Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάβες κτισματος εκτος σχεδίου τακτοποιημενο με τον Ν 4178.


Recommended Posts

Σε λυόμενο (έχει και εσωτ.φέρουσες τοιχοποιιες) κτίσμα κατασκευης του 1971 το οποιο ειναι υπερυψωμενο απο μπαζωμα περιπου 1.30 απο το φυσικο έδαφος.Επάνω στο μπάζωμα εχει πέσει πλάκα περιπου 20cm άοπλη (σαν θεμελιωση.....!!!!) η οποια εχει σπάσει (αστοχησει) και εχει παρασυρει φέρουσες τοιχοποιιες και κατ επέκταση μέρος του κτισματος. Αδεια ενισχυσεων -επισκευων βγαινει? με την λογική ότι για να φτιαξεις την θεμελιωση πρεπει γκρεμιστει ουσιαστικά το σπιτι.

Edited by gantzol
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρωσω οτι εχει περασει απο τον Ν1337/83 και για να προχωρησει θα περασει και απο τον Ν4178/13 γιατι εχει κλεισει καποιο χωρο με τζαμαρια και εχει και υπερβαση περιπου 7 τμ σε σχεση με τα τελευταια σχεδια.

Ο Ν4178/13 σου δινει τη δυνατοτητα να βγαλεις μια αδεια μικρης κλιμακας που περιλαμβανει αντικατασταση στέγης και <ενισχυσεις> χωρις να διευκρινιζει τι ειδους ενισχύσεις.  Από την πολεοδομία είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιτρεπεται να το κατεδαφισεις και να χτισεις το ιδιο. Ομως εχει αστοχήσει η θεμελιωση και κατ'επεκταση η φερουσα τοιχοποιία έχει υποστεί καθιζήσεις. Τι επεμβάσεις θα μπορουσαν να γίνουν;

Edited by gantzol
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.