Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική περιγραφή για σύστημα τοπικής εφαρμογής.


marko

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα... Μήπως διαθέτει κανείς πλήρη τεχνική περιγραφή για σύστημα τοπικής εφαρμογής; Έχω μια εκκρεμότητα σε μια μελέτη για ψητοπωλείο και δεν μπορώ να βρώ μια ολοκληρωμένη τεχνική έκθεση που να περιγράφει λειτουργία και τρόπο χρήσης του συστήματος τοπικής εφαρμογής. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει...

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής, για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην εστία μαγειρέματος, αποτελείται από:

- Τον πυροσβεστήρα σκόνης γόμωσης 6 κιλών.

- Ακροφύσια άνωθεν των εστιών, για την εκτόξευση του κατασβεστικού υλικού κατά τη χειροκίνητη λειτουργία, η ενεργοποίηση της οποίας γίνεται μέσω του ειδικού μοχλού που βρίσκεται στη φιάλη.

- Κεφαλές Sprinkler 141 °C άνωθεν της εστίας για την εκτόξευση του κατασβεστικού υλικού κατά την αυτόματη λειτουργία, όταν η θερμοκρασία ανέλθει στους 141 °C.

- Κατάλληλες σωληνώσεις από χαλκό ή γαλβανισμένες, για τη μεταφορά του κατασβεστικού υλικού από τη φιάλη προς τα ακροφύσια και τα Sprinklers.

- Μοχλό για τη χειροκίνητη ενεργοποίηση του συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Marco,

 

Ανέβασα στα downloads (τεχνικές περιγραφές) υπόδειγμα τεχνικών περιγραφών μόνιμων συστημάτων.

 

ελπίζω να βοήθησα!!

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα

σου στέλνω ένα link για να πάρεις τις πληροφορίες που θέλεις ελπίζοντας ότι δεν είναι η πληροφορία αυτή τώρα πια αργοπορημένη, επειδή έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας απο την ερώτησή σου. Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει αρκετά.

 

http://www.cooksafer.blogspot.com

Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=485

Ανέβασα εδώ τις τεχνικές περιγραφές που τελικά χρησιμοποίησα. Μου τις έδωσαν από την πυροσβεστική.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=485

Ανέβασα εδώ τις τεχνικές περιγραφές που τελικά χρησιμοποίησα. Μου τις έδωσαν από την πυροσβεστική.

Γεια σου συνάδελφε.

Η επιλογή της σωστής λύσης είναι του Μηχανικού μελετητή ένος συστήματος πυροπροστασίας.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, μιάς και είναι και δική μου απορία το εξής.

Μήπως ξέρεις γιατί στο 99% των περιπτώσεων, στις εγκαταστάσεις τοπικής εφαρμογής στα μαγειρεία, όπου χρησιμοποιούν είτε ξηρή σκόνη είτε ακόμα χειρότερα co2 σαν κατσβεστικό μέσο, οι βάνες που βρίσκονται στην ή στις φιάλες είναι κλειστές από τους χρήστες, ώστε τα συστήματα αυτά να μην έχουν την δυνατότητα να ενεργοποιηθούν αυτόματα όπως άλλωστε απαιτεί και η σχετική Νομοθεσία;

Πραγματικά θα με ενδιέφερε η άποψή σου ή όποιου άλλου συναδέλφου.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τι να απαντήσει κανείς στον προβληματισμό σου... Το χαμηλό επίπεδο της γενικής παιδείας σε αυτή τη χώρα, αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων της... Εσένα σε απασχολεί αυτό; Εδώ χρησιμοποιούμε κράνος και ζώνη ασφαλείας στην οδήγηση, όχι για να μην σπάσουμε το κεφάλι μας αλλά για να μην φάμε πρόστιμο από την τροχαία... το ΣΤΕ είναι λεπτομέρεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.