Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά ρύθμισης αυθαιρέτων από παλαιότερους νόμους


Recommended Posts

Καλημέρα και συγγνώμη για την "εισβολή"!

Είμαι ιδιώτης και θα ήθελα αν γίνεται τη βοήθεια σας. Προφανώς και είναι δικό μου το φταίξιμο που είχα αφήσει τη ρύθμιση να σέρνεται (από την εποχή του 3843). Επικοινωνώντας με τον μηχανικό που είχε αναλάβει την υπόθεση, μου είπε ότι είναι στο εξωτερικό, δεν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα γυρίσει σε δύο μήνες περίπου.

 

Οπότε μιας και είμαι σε θολά νερά, στο δια ταύτα. Αλλαγή χρήσης υπογείου, ένταξη στον 3843, πληρωμή μέρους των δόσεων, μεταφορά σε 4014, πληρωμή παραβόλου (άρα προσωρινή υποβολή σε 4014). Διαβάζοντας αρκετή ώρα το φόρουμ καταλαβαίνω ότι πρέπει να ενταχθώ είτε στον 4178 είτε στον καινούργιο νόμο που θα έρθει.

 

Πρώτη και κυριότερη ερώτηση. Επειδή ήδη είχα δώσει αρκετά χρήματα (δόσεις 3843, παράβολα και αμοιβή μηχανικού) για τα δεδομένα μου τις παλιές καλές εποχές υπάρχει κίνδυνος αυτά να «χαθούν» αν περάσει κάποια προθεσμία;

 

Και δεύτερον υπάρχει μια μικρή αναντιστοιχία (~5%) στα δηλωθέντα τμ που ρυθμίστηκαν με τον 4014 και την πραγματικότητα. Απ’ ότι καταλαβαίνω στον 4178 γίνεται επαναυπολογισμός του προστίμου. Υπάρχει ένδειξη αν για αλλαγή χρήσης υπογείου θα είναι πιο ευνοϊκός ο νέος νόμος;

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

 

ΥΓ. Για το πρώτο και πιο σημαντικό για μένα ερώτημα, ο μηχανικός μου, είπε ότι λογικά δε θα χαθούν αλλά ακολουθούν τη ρύθμιση. Δεν ήταν όμως 100% σίγουρος και για αυτό ρωτώ, μήπως πρέπει να κινηθώ άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Τα χρήματά σας δεν χάνονται. Όλοι οι μέχρι σήμερα νόμοι αυθαιρέτων προβλέπουν τη δυνατότητα συμψηφισμού καταβληθέντων προστίμων.

Μετά τη μεταφορά μπορείτε να διορθώσετε τα τετραγωνικά ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα υπολογιστεί το πρόστιμο σύμφωνα με τον νέο νόμο στον οποίο θα ενταχθείτε, θα αφαιρεθούν τα πρόστιμα που έχετε πληρώσει και θα πληρώσετε τα υπόλοιπα ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσει ο μηχανικός σας που γνωρίζει καλύτερα την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.