Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ύψος ισογείου από δρόμο και πρόβλημα νερά


cara

Recommended Posts

καλημέρα,

θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας. θα κατασκευαστεί μια βάση ( πεδιλοδοκοί & πλάκα ) για την τοποθέτηση προκατασκευασμένου σπιτιού. ο δρόμος είναι πιο ψηλά από το οικόπεδο και το οικόπεδο έχει κλίση περίπου 10%. η υψομέτρική διαφορά του δρόμου από το ταμπάνι της εκσκαφής είναι 2,10μ ( 0,50μ τα πέδιλα ύψος , 0,15μ το πάχος πλάκας ) , ο ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευαστεί με το λιγότερο δυνατόν κόστος - λιγότερα μπετά. μπορεί η πλάκα να είναι κάτω από το επίπεδο του δρόμου? με τα νερά της βροχής τι θα γίνει? η σωλήνα drainage περιμετρικά της βάσης αρκεί?

περιμένω τις απόψεις σας, σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φίλε cara, όπως το περιγράφεις, μάλλον με τα υπόγεια πρόβλημα δεν έχεις (ιδιαίτερα αν βάλεις και drainage). Τώρα, τα όμβρια, με σωστές κλήσεις στον περιβάλλοντα χώρο και δεδομένου ότι η πλάκα είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι μπορείς να κάνεις την απορροή στο πίσω μέρος του οικοπέδου (στο χαμηλό) και να μην έχεις πρόβλημα απο τους γείτονες; Είναι λογικό ο πελάτης να θέλει να μην βάλει το χέρι στην τσέπη, αλλά εσύ πρέπει να του προτείνεις το σωστό. Αν αυτός προτιμά να έχει άλλα τρεχάματα μετά, είναι δικό του θέμα. Πάντως εμένα μου φαίνεται λογικό να είσαι ψηλότερα απ'το δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.