Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραδοσιακός οικισμός


Recommended Posts

Καλημερα σε όλους. Μέτρησα ένα οικόπεδο σε έναν παραδοσιακό οικισμό (αμπελακια Λάρισας) και έχω την εξής απορία. Το οικόπεδο βλέπει σε ένα μονοπατι(!) για το οποίο οι ιδιοκτήτες λένε ότι είναι δρόμος (το οικόπεδο είναι 200 μέτρα απο την πλατεία του οικισμού και εντός του ορίου για αυτό και το λέω οικόπεδο). Στον χαρτί 1:5000 της οριοθέτησης του οικισμού δεν φαίνεται δρόμος (ούτε σήμερα είναι βέβαια).

Αν πούμε ότι είναι "δρόμος" στο τοπογραφικο να τον γράψω ως κοινοτικό δρόμο η ως κοινοτική μονοπάτι; Επίσης βρήκα αυτό:

 

1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση. Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται σε όλο το μήκος της μίας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. 'Οπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα τμήματα τοου οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές. Σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς τα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και εφόσον υπάρχει διαμορφωμένος παραδοσιακός ιστός είναι οικοδομήσιμα όταν έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο οποιουδήποτε πλάτους.

 

Ισχύει αυτό; Δεν χρειάζομαι ΚΧ πλάτους 4μ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.