Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΕ για χονδρική & λιανική


Recommended Posts

Πελάτης θέλει να ανοίξει κατάστημα στο κέντρο του Βόλου.

Η δραστηριότητα θα είναι η παρασκευή και χονδρική εμπορία γλυκών.

Ρωτώντας στην πολεοδομία, μου λένε ότι η χρήση γης δεν επιτρέπει χονδρική εμπορία στην περιοχή που θέλει να ξεκινήσει τη δραστηριότητα.

Η απορία μου είναι: πώς έχουν αδειοδοτηθεί οι (μάλλον για δεκάδες χιλιάδες πρόκειται...) επιχειρήσεις που υπάρχουν μέσα σε πόλεις όπου δεν επιτρέπεται αυτή η χρήση γης, αλλά κόβουν κανονικά τιμολόγια χονδρικής προς άλλες επιχειρήσεις; (Δεν εννοώ, φυσικά, από πλευράς λογιστικής (εκεί απλά προσθέτουν όποιον ΚΑΔ τους χρειάζεται).)

 

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ (πονηρά) είναι ότι βγάζουν άδεια λειτουργίας για λιανεμπόριο μόνο με τέτοιο ΚΑΔ, και μετά την έκδοση της άδειαςπροσθέτουν και τον ΚΑΔ της χονδρεμπορίας. Άρα, τυπικά, παράνομοι στο πολεοδομικό κομμάτι.

 

Δε μπορεί, κάτι μου διαφεύγει; (θέλω να πιστεύω!)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για να μην μπλέκουμε με τις λέξεις, κατάστημα παρασκευής ή/και μεταποίησης μόνο για χονδρική γενικά δεν είναι κατάστημα, είναι βιοτεχνία.

 

Το πιο απλό είναι ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο με μεγάλο εργαστήριο και το θέμα τελειώνει όμορφα, σύννομα κι ωραία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την εναλλακτική, αλλά θα ήθελα, αν γίνεται, και μια διευκρίνηση για το πώς βγαίνει μια άδεια λειτουργίας για επιχείρηση σκέτη χονδρική/λιανικής (χωρίς καμία παρασκευή, απλά εμπόριο).

 

Απλά δε μπορώ να δεχθώ ότι δε μπορεί να ιδρυθεί νόμιμα (από κάθε άποψη) μια τέτοια επιχείρηση!

Link to comment
Share on other sites

Το χονδρικό εμπόριο (χωρίς παρασκευή) γίνεται με αποθήκες, είτε αυτές είναι απλά δωμάτια με ράφια, είτε έχουν και ψυγεία ή άλλες εγκαταστάσεις συντήρησης.

 

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω ποια επιχείρηση θέλεις να κάνεις και δεν μπορείς. Εμπλέκεις πολύ την φορολογική/νομική υπόσταση με τις προδιαγραφές των κτιριακών υποδομών και δεν βλέπω το λόγο.

 

Με την φιλικότερη διάθεση, αν σκέφτεσαι έτσι, κάποιος άλλος συνάδελφος θα βρεθεί και θα το κάνει πιο γρήγορα και πιο απλά.

 

Σημείωση-παρατήρηση: Αν από το "ζαχαροπλαστείο" (που θα έχει παρασκευαστήριο) βγάλεις τη λιανική πώληση, έχεις "εργαστήριο τροφίμων".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.