Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεωμετρικη μεταβολη στο Κτηματολογιο.


Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι. Θα κανω μια γεωμετρικη μεταβολη και εχω την εξης απορια. 

Το προβλημα το οποιο οδηγει στην χωρικη μεταβολη ειναι οτι δεν εχει εφαρμοστει ενα οριο απαλλοτριωσης. Κατα συνεπεια ενα μεγαλο κομματι που κανονικα ειναι μεσα στην απαλλοτριωση εχει προσθεθει στην ιδιοκτησια του πελατη μου. Περα απο αυτο που ειναι μεγαλο κομματι και εξω απο τη ζωνη συμβοτητας του 1ος μετρου καποιες αλλες μικροδιαφορες που εχω (μια πλευρα ξεκιναει δεκα πχ ποντους εξω απο το αντιστοιχο οριο του ΚΑΕΚ και καταληγει 10 ποντους μεσα κτλ) που ειναι μεσα στη ζωνη συμβατοτητας τις δειχνω η δεν ενδιαφερουν?

Το κολλημα μου ειναι για να μην χρειαστει να παρω υπογραφες απο τους ομορους ιδιοκτητες. Να ασχοληθω μονο με την απαλλοτριωση.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια εντελώς θεωρητική προσέγγιση θα ήταν ορθό να γίνει η διόρθωση των ορίων του γεωτεμαχίου σύμφωνα με την πραγματικότητα.

Όμως όπως πολύ σωστά έγραψες το τόσο απλό πράγμα (να διορθωθεί το όριο παντού και σωστά) προσκρούει στη γραφειοκρατία και κυρίως στο ότι θα συναινέσουν οι όμοροι.

Έχεις δύο δρόμους πρακτικά.

Ο ένας είναι αν γνωρίζεις ότι ο προιστάμενος του ΚΓ είναι συνεργάσιμος και "νογάει" να κάνεις την ερώτηση: "αν αιτηθώ την γεωμετρική μεταβολή σε όλες τις πλευρές που πρέπει να γίνει η μεταβολή σύμφωνα με την αποτύπωση μου και δεν έχω συναίνεση από όλους τους επηρεαζόμενους, απορρίπτεται συνολικά η αίτηση ή γίνεται η διόρθωση στα σημεία που υπάρχει η συναίνεση?" Από την απάντηση θα κινηθείς ανάλογα.

Ο άλλος είναι να μη ρισκάρεις καθόλου και κατευθείαν να αιτηθείς τη διόρθωση μόνο ως προς την πλευρά της απαλλοτρίωσης.

Απλά να σου υπενθυμίσω ότι αφού μιλάμε για απαλλοτρίωση υποθέτω ότι ο ιδιοκτήτης του όμορου γεωτεμαχίου (με ΚΑΕΚ προφανώς ειδικής έκτασης), ο οποίος θα είναι είτε το Ελληνικό Δημόσιο είτε ο Δήμος, θα πρέπει να συναινέσει οπότε να ξέρεις ότι θα πάρει κάμποσο χρόνο εκτός αν έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.