Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chris Apostolopoulos

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Chris Apostolopoulos

  1. Καλησπέρα Πράγματι η κατανάλωση προκύπτει όπως λέει και ο συνάδελφος astrah. Μια τάξη μεγέθους κατανάλωσης μπορεί να προκύψει αν θεωρήσουμε βαθμό απόδοσης του λέβητα σου 90% και 10200kcal ανά κιλό πετρελαίου. Ο λέβητας σου απαιτεί 18-20kg/h πετρέλαιο για να δουλέψει στο εύρος που αναφέρεις.
  2. Καλησπέρα Για (ορθο)δρομικός με μόνωση και συρόμενα κουφώματα θα είναι 2,5+9(ή 6) o εξωτερικός, 5+9(ή 6)+2,5 ο εσωτερικός συν το πάχος κουφωμάτων? (5cm DOW) Εφόσον ο τοίχος έχει ενιαίο πάχος, το κενό στο εσωτερικό μετά τα συρόμενα γεμίζεται με κάτι ή μένει κενό?
  3. Παλιά έβαζαν πολύ εξηλασμένη αλλά πλέον προτιμάται η διογκωμένη λόγω καλύτερης διαπλοής. Δεν ξέρω να σου πω για την χρήση της γραφιτούχας αν έχει κάποιο καλύτερο χαρακτηριστικό πέρα από το λ. Γενικά όμως στις μονώσεις αυτό που διαφοροποιεί πολύ δεν είναι μόνο το λ αλλά και το πάχος της μόνωσης To λ της γραφιτούχας είναι ενδεικτικά 0,031 και της απλής 0,034. Με ΔΤ=25 και πάχος μόνωσης 10cm η διαφορά είναι 75W σε επιφάνεια 100μ2 χοντρικά
  4. Καλησπέρα και από μένα Θα συμφωνήσω και εγώ ότι κάθε σύστημα έχει τα υπέρ και τα κατά του είτε όσον αφορά το κόστος εγκατάστασης του είτε το κόστος λειτουργίας του. Όλα θα πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση. Εννοείται ότι είμαι υπέρ των αποδοτικών ενεργειακά συστημάτων αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια λύση. Σχετικά με την ηλεκτρική ενδοδαπέδια... επειδή έτυχε να την κοιτάζω τις προηγούμενες μέρες αλλά παράλληλα μου ήρθε και ο λογαριασμός του ρεύματος με το αυξημένο ΥΚΩ νομίζω ότι θα δημιουργήσει αυξημένους λογαριασμούς αν μπει σε κύρια κατοικία κάποιων m2. Το κόστος εγκατάστασης του συστήματος με τους αλουμινένιους diffusers μπορεί και να είναι χαμηλό σχετικά στα 50Ε/μ2 για την αγορά μόνο των υλικών και με τοποθέτηση από τον ίδιο (χωρίς να ξέρω το κόστος συστήματος με θερμομπετόν όμως) κάτω από laminate ή οποιοδήποτε floating floor.
  5. Καλησπέρα και από μένα Ενδιαφέρομαι να αγοράσω θερμική κάμερα για μελέτη θερμικών απωλειών στο σπίτι μου αλλά και για συγγενών και φίλων αν χρειαστεί. Λόγω της μη επαγγελματικής προς το παρόν χρήσης σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο module για κινητό χαμηλού κόστους. Μεταξύ των Flir, Seek, Thermal Expert που έχω τσεκάρει μοντέλα προσανατολίζομαι στο Seek Compact XR λόγω χαμηλού κόστους αλλά και υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρα. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία από κάποιο αντίστοιχο module ή κάποια άλλη πρόταση?
  6. Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας Το κτίσμα είναι οικογενειακό στην Άνοιξη ελεύθερο από παντού, εμείς έχουμε τον 1ο και το ένα ημιυπόγειο. Υπάρχει αυτονομία στην θέρμανση και οι σωλήνες περνάνε από το κλιμακοστάσιο κάθετα σε όλους τους ορόφους. Οι σωλήνες που είναι στο υπόγειο έχουν μόνωση οι άλλοι όλοι είναι εσωτερικοί και φαντάζομαι ότι θα έχουν και αυτοί. Για ΖΝΧ χρησιμοποιείται ένας ηλιακός 3πλης ενέργειας. Ο λόγος που σκέφτομαι την αντικατάσταση του λέβητα είναι το μηνιαίο κόστος της θέρμανσης (600 EUR) που θεωρώ αρκετά υψηλό (θέλω την γνώμη σας γιαυτό, φέτος μέσα στην εβδομάδα θα βάλουμε 3η φορά πετρέλαιο) και καλύπτεται κατά μεγάλο ποσοστό από εμάς αφού κάτω δεν ανάβουν. Στην οροφή όπου θα έχουμε και τις περισσότερες απώλειες σκέφτομαι 7cm μόνωση, εσωτερικά οι τοίχοι έχουν κάποια μόνωση και σκεφτόμουν θερμοπρόσοψη 5cm σίγουρα στην Β και Δ πλευρά για αρχή και θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλλα όλα αυτά σιγά σιγά γιατι δεν είναι και λίγα με προτεραιότητα στην οροφή και θα περιμένω να δω με το εξοικονομώ Νο2 τι θα γίνει. Επειδή φέτος ήμουν εγώ με τον καυστηρατζή κάτω μου έκανε ένα πράγμα εντύπωση ότι πέρα απο τον καθαρισμό δεν χρησιμοποίησε κανένα όργανο για να κάνει κάποια μέτρηση ή ρύθμιση και θυμήθηκε ότι πέρυσι δεν τον είχαμε καλέσει. Τον συγκεκριμένο τον καλούν χρόνια εδώ αλλά τώρα που το είδα αυτό θα κοιτάξω κάποιον άλλο αδειούχο. Η μείωση της θερμοκρασίας νερού από 75 σε 70 ή 65 γιατί σκέφτομαι και την υγροποίηση θα έχει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα? Με βάση το διάγραμμα που έχει ανεβάσει ο Panos09 (λέβητας ΦΑ με αντιστάθμιση) καταλαβαίνω ότι η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται και σε χαμηλότερα επίπεδα (και εκεί προκύπτει και η οικονομία). Αν βάλω αντιστάθμιση στον δικό μας λέβητα θα μπορέσει και κατέβει τόσο χαμηλά?
  7. Καλησπέρα σας Μένω σε ένα διώροφο με 2 οροφοδιαμερίσματα 180m2 και ημιυπόγειο με 2 διαμερίσματα 80m2. Αυτή τη στιγμή κατοικούνται ο 1ος και το ένα ημιυπόγειο. Στην οροφή μας υπάρχει κεραμοσκεπή, οι τοίχοι έχουν μόνωση εσωτερικά και τα κουφώματα είναι απλά αλουμινίου με διπλά τζάμια. Ο λέβητας που έχει εγκατασταθεί είναι των 95000 kcal για να καλύψει όλο τα διαμερίσματα 20ετίας. Με 24ωρη θέρμανση στους 19 βαθμούς πέρυσι και 18 φέτος λόγω παιδιού η κατανάλωση φτάνει τα 20 λίτρα την μέρα (600l τον μήνα άνετα) για την θέρμανση κυρίως του δικού μας επειδή οι κάτω δεν ανάβουν. Φέτος δοκίμασα να το κλείνω το βραδύ και άναμμα ξανά το επόμενο απόγευμα αλλά έκανε πολύ ώρα να ανέβει η θερμοκρασία και δεν είδα και κάποια διαφορά στην κατανάλωση (νομίζω αυξήθηκε κιόλας). Σκέφτομαι άμεση αλλαγή του λέβητα με μικρότερο πετρελαίου γιατί Φ.Α. δεν έχει εδώ και δεν προβλέπεται να έρθει άμεσα και επίσης να μπει μόνωση στην οροφή γιατί νομίζω εκεί δεν υπάρχει τίποτα πάνω από την πλάκα. Θα γίνει κανονική μελέτη όμως γιατί ότι έχει γίνει μέχρι τώρα πιστεύω ότι στηρίζεται στην γνώμη του καυστηρατζή. Διάβασα το συγκεκριμένο ποστ και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα προτείνατε και στην δική μου περίπτωση ρύθμιση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα (είναι στους 75oC) ή εγκατάσταση αντιστάθμισης (θα πρέπει ο λέβητας να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά?) με τον τωρινό λέβητα?
  8. Καλησπέρα Εγώ είμαι απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά και έδωσα κατατακτήριες στο ΕΜΠ στους Ηλεκτρολόγους. Η προετοιμασία μου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2009 σε υπερεντατικό τμήμα. Το δικό μας τμήμα σε σχέση με το τμήμα που ξεκίνησε το Μάρτιο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία (5 στους 6 και οι άλλοι 2 στους 8 απ ότι θυμάμαι). Έπαιξε ρόλο ότι και οι άλλοι ήταν κοντά στα 30 (εγώ 34) και είμαστε στην πίεση για 3 μήνες. Στο άλλο τμήμα ήταν μικρότερης ηλικίας υποψήφιοι αλλά λόγω και μεγαλύτερου χρόνου προετοιμασίας το πήγαιναν πολύ χαλαρά. 1η συμβουλή να κάνεις εντατική και άμα αντέχεις υπερεντατική προετοιμασία 2η συμβουλή ψάξε να βρεις φροντιστήριο με πολλές επιτυχίες τις 2-3 προηγούμενες χρονιές στην σχολή που θέλεις. Επίσης κάνε μια βόλτα και στην γραμματεία και κάνε και εκεί μια ερώτηση για το αν έχουν κάποιο φροντιστήριο να προτείνουν. Εγώ είχα 2-3 στα υπόψιν μου και πήγα σε αυτό που μου ανέφεραν στην γραμματεία. 3η συμβουλή να έχεις όρεξη για πήξιμο για να μην κλάψεις και το 3χίλιαρο και μετά για την σχολή. Σου εύχομαι καλή επιτυχία
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.