Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή Χρήσης - Μελέτες Πυροπροστασίας


Recommended Posts

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 7533/201 (Β' 251), και συγκεκριμένα την §2.8, του άρθρου 2, η συνημμένη με τη μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας αντίστοιχη παθητικής στην αρμόδια Π.Υ. δεν απαιτείται πλέον να είναι θεωρημένη από την πολεοδομία. Με αφορμή τη διάταξη αυτή, στις περιπτώσεις που η αιτούμενη χρήση είναι διαφορετική από την αντίστοιχη στην παθητική, η Π.Υ. ζητά -προκειμένου να εκδώσει πιστοποιητικό- παθητική με τη νέα χρήση, υπογεγραμμένη μόνο από μηχανικό.

 

Με τον τρόπο αυτό περνά το μήνυμα στους πολίτες -και δίνεται αφορμή σε ορισμένους συναδέλφους να πουν στους πελάτες τους- πως δεν απαιτείται πλέον αλλαγή χρήσης στην περίπτωση που όντως αλλάξει η χρήση.

 

Παρακαλώ για τις απόψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Πλέον τίποτα δεν περνάει απο την πολεοδομία πέρα από άδειες Δόμησης. Ουτε βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης ούτε βαβαίωση νομιμότητας κλπ.. Κάποιος μηχανικός όμως υπογράφει για όλα αυτά. Πόσο εύκολα κάνει κάποιος συνάδελφος ψευδή δήλωση.

 

Και αφού θα καταθέσεις λοιπόν τη παθητική όπως λες και θα πας για άδεια λειτουργίας. Ποιός θα δηλώσει εκεί ότι το κτίριο είναι νόμιμο σύμφωνα με τον οικοδομικό και κτιριοδομικό κανονισμο με χρήση ταδε κλπ κλπ??

 

Αλλά τι λέω, ήδη απο την πυροσβεστική θα κολλήσεις. Θα πας στην πυροσβεστική και θα πεις θέλω να κάνω τροποποιητική μελέτη. Θα σου πούνε γιατί? Θα σου ζητήσουν οικοδομική άδεια που μάλλον δεν θα λέει αυτά που θα θελες να λέει..

 

Φυσικα και ισχύει αυτο που λες. Κι εγω το ακούω συνέχεια "δεν ξέρεις εσύ", "εμένα ο γείτονας/ ο θείος / ο μπάρμπας / ο μπατζανάκης μου τόσα χρόνια μηχανικός μου είπε δεν χρειάζεται τίποτα". 

Η απάντηση είναι πήγαινε τότε στο μπάρμπα σου να σου κάνει τη δουλεία και όταν τη φας μην έρθεις σε μένα να σου βρω λύσεις.

 

Έχω κουραστεί πια με αυτού του είδους την αντιμετώπιση την οποια φυσικά εμείς οι ίδιοι οι μηχανικοί καλλιεργούμε και ενισχύουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.