Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tα μεγαλύτερα κρατικά ταμεία στον κόσμο


Engineer

Recommended Posts

15 φορές το ελληνικό ΑΕΠ διαχειρίζονται τα πέντε μεγαλύτερα κρατικά ταμεία Tα κεφάλαια τους συνήθως προέρχονται από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου.

 

Νο 5 στην λίστα

 

SAFE INVESMENT COMPANY (Χονγκ Κονγκ) Iδρύθηκε το 1997 διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 567,9 δισ δολ και ανήκει στην Λαική τράπεζα της Κίνας

 

Νο 4

CHINA INVESTMENT CORPORATION (ΚΙΝΑ) Iδρύθηκε το 2007 και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 652.7 δισ δολ

 

Νο 3

SAMA FOREIGN HOLDINGS (Σαουδική Αραβία) Iδρύθηκε το 1952 και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 757.2 δισ δολ Ανήκει στην Κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο.

 

Νο 2

ABU DHABI INVESTMENT AUTHORITY (UAE) Iδρύθηκε το 1976 και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 773 δισ δολ Ιδρύθηκε με σκοπό να χρηματοδοτήσει τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα οταν τα αποθέματα πετρελαιου θα τελειώσουν.

 

Νο 1

NORWAY PENSION FUND (Νορβηγία) Iδρύθηκε το 1990 και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 882 δισ δολ που υπολογίζεται οτι είναι το 1% του συνολικού παγκόσμιου κεφαλαίου Τα κεφάλαια του προέρχονται από την εκμετάλλευση του πετρελαιου της Βόρειας Θάλασσας.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...o/#.VUcMFvntlBc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.