Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για άδεια κατεδάφισης


Recommended Posts

Συνάδελφοι, με αφορμή μια κουβέντα που είχα με άλλο συνάδελφο θέλω να θέσω μια ερώτηση που έχει να κάνει με τα δικαιολογητικά για έκδοση άδειας κατεδάφισης.

 

Σας φαίνεται λογικό όταν πας να ζητήσεις άδεια κατεδάφισης, πέραν των τίτλων ιδιοκτησίας (συμβόλαιο, πιστοποιητικά μεταγραφής και ιδιοκτησίας, ενδεχομένως κτηματολόγιο κ.λ.π.)  να ΜΗΝ απαιτείται πιστοποιητικό βαρών?

 

Τόσο από προσωπική μου εμπειρία όσο και από του συναδέλφου που το συζητούσαμε, ΔΕΝ μας έχει ζητηθεί ΠΟΤΕ πιστοποιητικό βαρών. Όσο κι αν το έψαξα δε βρήκα πουθενά τέτοια απαίτηση και μου κάνει τρομερή εντύπωση!!!!

 

Αναρωτιέμαι βάσει κοινής λογικής..... ΔΕΝ θα έπρεπε να το ελέγχουν (ώστε να το προλαβαίνουν) από τη στιγμή που πάρα πολλά ακίνητα έχουν πάνω τους προσημειώσεις, υποθήκες κ.λ.π. ?????

 

Και στην περίπτωση που προκύψει εκ των υστέρων θέμα από κάποιον που είχε δικαιώματα στο ακίνητο που κατεδαφίστηκε και δεν έλαβε καν γνώση..... ποιός φέρει την ευθύνη?   ΜΟΝΟ ο ιδιοκτήτης ή ΚΑΙ ο μηχανικός?

 

Σας έχει τύχει να ακούσετε κάποια περίπτωση?

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός γιατί να φέρει ευθύνη, αφού έλαβε γραπτή ανάθεση από τον ιδιοκτήτη.

Αν το ακίνητο είναι προσημειωμένο ο ιδιοκτήτης θα βρει τον μπελά του αλλά και θα έχει κάνει μεγάλη πατάτα, διότι θα συνεχίζει να χρωστάει το ποσό του δανείου στη τράπεζα και δεν θα έχει τρόπο (έστω και στην έσχατη περίπτωση λόγω πλειστηριασμού) να απαλλαγεί από το χρέος του.

Πιστοποιητικό βαρών δεν θυμάμαι να ζητείται ως απαιτούμενο δικαιολογητικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.