Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμών φορτίου επικάλυψης στο παράδειγμα του Instant.


 

Recommended Posts

"Υπολογισμός φορτίου επικάλυψης

Θεωρώ ότι στην κατασκευή μας θα χρησιμοποιήσουμε επικάλυψη τύπου KONTI με βάρος από τους πίνακες 11, 3kg/m2.

Κάθε μηκίδα μήκους 5m δέχεται το φορτίο μιας συνολικής επιφάνειας 5*(0.75+0.75) m2. Αν θέλουμε να ανάγουμε αυτό το φορτίο ως κατανεμημένο φορτίο πάνω στα 5m της μηκίδας, τότε θα πολλαπλασιάσουμε τα 11, 3kg/m2 επί το μήκος (0.75+0.75)m.

Φορτίο επικάλυψης στην μηκίδα 11.3kg/m2 * (0.75+0.75)m = 16.95 kg/m

Φορτίο επικάλυψης στην τεγίδα 11.3kg/m2 * (0.76+0.76)m = 17.176 kg/m"

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος συνάδελφος αυτό το (0.75+0.75) που το βρίσκει και για ποιό πράγμα αναφέρεται?Γιατί στην τεγίδα γίνεται (0.76+0.76)?Που μπορώ να βρω τους πίνακες που αναφέρουν το βάρος για κάθε τύπο επικάλυψης?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μέγεθος της ερώτησης αλλά είμαι νέος μηχανικός και ακόμα πιο νέος στις μεταλλικές!

Link to comment
Share on other sites

Τον υπολογισμό του κατανεμημένου φορτίου στην τεγίδα που τον βρήκες;

Βασικά, το κατανεμημένο φορτίο επάνω στην τεγίδα το βρίσκεις πολλαπλασιάζοντας το βάρος της επικάλυψης (11,30 kn/m2) επί του μήκος επιρροής της τεγίδας (m). Έτσι όπως δείχνεις τον υπολογισμό σου, εγώ καταλαβαίνω ότι έχεις αποστάσεις μεταξύ μηκίδων 1,50 μέτρα (0.75 + 0.75) και μεταξύ τεγίδων 1.52 μέτρα (0.76 + 0.76). Αλήθεια, έχεις επικάλυψη που πατάει επάνω στις μηκίδες και ξεχωριστή επικάλυψη που πατάει στις τεγίδες;

Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα παράδειγμα που υπάρχει στο βιβλίο του ΙΝSΤΑΝΤ που κατά τύχη έπεσε στα χέρια μου επειδή ψάχνω για πρόγραμμα.Μπορείς να το βρείς και στο http://eng.ccs.gr/displayITM1.asp?ITMID=31.

Link to comment
Share on other sites

Στο παράδειγμα αυτό η απόσταση μεταξύ μηκίδων (υποστυλώματα) είναι 6\4=1.5 μέτρα (6 μέτρα είναι το ύψος των υποστυλωμάτων και 4 είναι τα μεταξύ των μηκίδων ανοίγματα). Επίσης, η απόσταση μεταξύ τεγίδων (δοκάρια) είναι 12,06\8 = 1,51 (κεκλιμένη απόσταση μεταξύ των σημείων αρχής και τέλους της δοκού διά τον αριθμό των ανοιγμάτων ανάμεσα στις τεγίδες). Άρα, όντως παίρνει για τον υπολογισμό των φορτίων τις αποστάσεις μεταξύ των τεγίδων και μηκίδων, όπως σου έγραψα πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.