Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΛΟΤ ΕΝ 1329-1


dkatsap

Recommended Posts

Συνάδελφοι γεια σας.

 

Μήπως ξέρετε αν και πού μπορώ να βρω το παρακάτω πρότυπο:

ΕΛΟΤ ΕΝ 1329-1

"Συστήματα πλαστικών σωληνώσεων για αποχέτευση υγρών αποβλήτων (χαμηλής και υψηλής θερμοκρασίας) εντός κτιριακών εγκαταστάσεων – Μη πλαστικοποιημένο πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC-U) - Μέρος 1: Προδιαγραφές σωλήνων, εξαρτημάτων και σωληνώσεων».

 

Ευχαριστώ πολύ

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

δεδομένου ότι απαγορεύεται από τους κανονισμούς του forum η διακίνηση τέτοιου υλικού....θα το βρεις στον ΕΛΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε επικοινωνήσει εδώ και πολύ καιρό με τον ΕΛΟΤ, ζητώντας μια υπεύθυνη και επίσημη απάντηση για το αν όντως απαγορεύεται η ΔΩΡΕΑΝ δημοσίευση των προτύπων του στο forum.

Απάντηση ακόμα δεν πήραμε.

Ώσπου λοιπόν να πάρουμε μια αρνητική απάντηση, τα πρότυπα του ΕΛΟΤ θα διακινούνται ελεύθερα και ΔΩΡΕΑΝ μέσα απ' το forum. Άλλωστε ήδη υπάρχουν στα downloads του forum πρότυπα του ΕΛΟΤ.

Υπενθυμίζω ότι ο ΕΛΟΤ είναι μια δημόσια υπηρεσία που πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι και κυρίως, αυτό που κάνει την ειδοποιό διαφορά, είναι ότι τα πρότυπα του ΕΛΟΤ αποτελούν ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ με την έννοια ότι δεν μπορεί κανείς να μην τα εφαρμόσει. Επειδή λοιπόν η νομοθεσία πρέπει να είναι δωρεάν και διαθέσιμη σ' όλους τους πολίτες μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης κοινωνίας και καθότι άγνοια της νομοθεσίας δεν δικαιολογείται, θεωρούμε ότι καλά κάνουμε και εξαιρούμε πρότυπα του ΕΛΟΤ και ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ απ' τις απαγορεύσεις του forum, τουλάχιστον μέχρι να πάρουμε μια απάντηση και εφόσον αυτή είναι αρνητική να δούμε τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή Χάρη τις εξωφρενικές τιμές που ζητά ο ΕΛΟΤ για τα πρότυπα (αφού όπως λες είναι νομοθεσία και είναι και καλά πληρωμένη από όλους) της ζητά για την εκτύπωση; Σε πάπυρο τα τυπώνουν ή τα αντιγράφουν με γραφομηχανή και ζητάν τέτοια υπέρογκα ποσά.

 

Υ.Γ. Συγνώμη για την ανακρίβεια νόμιζα πως τα πρότυπα δεν μπορούσαν να διανεμηθούν δωρεάν με την λογική πως αν κάτι τέτοιο επιτρεπόταν πρώτος πρώτος ο οργανισμός του ΕΛΟΤ έπρεπε να τα έχει διαθέσιμα (όπως τα ΦΕΚ το εθνικό τυπογραφείο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.