Jump to content

feim

Members
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-10 Κακή

About feim

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

686 profile views
 1. Κατάλαβα ότι δεν έχει διάθεση να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αλλά σίγουρα τελείως ξεκάθαρη απάντηση δεν υπήρχε ίσως από άγνοια της ακριβής διαδικασίας, ίσως δεν είχε αποφασίσει ακόμα τι είδους παράταση θα δώσει ή ίσως θέλει να το δει πιο σφαιρικά το θέμα με περισσότερο χρόνo; Τις δηλώσεις του τις ερμήνευσε το ΤΕΕ και δεν νομίζω ότι θα το διαψεύσει. Δε θέλω να σκέφτομαι το χειρότερο σενάριο. Παρατάσεις με νομοθετική ρύθμιση, μεταγενέστερα, έχουν δοθεί πολλές φορές. Ήδη στο Ν. 4495/14, το ΤΕΕ δέχεται υποβολή σχεδίων και μετά το χρόνο που δεν προβλέπεται από το Νόμο. Θα μπορούσε να τις κλειδώσει. Για να παίρνει την ευθύνη αυτή σημαίνει ότι κάτι έχει υπόψη του. Και από ότι φάνηκε από τις τελευταίες ανακοινώσεις θα αποδεσμεύσουν την προθεσμία από την ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου ή της μεταφοράς από τον Ν.4178/13.
 2. Σήμερα το σύστημα του ΤΕΕ δέχεται αρχεία του 4178. Εφόσον το ίδιο το ΤΕΕ έχει πει ότι θα πάρει παράταση, ο ίδιος ο πρόεδρος έχει κάνει δήλωση και ο υπουργός το έχει δηλώσει εμμέσως γιατί τέτοιος πανικός; Kαι δεν νομίζω ότι συμφέρει κάτι διαφορετικό την κυβέρνηση, μάλιστα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη προνοήσει να υποβάλλει εγκαίρως πρόταση.
 3. Πέρα από τι μας συμφέρει και μας βολεύει όταν ο νόμος γράφει ότι τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν εντός μιας προθεσμίας λογικό είναι ότι η δήλωση δεν θα έχει ισχύ, εάν δεν υποβληθούν. Αυτό που φοβόμαστε και με το Ν4178/13. To ότι το ΤΕΕ το αντιμετωπίζει κατά αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι μάλλον έχουν πάρει οδηγίες από το Υπουργείο γιατί θα έχουν σκοπό να δοθεί κάποια παράταση ή να κάνουν κάποια σχετική ρύθμιση.
 4. Μάλλον χάνει την έκπτωση του 20% ή του 10% και ισχύει το ειδικό πρόστιμο της επομένης ημέρας της λήξης, εφόσον ο νόμος είναι σε ισχύ. Νέο παράβολο δεν συμφωνώ ότι θα χρειάζεται.
 5. Με μία αναζήτηση που έκανα βρήκα στο ΥΠΕΚΑ χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=439&language=el-GR και τις πιστοποιημένες εταιρείες για την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=HLl5UwDTWJ0%3d&tabid=439&language=el-GR Επίσης ενημερωτικό είναι και αυτό απο ΠΑΣΕΠΠΕ http://www.verde-tec.gr/images/0403_paseppe_glinaraki.pdf Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει ασχοληθεί με το θέμα;
 6. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν απαιτούνται επιπλέον εγκρίσεις στην περίπτωση αφαίρεσης Ελενίτ από την στέγη κτιρίου για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας; Kαι εάν γνωρίζει ακριβώς για την διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί; Στην επιθεώρηση εργασίας δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο εκτός από το ότι πρέπει να υποβάλλουμε το ΣΑΥ -ΦΑΥ πριν την καθαίρεση. Σχετικά με την διαδικασία της Έγκρισης, την αντικατάσταση κεραμιδίων την εντάσσουμε στις επισκευές της στέγης ή στην ανακατασκευή στέγης όπου απαιτείται εκτός των άλλων και στατική μελέτη; Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα και αυτό γιατί πρέπει να δεις πρώτα την διαχείριση του προς αποξήλωση ελλενίτ και μετά όλα τα υπόλοιπα. Pavlos33
 7. Δυστυχώς μου βγάζει και εμένα bad definition και δεν μπόρεσα να τις φορτώσω όλες τις γραμμές. Φόρτωσα και τα 4 αρχεία στη θέση που είναι το acad.lin Έχω το Autocad 13, δεν ξέρω εάν επηρεάζει σε κάτι. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ.
 8. Μήπως επειδή κάνουν αναφορά σε σχετική νομοθεσία? Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια?
 9. Κρίνοντας από την μικρή αυτή παράταση μάλλον δύσκολο το βλέπω. Το πολύ ένα μήνα να δώσουν. Αφήστε που δημιουργείται το πρόβλημα με τις δηλώσεις του 4178/13 που δεν θα ολοκληρωθούν και θα περάσουν μετά τον Μαιο στον 4495/17 , γιατί θα πάνε με αυξημένο πρόστιμο κατά 10%. Οπότε μας βλέπω να μας κυνηγούν οι ιδιοκτήτες. Και αύξηση και στατική επάρκεια!!! Φανταζόμουν λόγω των εκλογών ότι θα έδιναν μισό χρόνο και θα γινόταν κάποια τροποποίηση ώστε να μην υπάρχει η αύξηση του 10% έως τη λήξη. Και γιατί να έχει λήξη; Μας έχουν πεθάνει τόσα χρόνια με τις προθεσμίες σε όλα τα θέματα.
 10. Για τους πτυχιούχοι Μηχανικούς των ΤΕΙ και ΚΑΤΤΕ κτλ. ισχύει το Β.Δ.769/1972. Για τους Τ.Ε.Ι Τοπογραφίας ισχύει η παρ. 5. "Τοπογραφικών εργασιών, αφορωσών εις τα, κατά τις προηγούμενες παραγράφους μελετώμενα υπό των περί ων το παρόν άρθρο πολιτικών υπομηχανικών, έργα ως και απλών τοπογραφικών αποτυπώσεων Πόλεων μέχρι εκτάσεως 150 στρεμμάτων και απλών επίσης τοπογραφικών αποτυπώσεων υπαίθρου μέχρις εκτάσεως 1.500 στρεμμάτων, εξαιρέσει των περιπτώσεων, καθ' ας απαιτείται αυτοτελής τριγωνισμός ή διορθώσεις σφαλμάτων δια της μεθόδου των ελαχίστων τετραγώνων". Το ότι δεν υπάρχει ένα ξεχωριστό διάταγμα σε ισχύ για τα δικαιώματα των Τ.Ε.Ι (εάν δεν με απατάει η μνήμη μου, είχε βγει ένα Π.Δ το 2004, αλλά κρίθηκε αντισυνταγματικό) δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουν τα πάντα. Με την ίδια λογική που ισχυρίζεστε ότι όλοι κάνουν τα πάντα, κάποιος άλλος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν κάνετε τίποτα, εφόσον δεν έχετε θεσμοθετημένο διάταγμα!!
 11. Aν και παλαιό έγγραφο είναι ενδιαφέρον. Για τους Μηχανικούς Πολυτεχνείου ισχύει το σχετικό Π.Δ. από το Νοέμβριο. Για τους Υπομηχανικούς και τους απόφοιτους των Τ.Ε.Ι, εξακολουθεί να ισχύει. https://www.teepelop.gr/category/epangelmatika-dikeomata/ Έγγραφο ΤΕΕ Πελοποννήσου στους αρμόδιους φορείς: “Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων” Τρίπολη 10/10/2011 Πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες, σε διάφορες περιπτώσεις υποθέσεων που σχετίζονται με ζητήματα ιδιοκτησιών πολιτών, ζητούν μεταξύ άλλων τοπογραφικό διάγραμμα της ιδιοκτησίας, όπως για παράδειγμα οι αιτήσεις για πράξη χαρακτηρισμού έκτασης από το Δασαρχείο ή οι διορθώσεις των γεωμετρικών στοιχείων των γεωτεμαχίων σε περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί και λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο. Επιπλέον, το τοπογραφικό διάγραμμα ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτικό στην περίπτωση μεταβίβασης λόγω πώλησης ακινήτων είτε το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ή οικισμού είτε βρίσκεται εκτός σχεδίου (σύμφωνα με το Ν.651/1977). Επειδή παρατηρείται ανοχή των παραπάνω, σχετικά με τη σύνταξη και υπογραφή τοπογραφικών διαγραμμάτων από άτομα τα οποία δεν έχουν το σχετικό επαγγελματικό δικαίωμα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα νομιμότητας και ενδεχομένως ακύρωσης των σχετικών πράξεων, οφείλομε να σας ενημερώσομε για τα παρακάτω και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή τους: Α. Πλήρη δικαιώματα υπογραφής τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν: 1. Αγρονόμοι & Τοπογράφοι Μηχανικοί (μέλη ΤΕΕ), σύμφωνα με το Ν.4663/1930. 2. Πολιτικοί Μηχανικοί (μέλη ΤΕΕ), σύμφωνα με το Ν.4663/1930. Β. Περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν: 1. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί (μέλη ΤΕΕ), για σύνταξη απλών τοπογραφικών διαγραμμάτων, όπου 15/3/2019 Έγγραφο ΤΕΕ Πελοποννήσου στους αρμόδιους φορείς: "Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων" | Τεχνικό Επιμελητήριο … https://www.teepelop.gr/2749/interventions/dikeoma-sintaxis-topografikon-diagrammaton/ 2/8 η καταμέτρηση του οικοπέδου ή αγροτεμαχίου είναι εφικτή με τη χρήση συνήθους μετροταινίας, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση με αριθμό 1/12-01-1979 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 2. Πολιτικοί Υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που ορίζει το Β.Δ.769/1972 (στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι απόφοιτοι του Μικρού Πολυτεχνείου). 3. Πτυχιούχοι Τοπογραφίας των ΤΕΙ, σύμφωνα με το Β.Δ.769/1972 (και τις σχετικές διατάξεις περί ισοτιμίας πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ κτλ). Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Δομικών Έργων ή Έργων Υποδομής καθώς επίσης οι Δασολόγοι, Γεωπόνοι και γενικά άλλες ειδικότητες πλην αυτών που περιγράφονται παραπάνω, δεν έχουν δικαίωνα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων εν γένει, εξαρτημένων από το Κρατικό Σύστημα Αναφοράς (πχ ΕΓΣΑ87) ή μη. Τέλος επισημαίνομε ότι για το θέμα του δικαιώματος σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος του Γεν. Γραμ. Υ.Π.Ε.Κ.Α. (αριθμ. πρωτ. ΔΤΕ/β/34285/735/24-9-2010) καθώς και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους (αριθμ. γνωμ. 451/20-12-2010). Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη Πολ.Μηχ.Ε.Μ.Π.-Μ.Sc.
 12. Μήπως κάνεις λάθος? Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Επιτρέπεται σε οποιαδήποτε θέση ασκεπής πέργκολα σύμφωνα με την παρ. 2α αρ. 17 που ισχύει μόνο για εντός σχεδίου και εντός οικισμών. Μπορείς, όμως να μας παραθέσεις τη σχετική απάντηση; ίσως να υπάρχει κάτι άλλο και θα βοηθούσε.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.