Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chihor

Core Members
  • Περιεχόμενα

    293
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Chihor

  1. Pavlos33, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Να θέσω, όμως, τον εξής προβληματισμό. Δικαίωμα κυριότητας επί του ακινήτου, στο ποσοστό που προκύπτει από την εξ αδιαθέτου έστω κληρονομιά, έχει και τεκμαίρεται από ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και πιστοποιητικά μη αποποίησης κληρονομιάς. Με αυτά δεν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο; Ιδιοκτήτης θεωρείται ακόμα και χωρίς τη συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς.
  2. Συνάδελφοι, καλημέρα. Έχω την εξής περίπτωση και θέλω τα φώτα σας. Μητέρα θέλει να μεταβιβάσει ακίνητο στο παιδί της, για το οποίο δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας (το έχει με χρησικτησία από άτυπη δωρεά από τον θανόντα πατέρα της). Στο ακίνητο υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν πριν τη μεταβίβαση. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας (το παράλογο εδώ είναι ότι οι τίτλοι τώρα θα προκύψουν για πρώτη φορά, αλλά για να προκύψουν πρέπει πρώτα να γίνει η τακτοποίηση);
  3. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του ύψους και η ερμηνεία για πάρα πολλές περιπτώσεις στους νόμους τακτοποίησης είναι γνωστά και ταλαιπωρούν τους μηχανικούς εδώ και χρόνια. Δε θα έπρεπε επιτέλους να δοθούν επίσημες απαντήσεις και οδηγίες από το υπουργείο; Γιατί να πρέπει ο κάθε μηχανικός να κάνει ερμηνεία σε ένα τόσο γνωστό ζήτημα; Ποιός μας εξασφαλίζει στο μέλλον ότι δε θα βρούμε το μπελά μας για την ερμηνεία μας αυτή;
  4. Λοιπόν, το έστειλα ερώτημα στο ΤΕΕ. Μου απάντησαν τηλεφωνικά (όχι στο mail, όμως). Δεν υπάρχει παράβαση στην οριζόντια. Μας ενδιαφέρει μόνο το ύψος της δικής μας Ο.Ι. και όχι τα ύψη στους υπόλοιπους ορόφους. Το πρόστιμο μου είπαν ότι θα δηλωθεί όταν και εάν γίνει τακτοποίηση των κοινοχρήστων χώρων της οικοδομής.
  5. tettris, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι, δεν πιστεύω και εγώ ότι είμαι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό που αναφέρει η Λεμπέση το ξέρω, και αν και δεν είναι ακριβώς η περίπτωσή μου, η αναφορά της σε παραβίαση του στερεού θα μπορούσε, ίσως, να επεκταθεί και γενικότερα. Είναι ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι η Ο.Ι. στην οποία αναφέρομαι θα πρέπει να δηλωθεί με Υ.Υ.
  6. Καλημέρα. Ακριβώς ίδια περίπτωση με την παραπάνω, μόνο που το ισόγειο είναι πυλωτή και κάθε όροφος Οριζόντια Ιδιοκτησία. Με ενδιαφέρει η οριζόντια του δευτέρου ορόφου. Αν και το καθαρό ύψος της οριζόντιάς μου είναι σύμφωνο με αυτό της οικοδομικής άδειας, η υπέρβαση ύψους κατά 1 μέτρο στην κοινόχρηστη πυλωτή οδηγεί την οριζόντια 1 μέτρο πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής. Δηλώνω ΥΥ στην οριζόντια; Θα φάει τέτοια προστιματάρα η οριζόντια του δευτέρου για παράβαση ουσιαστικά που έγινε στην πυλωτή; Προσωπικά σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω, ότι δλδ το πρόστιμο σαν ΥΥ θα το πληρώσει η οριζόντια του δευτέρου.
  7. http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/exoikonomisi-kat-oikon-ii-pos-prochora-i-diadikasia-video/ Πάντως το σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα!!!
  8. Όχι, εμένα δε μου τα έχει όλα τικαρισμένα, μόνο τα βασικά στοιχεία, παρότι τα έχω περάσει όλα τα στοιχεία.
  9. Το σύστημα έχει πλέον κολλήσει στην οριστική υποβολή δήλωσης. Δεν τη δέχεται με τπτ...
  10. Το έχω πάρει πρόσφατα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να το ψάξω πολύ, όμως μέχρι τώρα μου φαίνεται αρκετά δύσχρηστο (ειδικά αν θέλεις να κάνεις δικτυωτές κατασκευές, η λογικη σταθμών που χρησιμοποιεί δημιουργεί αρκετά προβλήματα). Επίσης, οι τυποποιημένες κατασκευές που έχει είναι ακόμα πολύ περιορισμένες και χρειάζονται παρεμβάσεις στη μοντελοποίησή τους εκ των υστέρων. Επαναλαμβάνω ότι δεν το έχω σκίσει στο ψάξιμο και ότι εκφράζω την π΄ρωτη εντύπωση που μου έδωσε το πρόγραμμα. Ενημέρωσέ μας για τις δικές σου εντυπώσεις.
  11. Έχετε έρθει σε σύγκρουση; Το ότι δε βγαίνει η άδεια οφείλεται σε παράπονα του πελάτη; Το ότι είχε συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα από που μπορει να τεκμηριωθεί; Η καθυστέρηση της άδειας οφείλεται σε εσένα ή στην πολεοδομία; Σε γενικές γραμμές πάντως, η αμοιβή για την κατάθεση της άδειας είναι αμοιβή δική σου. Είναι αμοιβή για την δουλειά που υποτίθεται ότι έχεις κάνει όταν καταθέτεις την άδεια. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τουλάχιστον τα λεφτά που κατατέθηκαν στο λογαριασμό σου σαν αμοιβή για την κατάθεση της άδειας δεν πρέπει να τα επιστρέψεις.
  12. To link για τα διαμερίσματα στο Λονδίνο μου θύμισε ένδοξες εποχές. Το ¨διαμέρισμά¨ μου στο Λονδίνο είχε διαστάσεις περίπου 2*7 και ένα μπάνιο 2*1. Τρελά κέφια και άνεση με τη σέσουλα... Για ένα χρόνο αντέχεται. Για περισσότερο δεν το βλέπω.
  13. Έλεγχος πληρότητας και αριθμός πρωτοκόλλου την επόμενη ημέρα ακούω..... Θα είσαι από τους τυχερούς.
  14. Αυτά τα κανονίζεις με τους εργολάβους. Ενδεικτικά να σου πω ότι σε τελευταίο έργο ο μπετατζής ζήτησε ένα ένσημο ανά δύο κυβικά και ο σιδεράς 1,5 ένσημο στον τόνο. Πάντως υπάρχει και η περίπτωση να κανονίσεις να πάρουν τα ένσημα που βγάζει η άδεια και τίποτα παραπάνω.
  15. Πράγματι, τα διάβασα τα παραπάνω. Απλά επειδή οι απόψεις είναι διαφορετικές ήθελα μια επιβεβαίωση της ύπαρξης διαφωνίας. Προσωπικά πάντως, ίσως επειδή έτσι το πρωτοείδα και στο γραφείο που δούλευα παλιά, δεν βάζω. Πιστεύω ότι δεν προσφέρουν κάτι. Το "βλέπω" σαν στήριξη πλάκας σε ένα επιμήκες τοιχείο, στο οποίο και πάλι δεν τοποθετείται εσωτερικά του τοιχώματος κρυφοδοκός. Δεν ξέρω αν στην πράξη, στο εργοτάξιο, είναι πιο εύκολο το σιδέρωμα με την τοποθέτηση των συνδετήρων αυτών.
  16. Πάντως δεν είναι απαραίτητη η διαμόρφωση της κρυφοδοκού κάτω από τα τοιχεία, έτσι; Ουσιαστικά Άρη αυτό ρωτάω αλλά δεν το διατύπωσα σωστά.
  17. Με συγχωρείτε που επανέρχομαι σε παλιό θέμα, αλλά θα ήθελα αν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε αυτό που νομίζω ότι λέτε πιο πάνω. Σε περίπτωση περιμετρικών τοιχείων υπογείου και θεμελίωση με γενική κοιτόστρωση (χωρίς κρυφοδοκούς κ.λπ) δεν τοποθετείτε συνδετήρες κάτω από τα τοιχεία, έτσι;
  18. Tyler, συμφωνούμε υπό την έννοια ότι και οι δικές μου προτιμήσεις στην ψηφοφορία αφορούν μόνο αρχαίους. Δεν έχω ψηφίσει καθόλου νεότερους Έλληνες (με μόνη εξαίρεση τον Παπανικολάου). Δεν θα ήθελα όμως η εκπομπή να είχε περιοριστεί στους αρχαίους. Μου αρέσει το ότι έδωσε το ελεύθερο στον καθένα να εκφραστεί όπως αυτός έκρινε και να δώσει την ψήφο του εκεί που ήθελε, έστω και αν με κάποια από τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα ψηφοφορίας διαφωνώ όσο δεν πάει άλλο.
  19. Δεν είχα σκοπό να το γυρίσω στην πολιτική. Απλά επισημαίνω ότι η ψηφοφορία επηρεάζεται πολύ από την επικαιρότητα και τα προσωπικά βιώματα του καθενός και υπάρχουν πολλοί που έχουν ζήσει τους πολιτικούς που έχουν μπει στην 100άδα. Αν η ψηφοφορία γινόταν σε 100 χρόνια από τώρα κανένας από αυτούς δεν θα ήταν μέσα (υποθέτω). Αν θέλετε να το γυρίσουμε στα πολιτικά εγώ ψηφίζω Πατακό (πλάκα κάνω εννοείται).
  20. Σε τέτοιες ψηφοφορίες η βαρύτητα του καθενός αυξάνεται συνήθως όσο πιό σύγχρονος είναι. Και ο Καραμανλής από τους πολύ σύγχρονους είναι ένας από τους μεγαλύτερους.
  21. Η ψηφοφορία είναι ένας τρόπος να ενδιαφερθεί περισσότερο ο κόσμος. Ντοκιμαντέρ υπάρχουν αρκετά (λέμε τώρα) στην ελληνική τηλεόραση. Ο κόσμος δεν τα παρακολουθεί. Η διαδραστικότητα της εκπομπής και το γεγονός ότι δίνεται η ευκαιρία στον καθένα να έχει γνώμη και να την εκφράζει της έδωσε δημοφιλία. Εάν απλώς κάνανε μια σειρά εκπομπών ενημερωτικών για κάποιες μεγάλες προσωπικότητες δεν πιστεύω ότι θα είχε μεγάλη απήχηση. Προσωπικά για άλλη μια φορά θα πω ότι τη βρίσκω καλή πρωτοβουλία, η οποία παρά τις όποιες αδυναμίες έχει, έχει προκαλέσει ένα κύκλο συζητήσεων επάνω σε θέματα πολύ πιο σοβαρά από αυτά που συνήθως μας απασχολούν.
  22. Δεν είναι επιστημονική έρευνα. Απλώς αποτυπώνει πως είναι διαβαθμισμένη στο μυαλό του καθενός η συμβολή των μεγάλων αυτών Ελλήνων στην παγκόσμια (για κάποιους από αυτούς) και στην ελληνική ιστορία. Δεν διεκδικεί δάφνες αντικειμενικότητας ούτε και ουσιαστικής τεκμηρίωσης του αποτελέσματος που θα προκύψει. Εξάλλου, πολλοί από αυτούς που ψηφίζουν κάποιον ως μεγάλο Έλληνα μπορεί να μη γνωρίζουν ουσιαστικά πράγματα για αυτόν (πόσοι από αυτούς που ψηφίζουν τον Αριστοτέλη θεωρείται ότι έχουν διαβάσει κάτι δικό του, η έστω ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω από το ότι θεωρείται μεγάλος φιλόσοφος); Για εμένα είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία για δύο κυρίως λόγους: α/ Προκάλεσε συζητήσεις σε ένα πολύ ευρύ κοινό για ένα ζήτημα το οποίο μόνο επιμορφωτικό και ωφέλιμο μπορεί να είναι. β/ Η σειρά των εκπομπών παρακολουθείται από αρκετό κόσμο, τη στιγμή που την ίδια ώρα τα υπόλοιπα προγράμματα της τηλεόρασης είναι αχαρακτήριστα. Μόνο καλό μπορεί κάτι τέτοιο να προκαλέσει.
  23. Δεν ξέρω αν στους καινούργιους διαγωνισμούς μπορείς να κρατάς την παλιά σου βαθμολογία ή θα υποχρεούσαι να ξαναδώσεις. Προσωπικά ελπίζω να μπορείς να κρατήσεις τη βαθμολογία σου επειδή τόσο εύκολα θέματα δε νομίζω ότι θα ξαναβάλουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.