαινει πλαστικο πλεγμα σημανσης ειτε πλακες για αποφυγη τραυματισμου του καλωδιου σε τυχαιο σκαψιμο, και γεμιζεται το χαντακι μεχρι εκει που πρεπει.... Αποτομες στροφες και ασυνεχειες στην πορεια του σπιραλ καλο ειναι να αποφευγονται. Δεν αναφερεις αποσταση, για μεγαλη αποσταση ισως θα ηταν χρησιμο ενδιαμεσο φρεατιο/α. 

 

Aσχετο, μηπως εχεις λογαριασμο στο wsurfing.gr?

Link to comment
Share on other sites

Κατατοπιστικότατη η περιγραφή σου, ευχαριστώ πολύ.Μπορείς να μου πεις και το συνηθισμένο βάθος του χαντακιού? Ο εγκαταστάτης μου,  μου είπε για 40 εκ. βάθος που προσωπικά το θεωρώ μικρό.

 

Άσχετο: όχι δεν έχω λογαριασμό στο wsurfing.gr

Link to comment
Share on other sites

Ποσο κατω να πας? Πανω απο μισο μετρο το θεωρω υπερβολη... Εξαρταται ομως και παλι, οτι θες κανεις. Αν το υπεδαφος σκαβεται ευκολα μπορεις να πας πιο κατω. Αν ειναι πετρωδες θα παιδευτεις. Αν περασει απο μερος που πχ το οργωνεις και βαζεις κηπευτικα πρεπει να κατεβεις αρκετα. Εξαρταται απο την καθε περιπτωση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.