Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πάγωμα της άδειας λόγω Κτηματολογίου;


nikos_p

Recommended Posts

Είμαι Τοπογράφος Μηχανικός.

Έχω καταθέσει ένα φάκελο για άδεια σε κάποιο πολεοδομικό τμήμα της επαρχίας.

Η περιοχή που ανήκει το αγροτεμάχιο μου έχει ενταχθεί στο Κτηματολόγιο και το σχήμα και εμβαδό διαφέρουν από αυτό της διανομής και κατά συνέπεια του συμβολαίου(είναι προφανές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει χωρική μεταβολή).

Όταν πήγα να περάσω τα τοπογραφικά και επειδή στο συγκεκριμένο τμήμα ζητάνε και απόσπασμα του Κτηματολογίου στο φάκελο της άδειας μου σημειώσαν πάνω ότι το αγροτεμάχιο χρήζει χωρικής μεταβολής και σταματήσαν την διαδικασία της άδειας μέχρι να γίνει αυτό.

Το ερώτημά μου είναι :

Πρώτον : Έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν την άδεια μέχρι να γίνει αυτό και

Δεύτερον : Υπάρχει διανομή στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης το αγόρασε βάση αυτής της διανομής.Άρα όσο αφορα την άδεια ο ιδιοκτήτης την βγάζει στο νόμιμα αγορασμένο αγροτεμάχιο.Η πολεοδομία γιατί ενδιαφέρεται τι γίνεται με το Κτηματολόγιο?

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να μου απαντήσει γιατί θα με τρελάνουν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου, οπως εχει υποθει και αλλου, οταν θα γινει αθροισμα των δηλοθεντων ιδιοκτησιων στο κτηματολογιο, η Ελλαδα θα εχει διπλασια εκταση..

Το ερωτημα ειναι πως θα βγαλεις αδεια με βαση το τοπογραφικο του συμβολαιου, οταν στο εδαφος η πραγματικη κατασταση ειναι διαφορετικη??? Πια απο τις δυο θα επικρατησει στο τελος??? Ποια θα ειναι η τελικη ιδιοκτησια σου, ωστε να παρεις συντελεστες κλπ???

Που τοποθετεις το κτιριο??? Σε οριο ή σε τι αποσταση απο το οριο??? Και οταν γινουν οι οποιες μεταβολες, η νεα αποσταση του κτιριου απο το οριο θα ειναι συννομη???

 

Νομιζω οτι βρισκεσαι σε λιγο περιεργη κατασταση... Φανταζομαι οτι οι διαφορες συμβολαιου - κτηματολογιου ειναι σημαντικες, ετσι???

Ο ιδιοκτητης αγορασε πριν την δηλωση στο κτηματολογιο???

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο για την έκταση της Ελλάδας.

Η κατάσταση στο δικό μου μυαλό δεν είναι περίεργη..Είναι απλή.Έχω διανομή, έχω συμβόλαιο σύμφωνα με τη διανομή και βγάζω άδεια σε αυτό..Τώρα αν η Κτηματολόγιο Α.Ε. επειδή έκανε τη μελέτη με φωτογραμμετρικές μεθόδους και έχει κάνει "μαγικά" αυτό είναι άλλο πρόβλημα που πρέπει εγώ να λύσω και 'οχι της πολεοδομίας..

Link to comment
Share on other sites

γιατι το κτηματολογιο εργαζεται για το κρατος και κατ'επεκταση για την πολεοδομια.. οπως συμβαινει και με τους μελετητες περιοχων εκτος σχεδιου.. δεν ξερω που δραστηριοποιησε επαγγελματικα, αλλα εδω που ειμαι εγω τετοια μπλεξιματα αναμεσα σε συμβολαια - διανομες - μελετητες συναντονται πολυ συχνα..

 

Eνα λεπτο.. για τι διαφορες μιλας αναμμεσα στα δυο???

Ποτε και απο ποιον δηλωθηκε το ακινητο στο κτηματολογιο???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.