pig Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 02:45 μμ Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 02:45 μμ (edited) Καλησπέρα, ζητάω τη βοήθεια σας για ένα θέμα που μ πονοκεφαλιάζει εδώ και μέρες. Έχω να υπολογίσω το συντελεστή μορφής συγκεκριμένων μονωτήρων Υψηλής τάσης. Για τους μονωτήρες έχω τα σχέδια από τους κατασκευαστές σε jpeg η pdf. Ένας τυχαίος μονωτήρας για παράδειγμα όπως και ο τύπος του συντελεστή φαίνονται στην εικόνα. Το συνολικό L είναι γνωστό Μπορείτε να με βοηθήσετε για την επιλογή των προγραμμάτων που πρέπει να επιλέξω; Αρχικά έλεγα να τα σχεδιάσω στο autocad αλλά δεν ξέρω από εκεί πως να υπολογίσω το ολοκλήρωμα. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ. http://imgur.com/pplAhU6 Edited August 26, 2017 at 02:46 μμ by pig
AMHxaNos Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 04:37 μμ Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 04:37 μμ (edited) Αν θες απλώς να υπολογίσες την τιμή του ορισμένου ολοκληρώματος L ⌠ 1/p(l) dl ⌡ 0θα συνιστούσα αριθμητική προσέγγιση, εμβαδόν κάτω από την καμπύλη 1/p(l) από 0 έως L. Αν θυμάμαι καλά το MatLab το κάνει/έκανε.Αν θες να βρείς γενική φόρμουλα τότε θα το λύσεις αναλυτικά, πάντως το l όπως το βλέπω στο σχήμα δεν είναι συνάρτηση ούτε ως προς x ούτε ως προς y, θα χρειαστεί το χωρίσεις σε τμήματα.Μπερδεύομαι λίγο με το 2π*r(l), αν είναι αυτό που νομίζω τότε ισχύει μόνον για κύκλο. Edited August 26, 2017 at 09:21 μμ by AMHxaNos
stet Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 08:26 μμ Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 08:26 μμ Μπορείς να επικοινωνήσεις με τους κατασκευαστές και να τους ρωτησεις αν μπορουν να σου παρεχουν το συγκεκριμενο αποτελεσμα. Διαφορετικα οπως τα λεει ο ΑΜΗΧΑΝΟΣ παραπανω.
pig Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 11:19 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 26, 2017 at 11:19 μμ Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ!!! Μιας και δεν έχω δουλέψει ποτέ matlab, προβλέπεται πολύ διάβασμα. Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη......
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα