Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συσκευή για δοκιμή κινητήρα ρολών


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα...

 

Μου ζήτησε πελάτης μου αλουμινάς, κάποιου είδους συσκευή,έτοιμη με ενσωματωμένους διακόπτες ή μπουτόν που να μπορεί να δοκιμάζει τα μοτέρ των ρολών στο εργαστήριό του ή κατά την τοποθέτηση τους στο κτήριο. 

 

Το κυρίως πρόβλημα που θέλει να επιλύσει είναι το βίδωμα,ξεβίδωμα των καλωδίων. Οπότε μια απλή "πατέντα" με κλέμενς και μπουτόν δε του κάνει.Ψάχνω κάτι που να μπαίνει εύκολα το καλώδιο,κουμπωτά ή κάτι αντίστοιχο με τις υποδοχές των ηχείων. Από ότι ξέρει αυτός υπάρχουν διάφοροι τύποι έτοιμοι στο εμπόριο για αυτή τη δουλειά.

 

Έχω σκεφτεί διάφορες άλλες πατέντες αλλά θα ήθελα εάν ξέρετε να υπάρχει τέτοια συσκευή, για να απλοποιήσει τα πράγματα γιατί χρειάζεται ποσότητα,και μείωση του χρόνου των δοκιμών λόγω φόρτου εργασίας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις...

Edited by manolisklv
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε υπάρχουν πολλές "πατέντες" που μπορεί κανείς να κάνει.

 

Κάνε όποια θες αν είναι να τη χρησιμοποιείς εσύ ο ίδιος.

 

Μη προτείνεις καμμία σε κάποιον άλλο, που δεν ξέρεις ποιός θα χρησιμοποιεί (ο αλουμινάς, ο βοηθός που πήρε για μιά μέρα κλπ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε οι κλεμες για τα ηχεια ?

 

Φαντασου το παιδακι βοηθο του αλουμινα να προσπαθει να βαλει το πολυκλωνο καλωδιο στη κλεμα με 230V!

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παιδιά,όπως σας προανέφερα προσπαθώ να αποφύγω την πατέντα,και για λόγους ασφαλείας.Γιατί ακόμα και ο έμπειρος αλουμινάς μπορεί κάποια στιγμή να μη θεωρήσει δεδομένο,την αποσύνδεση από τα 230 για αλλαγή πχ καλωδίων.Γιαυτό ρωτάω αν υπάρχει κάτι τυποποιημένο (πχ εργαλείο ή συσκευή γενικότερα), το οποίο υποθέτω ότι θα πληρεί κάποιες στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας... 

Edited by manolisklv
Link to comment
Share on other sites

Δεν επιτρεπεται ατομα που δεν εχουν αδεια ηλεκτρολογικων εγκαταστασεων να πιανουν κατσαβιδι στα χερια τους για ευνοητους λογους.

Link to comment
Share on other sites

εγω στη θεση σου αν θα το εκανα αυτο..πες σε ενα φιλο.. θα ειχα παρει ενα κουτι 10*10 τυπου κουβιδι θα του ειχα βαλει στιπιοθληπτη για 3,15 το οποιο θα το εσφιγγε, κ φις για να το βαζει σε πριζα..στο πανω μερος του κουτιου θα ειχα τρυπισει με ενα τρυπανη 10αρι και θα εβαζα 2 μπουτον.. υπαρχουν κατι μικρα που μπενουν κουμποτα..τα οποια θα δινανε ρευμα στην κλεμα που ανεφερα την ηλεκτρολογικη με κουμπακι...κ οχι ηχιων... η οποια θα επερνε ρευμα μονο οταν παταγες τα μπουτον..επομενος ο φιλος σου ο αλουμινας η βοιθος ο σκραπας θα εβαζε ανετα το καλοδιο στην κλεμα αφου δεν θα ειχε ρευμα αν δεν παταγε τα μπουτον... τι ποιο ασφαλες απο αυτο;;;;;; κ πιστεψε με οτι πατεντα κ να κανεις θα ειναι ποιο ασφαλες απο το να βουτανε τα καλοδια και να τα χωνουν σε καποιο καρουλι η μπαλαντεζα... φανταζομε να το εχεις δει αυτο.....

Edited by manoselectric
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.