Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογισμικό για εκμάθηση στατικών


mkara

Recommended Posts

Καλησπερα στο forum.Ηθελα να σας ρωτησω ποιο προγραμμα μου προτεινεται να μαθω για την καλυτερη επιλυση στατικων.Εννοω ενα προγραμμα που να βγαζει καταπονησεις αλλα επισης και την απαραιτητη οπλιση (πλακας,δοκαριου κτλ).Υπαρχει καποιο προγραμμα που να τα δειχνει ολα αυτα σε τρισδιαστατη μορφη??

 

Και κατι τελευταιο.Υπαχει στην θεσσαλονικη καποιο φροντιστηριο για εκμαθηση τετοιων προγραμματων???

 

ευχαριστω....

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Διαχώρισε το ερώτημά σου σε δύο τα οποία θα βρίσκονται στις κατάλληλες κατηγορίες. Το παρακάτω ερώτημα:

"Ποια η γνώμη σας για το odos??

Ακουγεται οτι ειναι αρκετα ευκολο...παντως εγω ακομη βολευομαι με το autocad"

μετέφερε το στην κατάλληλη κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Μkara καλώς ήρθες στην κοινότητα. Όπως σου έγραψαν πιο πάνω με μια αναζήτηση θα βρείς άπειρες πληροφορίες για στατικά προγράμματα.

Ενδεικτικά σου δίνω κάποια link εδώ και εδώ για να αρχίσεις.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ...μηπως μπορεις να με βοηθησεις και με την επιλογη φροντιστηριου εκμαθησης τετοιων προγραμματων στην θεσσαλονικη???

Link to comment
Share on other sites

Αν αγοράσεις πρόγραμμα θα στο "μαθουν" κιολας..το μάθουν εντός εισαγωγικών καθώς μόνο τα επιφανειακά σου λένε έτσι ώστε:

1) να μην τους φας πολύ χρόνο

2)να μην μπουν σε λεπτομερειες και δεις μειονεκτηματα

3)ΑΥτός που στο παρουσι΄ζει δεν είναι και αστέρι στα στατικά οπότε εύκολα μπορείς να τον κολλήσεις στον τοίχο ρωτώντας ουσιώδη πράγματα..τι κρίμα ακόμα και για πραγματικά καλά προγράμματα με πολλές δυνατότητες να βάζουν μέτριους ως επιεικώς ανεπαρκείς μηχανικούς (και μη) να τα παρουσιάζουν..

 

αν το εχεις αγορασει ηδη παιζει να σου ζητησουν και λεφτα για "εξτρα ώρες εκμάθησης" όπως συχνά τις αποκαλούν

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω κατα τη γνωμη τη δικια μου οτι αξιζει να κανεις φροντηστηριο για τετοια προγραμματα..

1. Αν εχεις σκοπο να αγορασεις στατικο προγραμμα σιγουρα θα σου κανουν 4-5 ωρες μαθημα απο την εταιρεια που θα το παρεις.

2.Αν σκεφτεσαι να το δουλεψεις στο γραφειο που δουλευεις (και εχουν αγορασει καποιο προγραμμα) θα σου δειξουν αυτοι καποια βασικα πραγματα.

3. Δεν ξερεις αν τελικα αγορασεις το προγραμμα στο οποιο θα κανεις φροντηστηριο.

 

Θυμαμαι φιλοι μου που μετα τη σχολη ετρεξαν να μαθουν καποιο προγραμμα και πληρωσαν 600-800Ε...Μετα στα γραφεια-εταιρειες που πηγαν, δουλευαν αλλα προγραμματα και οταν θελησαν να αγορασουν στατικο προγραμμα δεν πηραν αυτο που ειχαν μαθει..Γενικα τα προγραμματα δεν κανουν τιποτα ιδιαιτερο κα "μαγικο". Αναλυση και διαστασιολογηση κανουν. Περισσοτερο πρεπει να εχει εμβαθυνει σε Στατικες, Μπετο, Κανονισμους παρα στη λειτουργια του προγραμματος. Καθως θα τα χρησιμοποιεις θα βρισκεις τροπους προσομοιωσης σε καποιες πιο απαιτητικες μελετες που θα εχεις, θα πειραζεις καποιες επιλογες που δε θαρεσουν κτλ...Δε νομιζω οτι πρεπει να τρεξεις να μαθεις καποιο προγραμμα..

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα θα βρείς με ποιό πρόγραμμα θέλεις να ασχοληθείς και μετά θα ψάξεις τρόπους εκμάθησης. Πάντως στις περισσότερες των περιπτώσεων η εκμάθηση αξίζει για εμβάθυνση σε ένα πρόγραμμα και όχι για τα βασικά, καθώς ένας μηχανικός νομίζω ότι για τις βασικές λειτουργίες καλύπτεται από τα εγχειρίδια χρήσης που συνήθως δίνουν οι εταιρείες.

Link to comment
Share on other sites

Nαι αλλα με μαθηματα στα διαοφρα φροντηστηρια δεν υπαρχει περιπτωση να εμβαθυνεις...Εγω πιστευω οτι αυτη την εμβαθνση θα την αποκτησεις μονος σου μεσα απο την εμπειρια των μελετων σου..Δεν εχει νοημα ακομα κ για το ποιο ενδιαφερον κ δυσκολο θεμα να σου πει καποιος θα το κανεις "ετσι" επειδη "αυτο"...Μονος σου πρεπει να το ανακαλυψεις..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.