Jump to content

feim

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-12 Κάκιστη

About feim

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

518 profile views
 1. Με μία αναζήτηση που έκανα βρήκα στο ΥΠΕΚΑ χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=439&language=el-GR και τις πιστοποιημένες εταιρείες για την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=HLl5UwDTWJ0%3d&tabid=439&language=el-GR Επίσης ενημερωτικό είναι και αυτό απο ΠΑΣΕΠΠΕ http://www.verde-tec.gr/images/0403_paseppe_glinaraki.pdf Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει ασχοληθεί με το θέμα;
 2. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν απαιτούνται επιπλέον εγκρίσεις στην περίπτωση αφαίρεσης Ελενίτ από την στέγη κτιρίου για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας; Kαι εάν γνωρίζει ακριβώς για την διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί; Στην επιθεώρηση εργασίας δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο εκτός από το ότι πρέπει να υποβάλλουμε το ΣΑΥ -ΦΑΥ πριν την καθαίρεση. Σχετικά με την διαδικασία της Έγκρισης, την αντικατάσταση κεραμιδίων την εντάσσουμε στις επισκευές της στέγης ή στην ανακατασκευή στέγης όπου απαιτείται εκτός των άλλων και στατική μελέτη; Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα και αυτό γιατί πρέπει να δεις πρώτα την διαχείριση του προς αποξήλωση ελλενίτ και μετά όλα τα υπόλοιπα. Pavlos33
 3. Δυστυχώς μου βγάζει και εμένα bad definition και δεν μπόρεσα να τις φορτώσω όλες τις γραμμές. Φόρτωσα και τα 4 αρχεία στη θέση που είναι το acad.lin Έχω το Autocad 13, δεν ξέρω εάν επηρεάζει σε κάτι. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ.
 4. Μήπως επειδή κάνουν αναφορά σε σχετική νομοθεσία? Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια?
 5. Κρίνοντας από την μικρή αυτή παράταση μάλλον δύσκολο το βλέπω. Το πολύ ένα μήνα να δώσουν. Αφήστε που δημιουργείται το πρόβλημα με τις δηλώσεις του 4178/13 που δεν θα ολοκληρωθούν και θα περάσουν μετά τον Μαιο στον 4495/17 , γιατί θα πάνε με αυξημένο πρόστιμο κατά 10%. Οπότε μας βλέπω να μας κυνηγούν οι ιδιοκτήτες. Και αύξηση και στατική επάρκεια!!! Φανταζόμουν λόγω των εκλογών ότι θα έδιναν μισό χρόνο και θα γινόταν κάποια τροποποίηση ώστε να μην υπάρχει η αύξηση του 10% έως τη λήξη. Και γιατί να έχει λήξη; Μας έχουν πεθάνει τόσα χρόνια με τις προθεσμίες σε όλα τα θέματα.
 6. Για τους πτυχιούχοι Μηχανικούς των ΤΕΙ και ΚΑΤΤΕ κτλ. ισχύει το Β.Δ.769/1972. Για τους Τ.Ε.Ι Τοπογραφίας ισχύει η παρ. 5. "Τοπογραφικών εργασιών, αφορωσών εις τα, κατά τις προηγούμενες παραγράφους μελετώμενα υπό των περί ων το παρόν άρθρο πολιτικών υπομηχανικών, έργα ως και απλών τοπογραφικών αποτυπώσεων Πόλεων μέχρι εκτάσεως 150 στρεμμάτων και απλών επίσης τοπογραφικών αποτυπώσεων υπαίθρου μέχρις εκτάσεως 1.500 στρεμμάτων, εξαιρέσει των περιπτώσεων, καθ' ας απαιτείται αυτοτελής τριγωνισμός ή διορθώσεις σφαλμάτων δια της μεθόδου των ελαχίστων τετραγώνων". Το ότι δεν υπάρχει ένα ξεχωριστό διάταγμα σε ισχύ για τα δικαιώματα των Τ.Ε.Ι (εάν δεν με απατάει η μνήμη μου, είχε βγει ένα Π.Δ το 2004, αλλά κρίθηκε αντισυνταγματικό) δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουν τα πάντα. Με την ίδια λογική που ισχυρίζεστε ότι όλοι κάνουν τα πάντα, κάποιος άλλος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν κάνετε τίποτα, εφόσον δεν έχετε θεσμοθετημένο διάταγμα!!
 7. Aν και παλαιό έγγραφο είναι ενδιαφέρον. Για τους Μηχανικούς Πολυτεχνείου ισχύει το σχετικό Π.Δ. από το Νοέμβριο. Για τους Υπομηχανικούς και τους απόφοιτους των Τ.Ε.Ι, εξακολουθεί να ισχύει. https://www.teepelop.gr/category/epangelmatika-dikeomata/ Έγγραφο ΤΕΕ Πελοποννήσου στους αρμόδιους φορείς: “Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων” Τρίπολη 10/10/2011 Πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες, σε διάφορες περιπτώσεις υποθέσεων που σχετίζονται με ζητήματα ιδιοκτησιών πολιτών, ζητούν μεταξύ άλλων τοπογραφικό διάγραμμα της ιδιοκτησίας, όπως για παράδειγμα οι αιτήσεις για πράξη χαρακτηρισμού έκτασης από το Δασαρχείο ή οι διορθώσεις των γεωμετρικών στοιχείων των γεωτεμαχίων σε περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί και λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο. Επιπλέον, το τοπογραφικό διάγραμμα ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτικό στην περίπτωση μεταβίβασης λόγω πώλησης ακινήτων είτε το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ή οικισμού είτε βρίσκεται εκτός σχεδίου (σύμφωνα με το Ν.651/1977). Επειδή παρατηρείται ανοχή των παραπάνω, σχετικά με τη σύνταξη και υπογραφή τοπογραφικών διαγραμμάτων από άτομα τα οποία δεν έχουν το σχετικό επαγγελματικό δικαίωμα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα νομιμότητας και ενδεχομένως ακύρωσης των σχετικών πράξεων, οφείλομε να σας ενημερώσομε για τα παρακάτω και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή τους: Α. Πλήρη δικαιώματα υπογραφής τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν: 1. Αγρονόμοι & Τοπογράφοι Μηχανικοί (μέλη ΤΕΕ), σύμφωνα με το Ν.4663/1930. 2. Πολιτικοί Μηχανικοί (μέλη ΤΕΕ), σύμφωνα με το Ν.4663/1930. Β. Περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν: 1. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί (μέλη ΤΕΕ), για σύνταξη απλών τοπογραφικών διαγραμμάτων, όπου 15/3/2019 Έγγραφο ΤΕΕ Πελοποννήσου στους αρμόδιους φορείς: "Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων" | Τεχνικό Επιμελητήριο … https://www.teepelop.gr/2749/interventions/dikeoma-sintaxis-topografikon-diagrammaton/ 2/8 η καταμέτρηση του οικοπέδου ή αγροτεμαχίου είναι εφικτή με τη χρήση συνήθους μετροταινίας, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση με αριθμό 1/12-01-1979 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 2. Πολιτικοί Υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που ορίζει το Β.Δ.769/1972 (στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι απόφοιτοι του Μικρού Πολυτεχνείου). 3. Πτυχιούχοι Τοπογραφίας των ΤΕΙ, σύμφωνα με το Β.Δ.769/1972 (και τις σχετικές διατάξεις περί ισοτιμίας πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ κτλ). Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Δομικών Έργων ή Έργων Υποδομής καθώς επίσης οι Δασολόγοι, Γεωπόνοι και γενικά άλλες ειδικότητες πλην αυτών που περιγράφονται παραπάνω, δεν έχουν δικαίωνα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων εν γένει, εξαρτημένων από το Κρατικό Σύστημα Αναφοράς (πχ ΕΓΣΑ87) ή μη. Τέλος επισημαίνομε ότι για το θέμα του δικαιώματος σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος του Γεν. Γραμ. Υ.Π.Ε.Κ.Α. (αριθμ. πρωτ. ΔΤΕ/β/34285/735/24-9-2010) καθώς και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους (αριθμ. γνωμ. 451/20-12-2010). Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη Πολ.Μηχ.Ε.Μ.Π.-Μ.Sc.
 8. Μήπως κάνεις λάθος? Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Επιτρέπεται σε οποιαδήποτε θέση ασκεπής πέργκολα σύμφωνα με την παρ. 2α αρ. 17 που ισχύει μόνο για εντός σχεδίου και εντός οικισμών. Μπορείς, όμως να μας παραθέσεις τη σχετική απάντηση; ίσως να υπάρχει κάτι άλλο και θα βοηθούσε.
 9. H ΥΔΟΜ μου ζήτησε χαρακτηρισμό της γης για τον προσδιορισμό των χρήσεων γης στο ακίνητο και στην περίπτωση που είναι ΓΥΠ να αναφερθεί η παρέκκλιση των 200μ στο τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης. Δεν έγινε κάποια αναφορά στο συμβόλαιο. Εγώ το διερευνώ μην τυχόν το έχει ο ιδιοκτήτης και δεν μπω στη διαδικασία αυτή. Με το ΠΔ 59/18 τι ισχύει? Αυτό ήταν το πιο ωραίο!!!. Του γύρισαν το φάκελο και όχι άδικα. Μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσει-παραθέσεις. Οι δημοσιεύσεις σου έχουν συγχωνευτεί. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33
 10. Σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες να παραθέσεις τόσα πολλά στοιχεία! Για ακόμα μία φορά! Θα τα μελετήσω και εύχομαι να μου λύσουν όλες τις απορίες για να μην επανέλθω με νέο ερώτημα. Επανήλθα με νέα ερωτήματα. ΠΡΩΤΟΝ Τι εννοεί ακριβώς η σχετικη εγκύκλιος 1889/07 - 04-2014 ? Εδώ εξομειώνει τη γεωργική γη με τη γη υψηλής παραγωγικότητας? ....Κάτι δεν καταλαβαίνω! Μα υπάρχει διαχωρισμός της γεωργικής γης σε απλή, μέση, υψηλή από τη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξη, όταν δεν έχουμε ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΠ. Με άλλα λόγια, απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση που δεν σχετίζεται με τη γεωργική εκμετάλλευση σε όλα τα αγροτεμάχια στην εκτός σχεδίου δόμηση, εκεί που δεν υπάρχουν ΣΧΟΑΠ και ΓΠΣ? Εκτός των παρεκκλίσεων του αρ. 51 του ν. 4178/13. ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Η 472/3-2-14 ΕΓΚ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ. Χρησιμοποιεί παρελθόντα χρόνο. Που έχουν χαρακτηριστεί ως την ημέρα δημοσίευσης του νόμου? ΤΡΙΤΟΝ Και τώρα έχουμε το νεο ΠΔ. 59/2018, όπου θεσπίστηκαν νέες χρήσεις γης και η αγροτική χρήση Οταν δεν υπάρχει ΓΠΣ η ΣΧΟΑΠ και μια περιοχή χαρακτηρίζεται γεωργική, από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτές είναι οι επιτρεπόμενες χρήσεις? Η τελευταία παράγραφος επηρεάζει το άρθρο 51 του 4178/13? Η αναφέρεται αποκλειστικά για τις χρήσεις σε ένα ΓΠΣ?
 11. Kαλησπέρα, Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Υπάρχει περίπτωση σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου να γίνει αγοροπωλησία χωρίς να προσκομιστεί από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτηρισμός της γης; Η ΥΔΟΜ ζητάει χαρακτηρισμό της γης εαν και είμαι μέσα στα 200 μέτρα εθνικού δρόμου, θεωρώντας οτι πρέπει να υπάρχει σε κάθε πράξη και να αναγράφεται η παρέκκλιση του 4178. Ο ιδιοκτήτης, επίσης, δεν έχει κάτι.
 12. Θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες κατασκευές εντός Δ, της παρ. 4 του άρθρου 17 και η παρ. 2α που επιτρέπει την πέργκολα σε οποιαδήποτε θέση, δεν έχει εφαρμογή στην εκτός σχεδίου δόμηση. Επίσης οι Τεχνικές οδηγίες διευκρινίζουν ότι ισχύει και για δ. Και δεν το θεωρώ παράλογο γιατί δεν τίθεται θέμα σκίασης και ηλιοπροστασίας μακριά από το κτίριο στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως και θέμα φύτευσης. Επιτρέπονται οι απολύτως απαραίτητες αναγκαίες κατασκευές με τις λιγότερες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. Γιατί μια πέργκολα μπορεί να είναι κατασκευασμένη από μπετόν.
 13. Συμφωνώ και εγώ για το θέμα έλλειψης παιδείας και συμπληρώνω και με το έλλειψη κατανόησης κειμένου! Δεν αρέσει και ενοχλεί ο ορισμός τεχνολόγος Μηχανικός, ενώ δεν ενοχλεί το Μηχανικός Τ.Ε. !!!!!!! Ποιος επομένως υποτιμάει το πτυχίο του?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.