Jump to content

Giorgos1987

Core Members
 • Content Count

  625
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Giorgos1987 last won the day on April 6 2016

Giorgos1987 had the most liked content!

Community Reputation

379 Πολύ καλή

2 Followers

About Giorgos1987

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Η/Υ & blogging, ενεργειακά θέματα, εκτιμητική ακινήτων.
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εγώ άκουσα οτι το γηπεδάκι και η μπασκέτα κατασκευάστηκαν στα τέλη του 80. Τώρα είναι δυνατόν να κυνηγάς τον μηχανικό από τότε ενώ μπορεί να έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό συμβάντα, παράγοντες και φαινόμενα που να συνετέλεσαν στην κατάρρευση, χωρίς φυσικά αυτό να αποκλείει οτι μπορεί να φταίει και ο μηχανικός, το θέμα είναι πως το αποδεικνύεις αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρχεία.
 2. Εγώ όταν διάβασα το γεγονός, λέω είναι δυνατόν να μην έκαναν έκτακτα τα κανάλια και να μην έλαβε διαστάσεις το θέμα; Εδώ με τον δικό μας στην Αθήνα έγινε χαμός. Τελικά από οτι βλέπω, ο σεισμός ήταν πολύ μικρής διάρκειας και δεν τον κατάλαβαν πολλοί, μάλλον εξαιτίας του μεγάλου εστιακού βάθους.
 3. Τι κλιματιστικές μονάδες αφορά αυτό; Π.χ για κλιματιστικό στο σπίτι ή εννοεί μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις σε βιομηχανίες και δημόσια κτίρια;
 4. Καλά εντάξει, ας κοιτάξουν να τελειοποιήσουν ένα σωρό θέματα ακόμα, όπως η ηλεκτρονική διαδικασία για απονομή ποσοστών αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και οι γιατροί αρνούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά διότι δεν υπάρχει διοικητική ποινή και πρόστιμο, πετάνε δικαιολογίες οτι δεν έχουν οδηγίες, δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος, δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα, δεν μπορούν και ένα σωρό άλλα. Μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα που φαντάζουν μόνο ως όνειρο θερινής νυκτός.
 5. Η υπόθεση αφορούσε τη μη εκτέλεση απόφασης κατεδάφισης τμημάτων κτιρίου στην Αθήνα λόγω της μη συμμόρφωσης με αντισεισμικούς κανονισμούς. Η κα................ έζησε δίπλα στο κτίριο και ισχυρίστηκε ότι το σπίτι της θα κινδύνευε να καταρρεύσει. Το Δικαστήριο επεσήμανε ότι οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για την άρση της σχετικής παρανομίας. Διαπίστωσαν ομως την αποτυχία τους να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά και αναγνώρισαν ότι αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν την επιβολή τους. Η αδυναμία της κας................ να επιτύχει την εκτέλεση μιας διοικητικής απόφασης - της οποίας το κύρος δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και η οποία είχε σημαντικές επιπτώσεις στην περιουσία της - ανέτρεψε έτσι τη δίκαιη ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων του γενικού συμφέροντος και της επιταγής προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων. Το Δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι το εθνικό ένδικο βοήθημα που επικαλούνταν η κυβέρνηση είχε καθαρά αποζημιωτικό χαρακτήρα και δεν θα επέτρεπε στην κα................ να υποβάλει αποτελεσματικά ένα παράπονο στη βάση ότι οι Αρχές δεν είχαν ενεργήσει για να υποχρεώσουν την οικοδομική εταιρεία να συμμορφωθεί με την απόφαση που συνεπάγεται την υποχρεωτική εκκένωση των διαμερισμάτων στο κτίριο και την άμεση κατεδάφιση των επικίνδυνων τμημάτων του.
 6. Η υπόθεση αφορούσε τη μη εκτέλεση απόφασης κατεδάφισης τμημάτων κτιρίου στην Αθήνα λόγω της μη συμμόρφωσης με αντισεισμικούς κανονισμούς. Η κα................ έζησε δίπλα στο κτίριο και ισχυρίστηκε ότι το σπίτι της θα κινδύνευε να καταρρεύσει. Το Δικαστήριο επεσήμανε ότι οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για την άρση της σχετικής παρανομίας. Διαπίστωσαν ομως την αποτυχία τους να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά και αναγνώρισαν ότι αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν την επιβολή τους. Η αδυναμία της κας................ να επιτύχει την εκτέλεση μιας διοικητικής απόφασης - της οποίας το κύρος δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και η οποία είχε σημαντικές επιπτώσεις στην περιουσία της - ανέτρεψε έτσι τη δίκαιη ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων του γενικού συμφέροντος και της επιταγής προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων. Το Δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι το εθνικό ένδικο βοήθημα που επικαλούνταν η κυβέρνηση είχε καθαρά αποζημιωτικό χαρακτήρα και δεν θα επέτρεπε στην κα................ να υποβάλει αποτελεσματικά ένα παράπονο στη βάση ότι οι Αρχές δεν είχαν ενεργήσει για να υποχρεώσουν την οικοδομική εταιρεία να συμμορφωθεί με την απόφαση που συνεπάγεται την υποχρεωτική εκκένωση των διαμερισμάτων στο κτίριο και την άμεση κατεδάφιση των επικίνδυνων τμημάτων του. View full είδηση
 7. Αφήνεται έτσι, όπως έχουν αφεθεί χιλιάδες ετοιμόρροπα διατηρητέα, αρκετά εκ των οποίων πρέπει να κατεδαφιστούν.
 8. Ποιά επισκευή και αποκατάσταση; Αυτό γκρεμίστηκε σχεδόν όλο και έμεινε ένα τμήμα στην γωνία, το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να βρεθούν ιστορικά τεκμήρια με τα οποία θα μπορέσουν να αποτυπώσουν το παλαιό κτίσμα με όσο μεγαλύτερη προσέγγιση και μετά να το χτίσουν απ' την αρχή (που δεν πρόκειται να γίνει φυσικά). Όσο για γωνιακό τμήμα που απέμεινε, θα αποτελέσει πλήγμα για την πολιτιστική κληρονομιά αν καταρρεύσει; Εγώ θα έλεγα οτι αν περνάει κόσμος από εκεί πρέπει να κατεδαφιστεί και αυτό που απέμεινε γιατί είναι επικίνδυνο.
 9. Εγώ κόντεψα να πάθω συγκοπή από τον σημερινό σεισμό, οχι τόσο καθαρά για τον σεισμό αλλά μην πάθει τίποτα το σπίτι μου, είναι 100+ ετών και διατηρητέο, έχει αντέξει αξιοπρεπέστατα όλους τους σεισμούς που έγιναν στην Αθήνα, αλλά τα 10 τελευταία χρόνια σε ορισμένα σημεία έγιναν φθορές και πτώσεις σοβάδων λόγω της υγρασίας των βροχών του καιρού και των φθορών του χρόνου. Θεωρώ θαύμα θεού οτι δεν πάθαμε σχεδόν τίποτα, μόνο κάτι ασβέστες και πετραδάκια από σημεία αναμενόμενα, δεν θέλω καν να σκέφτομαι αν ο σεισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν του 1999, το ίδιο θαύμα θεωρώ οτι έπεσαν μόνο 5-6 τέτοια κτίρια από τα εκατοντάδες στο κέντρο της Αθήνας. Ελπίζω το κράτος και η νέα κυβέρνηση να κοιτάξει να δει τι θα γίνει με τα διατηρητέα και τους ιδιοκτήτες τους που βρίσκονται στο έλεος του θεού, μην αφήσουν πάλι το θέμα στις καλένδες.
 10. Σωστό. Εγώ άκουγα σήμερα δημοσιογράφο που μιλούσαν για την καταιγίδα στην Χαλκιδική και η δημοσιογράφος σχολίαζε τον μετεωρολόγο οτι η δύναμη του αέρα ήταν 100 χλμ/ώρα.
 11. Ισχύει, γνωρίζω 3 άτομα που είναι γραμμένα εκεί.
 12. Καλώς τονε κι ας άργησε. Οπότε λοιπόν, να μην έρθουν ποτέ πανεπιστήμια που θα πρέπει να πληρώνεις εσύ τα δίδακτρα, να μην γίνει τίποτα με την αναγνώριση των κολεγίων και να παραμένει η χώρα μας σε μια λίστα λίγων χωρών που δεν πραγματοποιούν τα παραπάνω για να μην θιχτείς εσύ και τα δικά σου συμφέροντα. Όσο για την γνωστή μίρλα με τα ΤΕΙ, πλέον τα περισσότερα οδεύουν προς συγχώνευση, οι παλαιοί απόφοιτοι ρίχνονται στον καιάδα καθώς δεν έγινε ούτε αναμένεται να γίνει κάποια ψήφιση επαγγελματικών δικαιωμάτων, μόνο ασαφείς προτάσεις ακούγονται για αντιστοίχηση πτυχίων με ΑΕΙ μέσω εξετάσεων και τρίχες κατσαρές. Το ίδιο ισχύει και για τους επόμενους αποφοίτους καθώς δεν έχει αποφασιστεί τίποτα πέραν από "θα κάνουμε θα ράνουμε" κτλ. Επιπροσθέτως: 1. Δεν θα ορίσεις εσύ ποιος θεωρείται ως πραγματικός ή μη πραγματικός μηχανικός. 2. Καταστρατήγηση δικών σου επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν υπάρχει διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει τα ίδια δικαιώματα με εσένα. Αν ψάχνεις κάπου να ρίξεις ευθύνες να στραφείς στους χιλιάδες αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων ως επι το πλείστον αναξιόπιστα που στις δεκαετίες 80-90 έβγαλαν άδεια και εγγράφηκαν στο ΤΕΕ.
 13. Οι σοβαρές λύσεις απαιτούν και ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρεθούν σε θεωρητικό επίπεδο, υπάρχει και το πρακτικό επίπεδο, πέρα από αυτά πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια και από τους αρμοδίους. Αυτή την στιγμή, ούτε χρόνος υπάρχει πιστεύω, ούτε προσπάθεια θέλουμε να καταβάλουμε και έστω κι αν βρεθούν οι λύσεις υπάρχει και το γνωστό πρόβλημα της Ελλάδας στο κομμάτι της εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη. Πόσες και πόσες φορές αδυνατούμε σε αυτό το θέμα. Για το πως διασφαλίζεται ο ιδιώτης, δεν διασφαλίζεται 100%, αλλά πριν αγοράσει μια επιχείρηση εκπονεί ένα πλάνο και κοιτάει αν συμφέρει η επένδυση/αγορά κοκ.
 14. Το δημόσιο δεν θέλει και ούτε ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των φορέων αφού υπάρχουν οι φόροι των πολιτών για να πληρώνουν το μισθολογικό κόστος, σε όλα τα υπόλοιπα, απλά περιμένουμε μέχρι να μπει το αγγούρι εκεί το πρέπει και μετά αρχίζουμε τις κλάψες τις γκρίνιες και τα κλασσικά. Η ΔΕΗ έχει τελειώσει για το δημόσιο έτσι όπως τα κατάφεραν.
 15. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται, έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν και ακόμα χειρότερα. Οτι και να γίνει δεν δικαιολογείται κανείς να μπει και να προκαλέσει υλικές ζημιές. Αλλά και αυτό το πράγμα με τις δημόσιες υπηρεσίες ρε παιδάκι μου... ο άλλος κάθεται και χάνει μεροκάματο ή πρέπει να απολογηθεί για το διάστημα που θα απουσιάζει απ' την δουλειά του για να ρυθμίσει αυτό το γραφειοκρατικό θέμα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.