Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ


Alec

Recommended Posts

Καλησπέρα, 

ειμαι αποφοιτος του ΤΕΙ νοσηλευτικής και σκοπέυω να δωσω κατατακτήριες για την Αρχιτεκτονική Αθήνας. Δεδομένης της μεγάλης έφεσης που έχω στο σχέδιο ελεύθερο και γραμμικό, της ευρύτερης αντίληψης του χώρου και του γεγονότος οτι δεν υπάρχει κάποιος να με κατευθύνει αντίστοιχα, θα ήθελα  τη συμβουλή του φορουμ στο που να απευθυνθώ για την προετοιμασία μου. Ειμαι προετοιμασμένος γενικότερα στο να προσπαθήσω και να τα καταφέρω αλλά αυτο που εισπράττω απο τα περισσότερα κέντρα που ασχολούνται με το αντικείμενο είναι απλα και μόνο η διάθεση να σου πάρουν τα λεφτά.. Οι έχοντες γνώση τοποθετείστε την απάντηση σας ώστε να λάβω κάποιες απόψεις σοβαρότερες απο αυτές που μέχρι στιγμής ακούω....


Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Εγώ είμαι απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά και έδωσα κατατακτήριες στο ΕΜΠ στους Ηλεκτρολόγους. Η προετοιμασία μου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2009 σε υπερεντατικό τμήμα. Το δικό μας τμήμα σε σχέση με το τμήμα που ξεκίνησε το Μάρτιο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία (5 στους 6 και οι άλλοι 2 στους 8 απ ότι θυμάμαι). Έπαιξε ρόλο ότι και οι άλλοι ήταν κοντά στα 30 (εγώ 34) και είμαστε στην πίεση για 3 μήνες. Στο άλλο τμήμα ήταν μικρότερης ηλικίας υποψήφιοι αλλά λόγω και μεγαλύτερου χρόνου προετοιμασίας το πήγαιναν πολύ χαλαρά.

1η συμβουλή να κάνεις εντατική και άμα αντέχεις υπερεντατική προετοιμασία

2η συμβουλή ψάξε να βρεις φροντιστήριο με πολλές επιτυχίες τις 2-3 προηγούμενες χρονιές στην σχολή που θέλεις. Επίσης κάνε μια βόλτα και στην γραμματεία και κάνε και εκεί μια ερώτηση για το αν έχουν κάποιο φροντιστήριο να προτείνουν. Εγώ είχα 2-3 στα υπόψιν μου και πήγα σε αυτό που μου ανέφεραν στην γραμματεία.

3η συμβουλή να έχεις όρεξη για πήξιμο για να μην κλάψεις και το 3χίλιαρο και μετά για την σχολή.

 

Σου εύχομαι καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Καθώς μεταξύ των ειδικοτήτων μας, (αρχιτέκτονα και Η/Μ) υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα μαθήματα εισαγωγής (ελεύθερο σχέδιο, σύνθεση και ιστορία στην περίπτωση μου) θεωρώ οτι το τρίμηνο προετοιμασίας όσο εντατικό και φορτωμένο, είναι λίγο οριακό δεδομένου του σχεδίου. Παρόλα αυτά θεωρώ πλήρως κατατοπιστική την απάντηση σου και θα απευθυνθώ στην ίδια τη γραμματεία της σχολής για μια ακόμη άποψη. Πάντως βλέπω οτι για τις μηχανολογικές ειδικότητες είναι περισσότερα (μέσω ιντερνετ) τα φροντιστήρια αφενός και αφετέρου παρόλο που απευθύνονται σε κοινό που θέλει να εισαχθεί στο Πολυτεχνείο μέσω κατατακτηρίων, έχουν συμπεριλάβει όλες τις ειδικότητες εκτος των αρχιτεκτόνων??!!! 

 

'Οπως και να 'χει θα προσπαθήσω για το καλύτερο! Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.