Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ανατολική Ευρώπη κατηγορεί η Κομισιόν την Gazprom


Engineer

Recommended Posts

Στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για θέματα ανταγωνισμού βρέθηκε η Gazprom την Τετάρτη, με την Επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ να κατηγορεί το ρωσικό ενεργειακό κολοσσό για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην Πολωνία, την Ουγγαρία και έξι ακόμα χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η κρατικά ελεγχόμενη εταιρία, βασικός ενεργειακός προμηθευτής της Ευρώπης, παρακώλυσε τον διασυνοριακό ανταγωνισμό, ενώ επέβαλε υπερβολικές χρεώσεις σε πέντε χώρες.

 

«Θεωρούμε ότι η (Gazprom) ίσως δημιούργησε τεχνητά εμπόδια, αποτρέποντας τη μεταφορά αερίου από ορισμένες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προς άλλα κράτη, κάτι που παρεμποδίζει τον διασυνοριακό ανταγωνισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βεστάγκερ.

 

«Η διατήρηση του διαχωρισμού των εθνικών αγορών φυσικού αερίου επίσης επέτρεψε στην Gazprom να χρεώνει τιμές που, σε αυτό το στάδιο, θεωρούμε αθέμιτες», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Επιτρόπου.

 

Πηγή: http://web.tee.gr/γι...σας-θέσης-στην/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.