Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιστροφή ροής αέρα.


ΖΑΦΙΡΗΣ

Recommended Posts

Σε όροφο 95m2 υπάρχει καναλάτο Trane με εξαγωγες σε 5 χώρους.Οι χώροι χειμώνα καλοκαίρι καλύπτονται απόλυτα (λογω θέσεως και κατασκευής) μόνο απο ένα split 12αρι. Δεδομένου οτι θα χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους, μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προσαγωγά κανάλια για να απάγω τον αέρα παίρνοντας νωπό απο παράθυρο που χρησιμοποιείται καί τώρα λόγω θέσεως, για αερισμό ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο σύστημα παροχής,ισως με εναλλάκτη;

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο προσαγωγής του Trane που προφανώς τώρα δεν χρησιμοποιείται ως δίκτυο εξαερισμού...; Προφανώς και γίνεται...το θέμα είναι πιο είναι ο καλύτερος οικονομοτεχνικός τρόπος...;

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω δει το υπάρχον δίκτυο λέω ότι μάλλον γίνεται.

Αν απάγεις πολύ αέρα όμως τότε ναι θα πρέπει να προβλέψεις προσαγωγή. Πρέπει να δεις πόσο όγκο αέρα θα πρέπει να απάγεις βάση του αριθμού των ατόμων/χρήση των χώρων.

Μετά θα πρέπει να δεις αν οι διαστάσεις των υπάρχοντων καναλιών μπορούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο του αέρα χωρίς να έχεις υψηλές ταχύτητες μέσα στα κανάλια που θα σου προκαλέσουν θόρυβο και κραδασμούς.

Link to comment
Share on other sites

Εχω πολύ χαμηλώτερη κατανάλωση αλλά αυτο πού κυρίως με ενδιαφέρει είναι ο έλεγχος του εισερχομενου αέρα(κέντρο πόλης) γιατί δεν εμπιστεύομαι την ποιότητα του αεραααα αφού ο χωρος τους και ο χώρος της μονάδας ειναι μεσα σε υαλοβαμβακες .Γιά τη βελτίωςη της ποιότηταςτου εισερχόμενου κάποια ιδέα; Πάντως και μόνο η δυνατότητα επιλογης πότε ανοίγω το παραθυρο (ανεξάρτητα απο τη λειτουργία του κλιματιστικού) είναι σημαντική.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.