Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαγωγή στο Ν.4178/13 αυθαίρετης κατοικίας που ευρίσκεται εντός ζώνης Α' προστασίας Κηφισού


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Θα ήθελα λίγο χρόνο και την γνώμη σας για το παρακάτω θέμα:

 

Το θέμα μας είναι ένα κτίσμα με χρήση κατοικίας, εξ ολοκλήρου αυθαίρετο, σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στο Μενίδι, αποδεδειγμένα εντός ΖΩΝΗΣ Α' ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κηφισού ποταμού, συμφωνα με το "Π.Δ. 15.6.94.Καθορισμός ζώνης προστασίας του ποταμού Κηφισού και παραχειμάρρων.(ΦΕΚ 632 Δ της 27.6.94)" όπου εντός αυτής της Ζώνης μετά την ισχύ του προαναφερθέντος διατάγματος γενικά δεν επιτρέπετε οποιαδήποτε δόμηση.

 

Το κτίσμα ανεγήρθει πολύ μετα την ισχύ του διατάγματος πέρι το 2002.

 

Έγινε υπαγωγή του παλαιότερα στον Ν.4014/11, από προηγούμενο μηχανικό, χωρίς να γνώριζε την ύπαρξη της συγεκριμένης ζώνης προστασίας στην περιοχή, και η δήλωση αυτή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα βγήκε ΑΚΥΡΗ (στο σύστημα του ΤΕΕ στην στήλη κατάσταση έγραφε ΑΚΥΡΗ, πράγμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει ) και έγινε και αυτεπάγγελτη καταγγελία απο το υπουργείο περιβάλλοντος στον ιδιοκτήτη και στον μηχανικό που κάνανε υπαγωγή του συγκεκριμένου κτίσματος ενώ είναι στην Ζώνη Α' προστασίας Κηφισού.

   

Σε αυτό έχει βεβαιωθει και πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης στη ΔΟΥ

 

Η μόνη άκρη που βρίσκω για να "πιαστώ" ώστε να το εντάξω τεκμηριωμένα εκ νέου στον Ν.4178/13 για 10 έτη είναι :

 

άρθρο 23 παρ. 17α του Ν.4178

 

αναφέρεται ότι "Στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές αποκλειστικά κατοικίας κατά παρέκλιση του άρθρου 8 του παρόντος ως πρός τη χρήση και μόνον και με την επιφύλαξη του άρθρου 2 του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση, εξαιρετικά, η αναστολή των διατάξεων του παρόντος ισχύει για δέκα (10) έτη απο την ημερομηνία υπαγωγής. Αυθαίρετες κατασκευές της παρούσας παραγράφου, για τις οποίες εκκρεμούν βεβαιωθέντα πρόστιμα στις ΔΟΥ, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου".

 

 

Κάθε γνώμη / συμβουλή δεκτή

 

Ευχαριστώ!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.