Jump to content

Giorgos1987

Core Members
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Giorgos1987 last won the day on April 6 2016

Giorgos1987 had the most liked content!

Community Reputation

379 Πολύ καλή

2 Followers

About Giorgos1987

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Η/Υ & blogging, ενεργειακά θέματα, εκτιμητική ακινήτων.
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Τα στοιχεία δεν νομίζω οτι είναι κατ' ανάγκη δυσοίωνα, η όποια μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να οφείλεται στην εξοικονόμηση λόγω ενεργειακής αναβάθμισης ή συσκευών με νεώτερες τεχνολογίες.
 2. Το ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιθανόν θα ηττηθεί, οι ιδέες δεν θα ηττηθούν, το ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μια πασοκική πολιτική με ήπια αριστεριστική επίγευση (μπάχαλα, ρουβίκωνες, άσυλο, χαϊδεμα αυτιών σε κουκουλοφόρους) καθώς και μνημονιακά μέτρα. Φιλελευθερισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ ούτε θα εφαρμοστεί, ο ελληνικός λαός και η νοοτροπία του δεν είναι για τέτοια, αμφιβάλλω βέβαια ακόμα κι αν εφαρμοστεί τι κοινωνική προσφορά θα έχει.
 3. Μου ήρθε στα "spam mails" ένα e-mail από το κτηματολόγιο που αναφέρει οτι για ένα διάστημα από Απρίλιο εως Ιούνιο θα αναρτηθούν κάτι στοιχεία για τον δήμο Αθηνών και συμβουλεύει να μπούνε οι ενδιαφερόμενοι με κωδικούς του taxisnet για να ελέγξουν αν είναι σωστά τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους και αν οχι να κάνουνε ένσταση. Έχει λάβει κανείς κάτι τέτοιο; Το domain του e-mail είναι το no-reply@ktimatologio-athina.net Εμείς είχαμε πάει στο γραφείο κτηματογράφισης που βρισκόταν στο Σύνταγμα κάπου το 2008-9 για να υποβάλλουμε αίτηση, μας έδωσαν και μια βεβαίωση με τον ΚΑΕΚ.
 4. Δεν είπα οτι είσαι ηλίθιος, είπα οτι δεν εμπιστεύομαι την ΝΔ. Σχεδόν όλοι μου οι συγγενείς και η οικογένεια ήταν/είναι δεξιοί, την έχω ψηφίσει στο παρελθόν χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο πέραν από την συνέχιση της σαπίλας του πολιτικού συστήματος και την διαφθορά της πολιτικής εξουσίας. Η ΝΔ κοιτάει να εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά διάφορα θέματα όπως π.χ το θέμα της ασφάλειας. Στις εκλογές που ακολουθούν εκτιμώ οτι θα νικήσει. Αν καταφέρει και βελτιώσει τα πράγματα πρακτικά στην ζωή μας και λύσει αρκετά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, εδώ θα είμαι στις παρα-επόμενες εκλογές να την ψηφίσω. Δεν ανήκω στα άτομα συγκεκριμένης ιδεολογίας και ούτε είμαι σταθερός σε αυτό που ψηφίζω, περισσότερο η ψήφος μου είναι μια ψήφος στρατηγικής, θα μπορούσα εύκολα να απέχω, προτιμώ να ψηφίσω κάτι γιατί η αποχή το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει το πρώτο κόμμα, τώρα το τι είναι αυτό που θα ψηφίσω δεν πρόκειται να το πω.
 5. Το post σου έχει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης της ΝΔ. Δεν υπάρχει τίποτα και κανένας λόγος να στηριχτεί η ΝΔ, το ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως αν τελικά νομοτελειακά θα νικήσει η ΝΔ επειδή φεύγει κόσμος από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποια καλά πράγματα, τα δύο θέματα που το έφαγαν είναι το μακεδονικό, η ανεπάρκεια στην ασφάλεια του πολίτη και η ήπια-χαλαρή στάση του απέναντι σε αναρχομπάχαλους, ρουβίκωνες και λοιπούς κουκουλοφόρους, άσυλα εξάρχεια κτλ.
 6. Δεν μου λένε κάτι τα παραπάνω. Δεν βλέπω να βελτιώνεται κάτι στο κράτος και στην ζωή μου από τις πολιτικές που ακολουθούνται από το 2009. Μα λες οτι ο Σαμαράς εφάρμοσε 20% φόρους και 80% περικοπές, ναι πες μας μήπως οτι θα πρέπει να εφαρμοστούν πάλι όπως π.χ να σταματήσει η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα επιδόματα σε ανέργους απόρους, της πρόνοιας και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Τους σιχάθηκα όλους, δεν πρόκειται να ψηφίσω ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ.
 7. Τώρα θα έρθει ο Κούλης και θα τα φτιάξει όλα. Θα γίνουμε η Ελβετία της Αφρικής.
 8. Μερικές ερωτήσεις στους πιο έμπειρους επάνω σε ένα θέμα που μελετάω αυτόν τον καιρό. Έχουμε έναν αεραγωγό στον οποίον ρέει ρευστό (αέρας) με ταχύτητα υ. Όσα μικροσωματίδια εμπεριέχονται στον αέρα, λογικά θα κινούνται με μια μέση ταχύτητα η οποία θα είναι σίγουρα μικρότερη της ταχύτητας μεταφοράς του αέρα. στην καλύτερη η μέση ταχύτητα μεταφοράς των μικροσωματιδίων θα μπορεί να είναι ίση με αυτή του αέρα, όμως δεν μπορεί να είναι υψηλότερη. Έχω κάπου λάθος στο παραπάνω συμπέρασμα;
 9. Που ακριβώς υπάρχει στο Ε1 μειωτικός συντελεστής για τοίχους πάνω από 50εκ. και δεν το έχω δει?
 10. Αναφέρομαι για πινακίδα τοποθετημένη επάνω στην πρόσοψη του κτιρίου.
 11. Θα ήθελα να μάθω αν απαιτείται άδεια για τοποθέτηση πινακίδας αλλά και τέντας σε κτίριο διπλοχαρακτηρισμένο τόσο ως διαρητητέο από το ΥΠΕΚΑ όσο και ως διατηρητέο μνημείο από το ΥΠΠΟ, αναφέρομαι για μια κατασκευή τέντας σε ισόγειο κατάστημα και μια κατακόρυφη πινακίδα στην γωνία του κτιρίου η οποία έχει χονδρικά διαστάσεις 0.5x3.5 μέτρα και προεξέχει γύρω στο 1 μέτρο από την πρόσοψη του κτιρίου. Επίσης, είχα ψάξει πριν καιρό στο διαδίκτυο και είχα βρει μια διάταξη οτι για να τοποθετηθεί πινακίδα σε οποιοδήποτε κτίσμα απαιτείται και η πληρωμή τελών στον δήμο εφόσον η πινακίδα υπερβαίνει κάποιες διαστάσεις, αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει στα παραπάνω.
 12. Θλιβερή η κατάσταση με τις υποχρεώσεις και τις εισφορές των μηχανικών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα. Όποιος μπορεί να πληρώσει ας πληρώσει, όποιος δεν μπορεί γιατί είτε δεν έχει είτε προέχουν άλλες σημαντικότερες υποχρεώσεις, παιδιά οικογένεια κτλ ας τα αφήσει απλήρωτα.
 13. Προς το παρόν δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Αλλά όσο θα περνάει ο καιρός, κάποια στιγμή θα καταργηθεί το μητρώο τεχνικών επωνυμιών και θα γίνει υποχρεωτική μετάταξη στο νέο μητρώο, γενικά θα νομοθετήσουν μέτρα και κανόνες για να κάνουν περισσότερο "αναγκαστική" την εγγραφή στο νέο μητρώο.
 14. Εμείς αντιμετωπίζαμε ένα άλλο πιο συγκεκριμένο θέμα από το γενικότερο του ΠΔ 318/94. Οι τότε νομαρχίες έπαψαν να χορηγούν στους αποφοίτους άδειες μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων με βάση τα ΒΔ των υπομηχανικών, οπότε αρκετοί απόφοιτοι του τμήματος δεν μπορούσαν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα και είχαν προβλήματα. Έγινε ένα συμβούλιο αποφοίτων για να αποφασίσουμε τι κινήσεις θα κάνουμε και είπαμε πριν κάνουμε κάτι να ρωτήσουμε την ΕΕΤΕΜ αν έκαναν κάτι από εκεί, δύο φορές λοιπόν μαζεύτηκαν κάτι ομάδες φοιτητών και αποφοίτων και πήγαν να ρωτήσουν, το μότο τους ήταν οτι δεν μπορούμε να μάθουμε τι έκαναν και να εγγραφούν να πληρώσουν συνδρομή για να στηρίξουν την ΕΕΤΕΜ στους αγώνες της. Εν ολίγοις κάτι σαν το "πρώτα δοκιμάζεις το φαγητό και μετά κρίνεις", μόνο εδώ δεν μιλάμε για ταβέρνα αλλά για επαγγελματικό σωματείο, αν παρουσιάζεις τέτοια εικόνα οτι ενδιαφέρεσαι μόνο για τις συνδρομές, κάποια έρχεται η ώρα που θα πάψεις να έχεις την εμπιστοσύνη των μελών και θα μαραζώσεις.
 15. Η ΕΕΤΕΜ είναι θέμα χρόνου να κλείσει, ας σκεφτόταν καλύτερα και ας έκανε καλύτερες κινήσεις στα προηγούμενα χρόνια. Εγώ γράφτηκα μόνο μια φορά όταν έλαβα το πτυχίο, και πλήρωσα συνδρομή ενός έτους, κάποιες φορές πήγαιναν συμφοιτητές ή απόφοιτοι που δεν είχανε εγγραφεί και ρωτούσαν αν έχουνε κάνει κάποιες ενέργειες για την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο τμήμα μου, η απάντησή τους ήταν πως έχουνε κάνει αλλά δεν μπορούν να τους πουν, επίσης δεν ήταν εγγεγραμμένα μέλη οι συγκεκριμένοι που ρώτησαν. Από εκεί και πέρα δεν ασχοληθήκαμε ποτέ μαζί τους ούτε πληρώσαμε κάποια συνδρομή. Με τέτοιες τακτικές καλά να πάθουν.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.