Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα για τις τιμές αγοράς φωτοβολταϊκών panel στην Ελλάδα


Giorgos1987

Recommended Posts

Η έρευνα προσπαθεί να εξάγει μια μέση τιμή αγοράς φωτοβολταϊκών πλαισίων η οποία είναι σε μονάδες ευρώ ανἀ Wp ισχύος του φωτοβολταϊκού. Χρησιμοποιήθηκαν 66 τιμές από ιστοσελίδες λιανικής πώλησης για Φ/Β πλαίσια στην Ελλάδα.

 

Οι τιμές έχουν μια διακύμανση μεταξύ της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος Wp και το κόστος αγοράς. Στις τιμές συμπεριλαμβάνται ΦΠΑ 23%.

 

Σύμφωνα με την στατιστική επεξεργασία των τιμών, η μέση τιμή αγοράς Φ/Β ως προς την τιμή εγκατεστημένης ισχύος που μπορεί να αποδόσει είναι 1.28 eur/W-p με μια μέση τυπική απόκλιση +/- 0.63 eur/W-p ή ως ποσοστό +/- 48.97%.

 

http://4.bp.blogspot...er.blogspot.bmp

 

Στο παραπάνω διάγραμμα, ο άξονα των Χ είναι η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού panel και στον άξονα των y είναι το κόστος ανα μονάδα ισχύος. Το διάγραμμα αυτό δείχνει οτι ορισμένα φωτοβολταϊκά μικρού εμβαδού έχουν υψηλές τιμές, όσο αυξάνεται η ισχύς η τιμή μειώνεται ενώ αν ξεπεραστεί ένα όριο ισχύος οι τιμές πάλι δείχνουν να αυξάνονται.

 

Πηγή: http://energy-engine...tovoltaiko.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.