Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίεση λειτουργίας σε εγκατάσταση - πρόβλημα με ΕΠΑ Θεσσαλονίκης


electrical_salonika

Recommended Posts

Σε μελέτη που είχα καταθέσει στην ΕΠΑ Θεσ/νικης η ελεγκτής μου έβγαλε παρατήρηση στο πιστοποιητικό δοκιμών οτι η μέγιστη πίεση λειτουργίας που έγραφφα στο σχετικό έγραφφο δεν είναι 25mbar. Εσείς σε μελέτη, τεχνική έκθεση και πιστοποιητικό δοκιμών ποιά τιμή βάζετε? Συνάδελφος που την ρώτησε του είπε οτι ειναι 20mbar το σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα βαση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ 4BAR οπως προσδιοριζεται απο το ΦΕΚ 24665 αρ. Φυλου 1810 12/12/2006 οι μεγιστες επιτρεπτομενες πιεσεις λειτουργειας μετα τον ρυθμιστη για οικιακη χρηση ειναι τα 25 mBar αν και απο οσο γνωριζω τουλαχιστον στην Αθηνα (δεν νομιζω να ισχυει κατι αλλο και στις αλλες περιεχες εκτος Αττικης) η πιεση λειτουργειας για οικιακη χρηση παντα ειναι τα 23 mBar.

Link to comment
Share on other sites

23mbar λες για μετά τον μετρητή φαντάζομαί. Λοιπόν η ελεγκτής αιτιολόγισε οτι ως πίεση λειτουργίας πρέπει να αναγράφονται τα 20mbar και όχι 23 ή 25 λόγω του οτι αν θεωρήσεις πίεση πάνω απο 20mbar θα πρέπει στον υπολογισμό να έχεις το 5% της πίεσης λειτουργίας ως μέγιστη επιτρεπόμενη πτώση και όχι το 1,3mbar που χρησιμοποιούμε σχεδόν ολοι στις μελέτες. Σωστό ειναι θεωρητικά αλλα όλοι οι ελεγκτές δεχόντουσαν το 1,3mbar με αναγραφόμενη πίεση λειτουργίας 25mbar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.