Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή φ/β πανελ σε οικιακο λόγο εγγύησης


Recommended Posts

επειδή οι γερμανοί μας τα έστειλαν λάθος  , τι θα γίνει εάν σε ένα string  βάλουμε 310 wat  κ 305wat ( μισα , μισα )   pv panel μαζί ? σε οικιακό φ/β έγινε αντικατάσταση  λόγο χαμηλής ισχύος  

Link to comment
Share on other sites

κανένα απολύτως πρόβλημα...

Θα "λειτουργούν" σαν 305Wp...

Σε ευχαριστώ . Αυτό υπολόγιζα κ εγώ αλλά είπα να το σιγουρέψω 

Link to comment
Share on other sites

Διαφορετιικής ισχύος φ/β πάνελ, άρα και διαφορετικών ρευμάτων (κυρίως), όταν τα συνδέσουμε σε σειρά, τότε η τιμή της έντασης του ρεύματος που διαρέει τη στοιχειοσειρά είναι ίση με αυτή του πάνελ με την μικρότερη τιμή έντασης ρεύματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι και τα πανελ με υψηλότερες τιμές έντασης ρεύματος να δουλεύουν με χαμηλότερη τιμή.

 

Ένα άλλο θεματάκι που μπορεί να προκύψει, όταν όμως υπάρχουν στοιχειροσειρές συνδεδεμένες παράλληλα, είναι η συνολικη τάση της μία στοιχειοσειράς να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την τάση της άλλη στοιχειοσειράς και να δημιουργηθούν ανάστροφα ρεύματα μεταξύ των στοιχειοσειρών (από αυτή με τη μεγαλύτερη τάση πρός αυτή με την μικρότερη) και να επηρεαστεί το συνολικό ρεύμα των δύο στοιχειοσειρών.

 

Συνήθως όμως σε φ/β πανελ της ίδιας εταιρείας αλλά διαφορετικής ισχύος οι τάσεις είναι σταθερές (ή με πολυ μικρές διαφορές τουλάχιστον σε κοντινές ισχείς) και μεταβάλλονται τα ρεύματα, οπότε πρακτικά ισχύει αυτό που είπε ο συνάδελφος astrah, δηλαδή όλα τα πάνελ της στοιχειοσειράς θα δουλεύουν στην ισχύ του μικρότερου πάνελ.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

τι μάρκα είναι τα πάνελ?

Aν κ δεν νομίζω ότι έχει σημασία, τα νέα πανελα που μου έστειλαν οι γερμανοί είναι  Q CELLS.   24 panel 305 wp + 8 panel 310 wp . Εχω 2 string σε sma 9000 TL

 

Hanwha_Q_CELLS_Data_sheet_QPRO_L-G2_305-315.pdf

Link to comment
Share on other sites

Πως και σου άλλαξαν τα πανελ οι Γερμανοί; Πως πιστοποιησες την αστοχια και ποια ηταν αυτή;

 

Προτείνω να φτιάξεις δυο στρινγκ των 12χ305 + 4χ310, εφοσον τα συνδέσεις στο ιδιο MPPT (δεν θυμάμαι αν ο 9000tl εχει 1 ή 2 MPPT).

 

Edit: εχει 1 MPPT τελικα και ευρος τασεων DC 333-700V.

 

Υ. Γ. Μου εχει τύχει περίπτωση φαινομένου pid σε renesola και μετα απο διαπραγματευσεις 6 μηνων, με αποστολή ενος υποπτου πανελ στο department της Γερμανίας και αφου διαπιστώθηκε το pid, τελικά δεν αντικατεστησαν τα πανελ, γιατι μέχρι και Μάιο του 2013 δεν έδιναν pid fee εγγύηση και απλα πλήρωσαν το pv offset box.

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Πως και σου άλλαξαν τα πανελ οι Γερμανοί; Πως πιστοποιησες την αστοχια και ποια ηταν αυτή;

 

 

 

Τους έστειλα τα στοιχεία τις παραγωγής από ένα ολόκληρο χρόνο , όλα τα serial number,  μετρήσεις με βολτομετρο των voc όλων των πανελων ,   την ακριβή  θέση του  φ/β από google maps , κ τους άφησα να ‘’μπούνε’’ στο SMA μεσω της wed connect.  

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση για την μάρκα αφορούσε (δεν το διατύπωσα σωστά) τα παλιά-προβληματικά πάνελ που δέχθηκαν να αλλαχθούν...

Αν θες μας λες τι διάγνωση έβγαλαν...

 

Η Renesola λειτουργεί διαχρονικά ανάλογα με το πόσο θα την πιέσεις - απευθείας του Κινέζους...

Σε πελάτη μου, μετά από πίεση δέχθηκαν (2017) να του στείλουν 20KWp, από σύνολο 80ΚWp (βιομηχανική στέγη) με PID πρόβλημα...

Βέβαια, ζήτησαν EL test για να σιγουρευτούν ότι δεν ήταν θέμα micro-crack, ενώ είχε επισκευθεί την εγκατάσταση Κινέζος συνεργάτης τους με φορητό IV tester. 

 

 

Υ.Γ. 2 MPPTs έχει ο 9000TL http://files.sma.de/dl/17781/STP12000TL-DEN1433W.pdf

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.