Μετάβαση στο περιεχόμενο

AMHxaNos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  463
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

Everything posted by AMHxaNos

 1. Το ζεύγος C13-C14 περιέχει και γείωση, το έχουν για συσκευές class I, άρα αφήνουμε την γείωση στη θέση της. Αν είχε κάτι η εγκατάσταση του σπιτιού θα έπεφτε το RCD-ΔΔΕ, πολλά μπορεί να έχουν γίνει, δεν πάει ο νους μου σε κάτι. Σε ένα σπίτι μερικές φορές με ουδέτερο και γείωση άναβε λάμπα 12V. Τα 6V είναι μέτρηση hot (ή cold) to G, τι ίδιο και τα 11V. Tα μετράει πολύμετρο 1ΜΩ είσοδο, 2-3 samples/sec, 40Hz-400Hz απόκριση, τύπος average καλιμπραρισμένο για να δείχνει RMS όταν η είσοδος είναι ημίτονα. Ενα Fluke 115 που έχω (true RMS) δείχνει άλλα. Και πάλι όταν η πηγή είναι floating η μέτρηση "N"-G δεν έχει νόημα. Το ups ποιό από τα 6 μοντέλα είναι? Αν υποψιάζεσαι κάτι στην εγκατάσταση άναψε θερμοσίφωνα και κουζίνα και δες στον πίνακα αν ακούγεται ή μυρίζει ή φωτίζει-τρεμοπαίζει μέσα κάτι. Συνήθως τα μικρά (online) ups δίνουν μόνον έως τα max Amp που γράφουν, αν ανέχονται υπερφόρτωση είναι για 105-110% και για λίγα sec, μετά λειτουργούν οι προστασίες, αυτό μπορεί να επηρεάζει εκκίνηση κινητήρα οταν το έχουμε στο online.
 2. ground loop, τι, που, πως? εσύ συνδέεις μόνον 1 συσκευή στο ups, αυτή δεν συνδέεται με τίποτα και δεν επκοινωνεί με τίποτα. 1. Αν η σόμπα έχει τριπολική φίσα τότε την βάζουμε μόνον σε τριπολική πρίζα. Μπορείς να την βάλεις και σε διπολική αν έχει κάπου το συμβολάκι double insulation, δες specs σόμπας για σιγουριά. 2. τα ups/sps/stabiliser δεν διακόπτουν την γείωση, δεν θα κάνεις τίποτα. Μέτρα όμως για νάσαι σίγουρος. Μέτρα και με άλλο όργανο, σε μένα με Stanley των 17€ δείχνει ~6-11 σε διακοπή. Επίσης μετρήσεις σχετικά με γη όταν η πηγή είναι μπαταρία γενικά δεν έχουν νόημα.
 3. μάλλον δεν συμβαίνει κάτι με τα πυκνωτάκια y-cap στο φίλτρο. Οι (παραγώμενες από τον inverter στην έξοδο) αρμονικές είναι όσο λέει ο κατασκευαστής, άντε και λίγο παραπάνω. Πάντως καλά κάνεις και υποψιάζεσαι τα πάντα. Ναι είναι φυσιολογικό να δείχνει τόσα διότι όταν κόψεις το ρεύμα ο inverter γίνεται floating, δεν συνδέεται πια στο δίκτυο. Θα μπορούσε να γίνει ένα πείραμα ακόμα σε κατάσταση διακοπής αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα. Για τις αντίστασεις "πηγής" (ή χωρητικότητας primary-secondary) και οργάνου ισχύουν οι φόρμουλες του διαιρέτη τάσεως. Το 1nF στα 50Hz είναι περίπου 3.3ΜΩ. Δεν απάντησες σε αυτό: Οταν παραλάβεις το ups από το το service πες τι σου είπαν. edit: στο πολύμετρο να υπολογίζεις (σύνθετη) αντίσταση εισοδου ~5ΜΩ με 100pF και ~3kΩ με 500pF αν έχει κλίμακες Lo-Z.
 4. Σχετικά με τις τάσεις που δείχνουν τα πολύμετρα ας αναλογιστούμε ότι Οι ορισμοί L και N αφορούν το σύστημα διανομής. Οταν έχουμε μετασχηματιστή απομόνωσης (isolation) τότε στην έξοδό του δεν ισχύουν το L και N που ξέρουμε. Οταν μετράμε τάση μεταξύ ενός άκρου του δευτερεύοντος και γείωσης τότε κλείνουμε κύκλωμα μεταξύ L (στο πρωτεύον) & χωρητικότητα μεταξύ πρωτεύοντος και δευτερεύοντος & όργανο & γείωση. Ανάλογα με τη χωρητικότητα το πολύμετρο θα δείχνει ανάλογα. Τυπική τιμή είναι ~1nF αλλά εξαρτάται πολύ από πολλά. Ισχύει και όταν ο μ/τ έχει τρίτο τύλιγμα για θωράκιση. Δεν θυμάμαι αν οι έξοδοι του isolation έχουν και άλλα ονόματα εκτός από τα γνωστά hot ή "τελεία" και "επιστροφή" ή cold. Το φίλτρο line filter που (υποχρεωτικά) υπάρχει στην υποδοχή ρεύματος κάθε συσκευής συνδέει και τα 2 άκρα της "γεννήτριας" (όπως πχ inverter του online UPS) με την γείωση μέσω των Y-cap(acitors). Οταν σε περίπτωση διακοπής μετράμε μεταξύ γείωσης και μιας από τις 2 εξόδους βρισκουμε τάση. Μπορεί να εμπλέκονται και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του φίλτρου στην μέτρηση, εξαρτάται και από τον τύπο του φίλτρου.
 5. AMHxaNos

  Τι ομάδα είμαστε;

  Από το Ελληνικό El Classico στο Panthessalic Stadium: Ολυμπιακός - Νίκη 2-0 ΑνοδΟόΟΟΟ - ΑνοδΟόΟΟΟ - ΑνοδόοΟοΟ
 6. AMHxaNos

  Μπαταρίες

  Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 27 days

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Μπαταρίες MHB τζελ MNG 12V-250Ah συντηρημένες σε καλή κατάσταση από stand-by χρήση (χωρίς εγγύηση) 150€.

  150,00€

 7. Ελενα μόλις γυρίσεις πάρε τηλέφωνο.

 8. Fortuna audaces iuvat.

 9. AMHxaNos

  PC AMD 1700

  This advert is COMPLETED!

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Προς πώληση: PC desktop με σύνθεση RYZEN 1700, MSI Tomahawk B450, Corsair Vengeance 16GB 3GHz, SeaSonic prime ultra gold 650W, Gigabyte GT730 2GB, WD 500GB SATA AAKS, Zalman Z9 U3. Ολα εκτός από {vga, hdd, κουτί, ανεμιστήρες} με υπόλοιπο εγγύησης. Μόνον αυτοπροσώπως, μόνον Θεσσαλία. Προσφορές με pm. Προς πώληση: Μπαταρίες MHB τζελ MNG 12V-250Ah συντηρημένες σε καλή κατάσταση από stand-by χρήση (χωρίς εγγύηση) αυτοπροσώπως.

  450,00€

 10. Χρόνια πολλά, πολύχρονοι/ες, και στο έτερον ήμισυ ή 1/3 , 0.25, 5/16, 75% ή ό,τι είναι, δεκαδικός, κλάσμα, συνάρτηση, fuzzy set κλπ. Βγάλτε χαρτί και μολύβι, φροντιστήριο στα μαθηματικά από την Δρ Χάννα Φράϊ UCL. (κλικ sub/cc) και στην εξίσωση της σχέσης (κλικ sub/cc) ..
 11. Το 290 ανησυχεί λίγο, βάλε και λάμπα πυρακτώσεως και δες αν για αυτά τα 1-2 δευτερόλεπτα φωτίζει πιο πολύ. Τα 1-2 sec από την στιγμή που θα επανέλθει το ρεύμα είναι ο χρόνος που (καλώς) το ups παραμένει στο battery mode. edit: όταν το UPS είναι στο bypass ή στο eco, η σόμπα παίζει?
 12. περιέλιξη στρόγγυλων (toroidal) μετασχηματιστών 01:00 φορτώνει το καρούλι, 04:15 στερεώνει 1 άκρη 10:30 τέλος. τέλειο γδάρσιμο (coaxial cable stripping) μέχρι σωληνάκι 1:21, 2:04, 2:53, 3:11 whoa!
 13. 0. ups στο OFF και 0 φορτίο και μέτρα in, out, γείωση. 1. ups στο bypass και 0 φορτίο και μέτρα in, out, γείωση. 2. ups όπως στο 1 αλλά με το ups στο on-line ή κανονική λειτουργία ή όπως το λέει και μέτρησε. Συνήθως ECO σημαίνει σαν line interactive (τσεκάρισέ το όμως) για οικονομία, αν θες μέτρα το και αυτό. 3. ups όπως στο 2 αλλά με κάποιο φορτίο (που να μπορεί να το σηκώσει) πχ σεσουάρ στη μικρή σκάλα ή 1-2 λάμπα/ες πυρακτώσεως 4. ups όπως στο 3 αλλά με τη σόμπα. Το 2-5% THD είναι τυπικό των double conversion, και βέβαια θα βάζει αρμονικές αλλά όλες μαζί θα είναι εως 2% ή 4%. Υπάρχει περίπτωση το psu της σόμπας (πόσα W είναι?) να έχει κάποιο περίεργο PFC κύκλωμα, δοκίμασε και άλλη συσκευή για καλή λειτουργία με το ups όπως στο 4. edit: 1V γείωση είναι σούπερ, αρκεί να μένει εκεί κοντά με φορτίο, πχ θερμοσίφωνας κλπ.
 14. Συνάδελφε ευχαριστούμε για τα specs αλλά ποιό ups είναι? Το ups επιτρέπει πολλές ρυθμίσεις από το software, ρίξε μια ματιά στο set-up του. Πάρε πολύμετρο και μέτρα, με μπαλαντέζα και από άλλη πρίζα αποσύνδεσε ότι έχει το ups πάνω του και άσε μονον την σόμπα, άστο 1-2 λεπτά με line και μετά κάνε bypass και διακοπή. (σβήσε το πολύπριζο, μην το βγάλεις από την πρίζα διότι αποσυνδέεται και η γείωση) Για τον πίνακα ξαναφώναξε τον τεχνικό υπολογιστών να δοκιμάσει με δικό του λάπτοπ. Στα υπ' όψιν ότι τα psu των laptop συνήθως δεν μεταφέρουν γείωση και ακόμα όταν λειτουργούν με ρεύμα είναι σαν να λειτουργούν με μπαταρία (floating), έλεγξέ το όμως. Με ethernet παίζουν ok?
 15. Αν ο πίνακας χρειάζεται γείωση για να λειτουργήσει τότε: ή πες στον τεχνικό υπολογιστών ότι ο πίνακας πρέπει να δουλεύει και με λάπτοπ, ή βρες τρόπο να γειώσεις εσύ το λάπτοπ. Πολλά πράματα μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία σε συσκευές, με ή χωρίς plc. btw το plc τι ελέγχει? Το ρεύμα εξόδου σε double convesrsion UPS παράγεται τοπικά και περιέχει αμελητέο θόρυβο, και αυτό πρέπει να συνδέεται σε σούκο με γείωση. Δοκίμασε να συνδέσεις ups και σόμπα σε άλλη πρίζα. Καλύτερα ας δει και αδειούχος ηλεκτρολόγος την όλη εγκατάσταση. Δεν είπες ποιό είναι το ups.
 16. Το θέμα καλοριφέρ νερού με ρεύμα έχει ήδη συζητηθεί στα ενεργειακά, οι περισσότεροι ήταν εναντίον. Εχει (ή είχε τότε) υψηλό κόστος αγοράς και εγκατάστασης. Μπορεί να συμφέρει σε εξοχικά που πάμε 1 σαββατοκύριακο το μήνα αλλά και πάλι με πολύ λιγότερα λεφτά αγοράζεις κονβεκτοράκια (9.99€), αερόθερμα, καλοριφέρ λαδιού, χαλαζίες κλπ.
 17. δηλαδή electrical noise, πως το κατάλαβες χωρίς όργανα? Μια ένδειξη για κακή γείωση παίρνουμε με πολύμετρο, τα UPS μεταφέρουν την γείωση της εγκατάστασης στις εξόδους τους χωρίς να την πειράξουν. Δοκιμή καλής λειτουργίας του ups κάνουμε από τον διακόπτη ON-OFF του πολύπριζου μέσω του οποίου το ups συνδέεται στα 230. Ποιό ups είναι, με άλλο φορτίο τι γίνεται? Πόσα W είναι η σόμπα? μήπως υπάρχει (ισχυρός) κινητήρας και υπερφορτώνει το ups στην εκκίνηση και αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί προστασίες?
 18. Ακούγεται σαν βλάβη στα ηλεκτρονικά της σόμπας, βγάλε το UPS εκτός και ξανα-έλεγξε. Τι ισχύ θέλει η σόμπα, το UPS την καλύπτει? Ποιόν θόρυβο εννοείς, από το fan του UPS? plc?
 19. Καλά λέτε αλλά οι τεχνίτες στο εργοτάξιο/βιοτεχνία/οικοδομή δεν έρχονται από μόνοι τους, κάποιους τους φέρνει. Σήμερα οι περισσότεροι τεχνίτες δεν είναι ακριβώς τεχνίτες (όπως ήταν μια φορά και έναν καιρό) αλλά διάφοροι περαστικοί ή γνωστοί του εργολάβου-συνεργειά. Ισως κάποιο μητρώο ή φορέας να επαναφέρει την κατάσταση αλλά εμπλέκονται πολλοί και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι και ο certified δεν θα λειτουργεί και αυτός σαν αλεξιπτωτιστής ή περαστικός. Είναι και αυτή η ύφεση. Το κόστος πάντως θα ανέβει. Αν ο ιδιοκτήτης ακούει τον Χασάν (και όχι τον μηχανικό) ακόμα και για στατικά τότε καλύτερα ο μηχανικός να την κάνει. Αστους μετά να ψάχνουν και να τρέχουν, ίσως καταλάβουν.
 20. Καλό το διάστημα όμως να μην το στρατιωτικοποιήσουν πολύ 1, 2. O Τ. Λόβελλ 2 χρόνια αργότερα ήταν στο Απόλλων 13.
 21. Αμήν. Μένει να δούμε το πότε και το πόσο.
 22. και εμάς και τον συνήγορο μας έχουν γειωμένους και γραμμένους, να εδώ:
 23. O Fortuna O tempora o mores και οh my God. Oρίστε σύντροφοι πως κατάντησαν το πασόκ και τον ύμνο του σήμερα.
 24. Press Release, σύλλογος, άρθρο. Μπαταρίες Li-Ion 2MW/2.5MWh για τα 90 λεπτά του αγώνα και θα φορτίζουν όταν το ρεύμα είναι στο 1/3 της τιμής peak. 3MW/3.7MWh το 2019 θα παρέχουν χωρητικότητα (capacity) στο δίκτυο (grid) με κέρδος. Πρωτάθλημα πότε θα πάρουμε δεν λένε. Sun 16 Dec 13:30 για Premiere League με Southampton εκτός 3.80 - 3.80 - 1.91 Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει Ελληνικός σύλλογος που να έχει κάτι ανάλογο.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.