Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alec

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

602 profile views

Alec's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχεις δίκιο αλλα όπως ανέφερα η πολεοδομία πετάει το μπαλάκι στην περιφέρεια και η περιφέρεια πίσω στην πολεοδομία που εν προκειμένω είναι και δικό της πράγματι θέμα. Προφανώς οι τεχνικές εκθέσεις που εννοείς έχουν να κάνουν με μηχανολογικά στοιχεία και ηλεκτρικά φορτια, καυσαέρια, πυρασφάλεια κλπ που αφορούν την αδεια από υγειονομικό και την πυροσβεστική σωστά? Αυτά θα εκπονηθούν στην πορεία από μηχανολόγο ή πολιτικο μηχανικό που θα εκδώσει την άδεια λειτουργίας, παρόλα αυτά όμως ευχαριστώ για την επισήμανση!
  2. καλημέρα σας, επεξεργάζομαι μια υπόθεση φίλου που αφορά ισόγεια κατοικία με δώμα χωρίς άδεια (1η ρευματοδότηση το 1956), στο Νέο Κόσμο Αττικής (χρήση γενικής κατοικίας) που τακτοποιείται ως εξ ολοκλήρου αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης/φίλος επιθυμεί την αλλαγή χρήσης του σε παρασκευαστήριο τροφών για ζώα συντροφιάς που φαίνεται να εμπίπτει στη γενικότερη κατηγορία των παρασκευαστήριων τροφίμων (εργαστήριο χαμηλής όχλησης). (Σύμφωνα με τις διατάξεις αλλαγή χρήσης επέρχεται με ΕΕΔΜΚ ενω προς το δυσμενέστερο στατικά σενάριο με Νέα Οικοδομική άδεια). Η κατοικία και το παρασκευαστήριο τροφίμων κατά τον ΕΑΚ ανήκουν στην ίδια κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας Σ.2 = 1,00 άρα η αλλαγή χρήσης επιτυγχάνεται με άδεια ΕΕΔΜΚ. Η επίσκεψη μου σε πολεοδομία και περιφέρεια (μαζι με το μπαλάκι που πετάει ο ένας στον άλλο), αφήνει ανοικτά ενδεχόμενα για τυχόν έκδοση νέας οικοδομικής άδειας και η μετέπειτα αίτηση για άδεια λειτουργίας υποβάλλεται ηλεκτρονικά με γνωστοποίηση και ευθύνη μηχανικού. Το ερώτημα είναι αν υποβληθεί αλλαγή χρήσης μέσω ΕΕΔΜΚ και κατά την έγκριση της άδειας λειτουργίας αποφανθούν ότι χρειάζοταν ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ για την αλλαγη χρήσης τι γίνεται.. Εαν εισηγηθώ στον πελάτη/φίλο περί έκδοσης νέας οικ. άδειας δεν είναι λάθος να υποβληθεί σε πολύ περισσότερα έξοδα και διαδικασίες ενώ θα μπορούσε να κάνει τη δουλεια του με μια άδεια μικρής κλίμακας? Επιπλέον στην περίπτωση της ΕΕΔΜΚ αν κάποιος άλλος μηχανικός (πολιτικός) βεβαιώσει για τον έλεγχο των στατικών αφού εκεί τίθεται το ζήτημα μπορεί να υποβληθεί ως έξτρα δικαιολογητικό της αλλαγής χρήσης? Αναμένοντας την από εμπειρίας άποψη σας.
  3. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) καλησπέρα σας, Nέος μηχανικός και επιθεωρητής που πελάγωσε μετά από συζητήσεις με συναδέλφους σχετικά με την έκδοση ΠΕΑ και μελετών και τον τρόπο/λογισμικό που έκαστος προτιμά.. Υπάρχει κάποιο λογισμικό προτιμότερο από το ΚΕΝΑΚ - δωρεάν ή επί πληρωμή/συνδρομή - που εκδίδει ΠΕΑ και ενεργειακές μελέτες και που θα προτείνατε από την εμπειρία σας ως προς τη λειτουργία, τη χρηστικότητα, την αξιοπιστία των εξαγόμενων δεδομένων, τη διαλειτουργικότητα ή όχι με το building cert ή ακόμα και το περιβάλλον εργασίας του; ευχαριστώ, Α.
  4. Οικοδομή του 1989 με σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας για μια ισόγεια κατοικία και μια μεζονέτα σε 1ο και 2ο όροφο. Η μεζονέτα τακτοποιείται με 4495 το 2019 και το διαμέρισμα του ισογείου παραμενει άτακτοποιητο από κατασκευής. Τυχον αυθαιρεσίες θα ελεγχθούν με την έναρξη των διαδικασίων τακτοποίησης ή έκδοσης ΟΑ
  5. Ευχαριστω για την απάντηση - τείνω και εγώ σε νέα οικοδομική άδεια που ταυτόχρονα προσδιορίζει ένα άλλο οικονομικό μέγεθος για τον πελάτη. Υπό την προϋπόθεση ότι θελει να προσθέσει και εξωτερικό ανελκυστήρα μελλοντικά δείχνει να είναι η προτιμότερη λύση καθώς μπορεί να τα συμπεριλάβει όλα.
  6. Καλησπέρα σας, ως νέος μηχανικος χρειάζομαι κάποιες διευκρινήσεις. Πελάτης θέλει να ορίσει μια υπαίθρια θέση για αμάξι εντός του προκηπίου (διπλοκατοικία 100/100 δική του) και στο όριο με το όμορο οικόπεδο για τη διευκόλυνση του. Προηγούμενος συνάδελφος που τακτοποιεί με τον 4495 το 2019 τους δυο ανωτερους οροφους δηλώνει στο διάγραμμα κάλυψης πως απαιτειται θέση στάθμευσης (σημειώνει ζωνη Β) ενώ το ισόγειο παραμένει χωρίς τακτοποίηση από την 1η αδεια του 89. Η ερώτηση είναι η εξης, μπορεί να προβεί σε διάνοιξη εισόδου έως 2.5μ κλπ άρθρο 30 παρ.1/ιη χωρίς αδεια και να ζητήσει διέλευση από το Δήμο ή είναι προτιμότερο εφόσον με την δημιουργία της θέσης θα προκύψουν αλλαγές στην φύτευση και στις διαμορφώσεις των υπαίθριων κοινοχρήστων να υποβληθούν όλα αυτά σε μια νέα οικ. άδεια ή ΕΜΚ που θα πάρει και όποιες τυχόν αλλαγές υπάρχουν στο ισόγειο? Εναλλακτικά χρειάζεται έλεγχος και ανεξάρτητη τακτοποίηση του ισογείου?? ευχαριστώ Α.
  7. Καλημέρα, Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Καθώς μεταξύ των ειδικοτήτων μας, (αρχιτέκτονα και Η/Μ) υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα μαθήματα εισαγωγής (ελεύθερο σχέδιο, σύνθεση και ιστορία στην περίπτωση μου) θεωρώ οτι το τρίμηνο προετοιμασίας όσο εντατικό και φορτωμένο, είναι λίγο οριακό δεδομένου του σχεδίου. Παρόλα αυτά θεωρώ πλήρως κατατοπιστική την απάντηση σου και θα απευθυνθώ στην ίδια τη γραμματεία της σχολής για μια ακόμη άποψη. Πάντως βλέπω οτι για τις μηχανολογικές ειδικότητες είναι περισσότερα (μέσω ιντερνετ) τα φροντιστήρια αφενός και αφετέρου παρόλο που απευθύνονται σε κοινό που θέλει να εισαχθεί στο Πολυτεχνείο μέσω κατατακτηρίων, έχουν συμπεριλάβει όλες τις ειδικότητες εκτος των αρχιτεκτόνων??!!! 'Οπως και να 'χει θα προσπαθήσω για το καλύτερο! Ευχαριστώ και πάλι!
  8. Καλησπέρα, ειμαι αποφοιτος του ΤΕΙ νοσηλευτικής και σκοπέυω να δωσω κατατακτήριες για την Αρχιτεκτονική Αθήνας. Δεδομένης της μεγάλης έφεσης που έχω στο σχέδιο ελεύθερο και γραμμικό, της ευρύτερης αντίληψης του χώρου και του γεγονότος οτι δεν υπάρχει κάποιος να με κατευθύνει αντίστοιχα, θα ήθελα τη συμβουλή του φορουμ στο που να απευθυνθώ για την προετοιμασία μου. Ειμαι προετοιμασμένος γενικότερα στο να προσπαθήσω και να τα καταφέρω αλλά αυτο που εισπράττω απο τα περισσότερα κέντρα που ασχολούνται με το αντικείμενο είναι απλα και μόνο η διάθεση να σου πάρουν τα λεφτά.. Οι έχοντες γνώση τοποθετείστε την απάντηση σας ώστε να λάβω κάποιες απόψεις σοβαρότερες απο αυτές που μέχρι στιγμής ακούω.... Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.