Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες Αρχιτεκτονική


Recommended Posts

Earl σ ευχαριστώ πραγματικά για όλες τις πληροφορίες δε με στεναχωρείς καλό είναι να ξέρω τα πάντα.

Γνωρίζω για το τσμεδε και τα βλέπω κιόλας από ένα οικογενειακό μας φίλο πολιτικό μηχανικό στην ηλικία μου που είναι ακριβώς σε παρόμοια θέση όπως περιγράφεις.

 

Σε όλους τους τομείς επικρατεί αυτή η κατάσταση , εκτός ίσως από πληροφορική και κάπως οικονομικά. 

 

Φαντάσου εγώ είμαι μαθηματικός με 2 μεταπτυχιακά και δουλειά δε βρίσκω , επίσης βγάζω τα μισά περίπου από τα χρήματα που ανέφερες και χωρίς ένσημα με δουλειές από δω και από εκεί.

 

Ακόμα δούλεψα κάποια σεζον σε ναυτιλιακή με μισθό 500 ευρώ , το ωράριο ήταν καθημερινές (Δευτερα - Πεμπτη) 8-5 (περίπου ) και ΠΣΚ 8 με όσο πάει συνήθως Παρασκευη Σαββατο 11 το βράδυ και Κυριακές 3-4 ώρες. Εκεί μας φώναζαν , μέχρι και μας έβριζαν και στην ουσία έκανς τα πάντα όλα όχι τίποτα σοβαρή δουλειά.

Θέλω να πω πως δε φοβάμαι τη κατάσταση σε εταιρεία ΑΝ βρεθεί μετά.

 

Αυτό που είναι πιο σημαντικό από αυτά που λες είναι πιστεύω ότι ενώ σου αρέσει δεν εξασκείς το επάγγελμα όπως σου έμαθαν στη σχολή , δεν κάνεις σχέδια κτλ. 

Αυτό σκέφτομαι και εγώ και είναι που με κρατάει κάπως πίσω.

 

Πάντως αυτό το σκέφτομαι από τη πρώτη στιγμή που τελείωσα το 1ο πτυχίο και όλα αυτά με έκαναν να μη το παίρνω απόφαση. Το θέμα είναι όμως πως δε το θέλω για χόμπι το θέλω γιατί τελικά αυτό μου αρέσει και γιατί πιστεύω πως θα είμαι καλή σε αυτό . Έχω σκεφτεί και άλλες εναλλακτικές όπως διακοσμητική σε τει ή να πάω έξω. 

 

Σ ευχαριστώ πολύ anyway γιατί όλα αυτά δε τα ήξερα τόσο αναλυτικά   8-)

Link to comment
Share on other sites

Να είσαι καλά! Μου πήρε πραγματικά ώρα για να αποφασίσω αν τελικά θα τα αναρτήσω όλα αυτά.. 

 

Όταν έγραψα για "πολύ ακριβό χόμπι" δεν εννοούσα για εσένα που θέλεις να σπουδάσεις σε καμία περίπτωση, αλλά γενικότερα για την εργασιακή κατάσταση του μηχανικού στην Ελλάδα. Επίπεδο σπουδών και όνειρα από τη μία, και από την άλλη το πραγματικό αντικείμενο της απασχόλησής μας (φορολογικά, νομοθεσίες, δημόσιες υπηρεσίες, και δεν συμμαζεύεται), τον κόπο της δουλειάς, την ευθύνη που παίρνουμε, το ύψος των αμοιβών μας, και το βασικότερο απ' όλα: το κόστος διατήρησης της επαγγελματικής ιδιότητας του μηχανικού (εισφορές, γραφείο, λοιπά έξοδα)!!  

 

Η εικόνα του μηχανικού με το ατσαλάκωτο πουκάμισο, το κράνος, το χαμόγελο μπροστά στο γιαπί με τα σχέδια στο χέρι που συναντάμε πολλές φορές σε άρθρα στο διαδίκτυο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σήμερα οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί είμαστε ασφαλισμένοι άνεργοι υποαπασχολούμενοι που ασχολούμαστε με χαζοδουλιές κυρίως, και όχι με σοβαρές μελέτες και κατασκευές όπως οι περισσότεροι θα θέλαμε και είχαμε κάποτε ονειρευτεί.. Αλλά είμαστε μηχανικοί όμως!! Αυτό λοιπόν καθιστά το ελεύθερο επάγγελμα στην Ελλάδα σήμερα, ένα πολύ ακριβό χόμπι (όταν δεν βγαίνουν χρήματα...)

 

Καλό απόγευμα και δύναμη!! Ως μία ακόμα συμβουλή επειδή έχεις και μία ηλικία και 3 πτυχία και θα θέλεις να ασκήσεις το δυνατόν γρηγορότερα το επάγγελεμα, ξεκίνα παράλληλα με τις σπουδές σου να βρεις εταιρεία, κάποιο γραφείο, κάποιο φίλο σου μηχανικό να αρχίσεις να βλέπεις πράγματα και να μαθαίνεις, έτσι ώστε όταν θα τελειώσεις να είσαι σε θέση να ξεκινήσεις άμεσα να ασκείς το επάγγελμα!! 

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.