Μετάβαση στο περιεχόμενο

AMHxaNos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  471
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

Φήμη στην κοινότητα

209 Πολύ καλή

3 Ακόλουθοι

Σχετικά AMHxaNos

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  https://www.freebsd.org/
 • Skype
  amhxanos_0

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Ενδιαφέροντα
  Jack pot Λόττο-Τζόκερ, μπύρες, γκόμενες, μπάλα.
 • Τοποθεσία
  Κάτω Βόλτα & Σουηδική Αραβία
 • Επάγγελμα
  Φοιτητής
 • Ειδικότητα
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.604 profile views
 1. AMHxaNos

  μέθοδος runge-kutta

  Για αρχή Μπρόνσον (Schaum) που έχει παραδείγματα. Μετά σε βιβλίο μηχανικής ρευστών για το πως πρέπει να είναι η λύση που ψάχνουμε. MatLab, Wolfram, octave κλπ έχουν RK.
 2. 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας Αυτός που μου το θύμισε ξέρει ποιός είναι, ty m8.
 3. Ας τα ξεμπερδέψουμε λίγο: a. Για αρχή κάνε ότι λέει ο dimitris GM στο #2. b. Το τηλεκοντρόλ είναι της λάμπας και αναβοσβήνει μόνον την λάμπα ή είναι του ανεμιστήρα και μπορεί να ανάψει και να σβήσει είτε τον ανεμιστήρα είτε τη λάμπα είτε και τα 2? c. Βάλε την LED σε άλλη θέση, πχ στο πορτατίφ γραφείου, εκεί παίζει καλά? d. ο ανεμιστήρας χωρίς λάμπα, LED ή πυρακτώσεως, παίζει αθόρυβα? Συνήθως οι ανεμιστήρες όταν ξεκινάν από την μεγάλη σκάλα στην αρχή για 5-10 sec κάνουν θόρυβο, μετά όμως ησυχάζουν.
 4. AMHxaNos

  Αργεί να ζεστάνει ο θερμοσίφωνας

  Ναι αλλά δεν λες πόσους °C είναι το νερό στην αρχή. Και σε 1 sec μπορεί να κόψει, αν βρεις τρόπο να βάλεις 13.44 MW αντίσταση αντί για 4 kW που έχει. (για 80 lt και +40°C)
 5. AMHxaNos

  Αργεί να ζεστάνει ο θερμοσίφωνας

  Δες και εδώ: http://processheatingservices.com/water-heating-time-calculator/ edit: για 70 lt και +50°C θέλει 61.2 min. Μπορείς να υπολογίσεις και συ τον ελάχιστο χρόνο, 1kg νερό θέλει 4,200 J για +1°C. 1 W=1J/sec
 6. AMHxaNos

  Αργεί να ζεστάνει ο θερμοσίφωνας

  Από εμπειρία και μόνον ο θερμοσίφωνας των 80 lt ναι μεν μπορεί να κόψει στα 20min αλλά θα πρέπει το νερό που μπαίνει είτε να μην είναι πολύ κρύο (καλοκαίρι) ή να μην έχει ξοδευτεί όλο το ζεστό. Νομίζω ότι για μόνον 20 min δεν βγαίνουν τα νούμερα αλλά εξαρτάται από πολλά πράματα, κάπου οι εταιρείες δίνουν πινακάκι, δες και εκεί. Ελεγξε μήπως έχει κάπου διαρροή και ο υαλοβάμβακας που μονώνει γύρω-γύρω είναι υγρός, όταν κόβει ο θερμοστάτης ακούμπα το περίβλημα για να δείς αν είναι και αυτό ζεστό. Κάπου είχα δει για ~55min αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς λίτρα και βαθμούς, θέλει περισσότερο αν έχει θερμο-απώλειες.
 7. τις ασφάλειες τις βάζουν για να προστατεύουν την γραμμή από (υψηλά) ρεύματα, αν καίγονται τότε κάπου στην εγκατάσταση (ή και μέσα στον πίνακα) θα υπάρχει βραχυκύκλωμα ή κάπου θα συνδέεται μεγάλο φορτίο. Ο αδειούχος εγκαταστάτης θα βρει τι γίνεται.
 8. βάλε πορτατίφ σε πρίζα που τροφοδοτείται από τον πίνακα για να δεις αν πράγματι έχει ρεύμα. Οι παρασιτικές δεν μπορούν να κάψουν ασφάλεια, εκτός και αν τρέχει κάτι άλλο.
 9. AMHxaNos

  Κονσόλα

  Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 13 days

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Soundcraft compact 10 κονσόλα Soundcraft compact 10, με RIAA, phantom, DI, PSU. χαρακτηριστικά και εγχειρίδιο https://www.soundcraft.com/en-US/products/compact-4-10 e-mail: amhxanos_1@yahoo.co.uk

  80,00€

 10. Ο κλιματισμός δεν θα περάσει!

 11. Το ζεύγος C13-C14 περιέχει και γείωση, το έχουν για συσκευές class I, άρα αφήνουμε την γείωση στη θέση της. Αν είχε κάτι η εγκατάσταση του σπιτιού θα έπεφτε το RCD-ΔΔΕ, πολλά μπορεί να έχουν γίνει, δεν πάει ο νους μου σε κάτι. Σε ένα σπίτι μερικές φορές με ουδέτερο και γείωση άναβε λάμπα 12V. Τα 6V είναι μέτρηση hot (ή cold) to G, τι ίδιο και τα 11V. Tα μετράει πολύμετρο 1ΜΩ είσοδο, 2-3 samples/sec, 40Hz-400Hz απόκριση, τύπος average καλιμπραρισμένο για να δείχνει RMS όταν η είσοδος είναι ημίτονα. Ενα Fluke 115 που έχω (true RMS) δείχνει άλλα. Και πάλι όταν η πηγή είναι floating η μέτρηση "N"-G δεν έχει νόημα. Το ups ποιό από τα 6 μοντέλα είναι? Αν υποψιάζεσαι κάτι στην εγκατάσταση άναψε θερμοσίφωνα και κουζίνα και δες στον πίνακα αν ακούγεται ή μυρίζει ή φωτίζει-τρεμοπαίζει μέσα κάτι. Συνήθως τα μικρά (online) ups δίνουν μόνον έως τα max Amp που γράφουν, αν ανέχονται υπερφόρτωση είναι για 105-110% και για λίγα sec, μετά λειτουργούν οι προστασίες, αυτό μπορεί να επηρεάζει εκκίνηση κινητήρα οταν το έχουμε στο online.
 12. ground loop, τι, που, πως? εσύ συνδέεις μόνον 1 συσκευή στο ups, αυτή δεν συνδέεται με τίποτα και δεν επκοινωνεί με τίποτα. 1. Αν η σόμπα έχει τριπολική φίσα τότε την βάζουμε μόνον σε τριπολική πρίζα. Μπορείς να την βάλεις και σε διπολική αν έχει κάπου το συμβολάκι double insulation, δες specs σόμπας για σιγουριά. 2. τα ups/sps/stabiliser δεν διακόπτουν την γείωση, δεν θα κάνεις τίποτα. Μέτρα όμως για νάσαι σίγουρος. Μέτρα και με άλλο όργανο, σε μένα με Stanley των 17€ δείχνει ~6-11 σε διακοπή. Επίσης μετρήσεις σχετικά με γη όταν η πηγή είναι μπαταρία γενικά δεν έχουν νόημα.
 13. μάλλον δεν συμβαίνει κάτι με τα πυκνωτάκια y-cap στο φίλτρο. Οι (παραγώμενες από τον inverter στην έξοδο) αρμονικές είναι όσο λέει ο κατασκευαστής, άντε και λίγο παραπάνω. Πάντως καλά κάνεις και υποψιάζεσαι τα πάντα. Ναι είναι φυσιολογικό να δείχνει τόσα διότι όταν κόψεις το ρεύμα ο inverter γίνεται floating, δεν συνδέεται πια στο δίκτυο. Θα μπορούσε να γίνει ένα πείραμα ακόμα σε κατάσταση διακοπής αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα. Για τις αντίστασεις "πηγής" (ή χωρητικότητας primary-secondary) και οργάνου ισχύουν οι φόρμουλες του διαιρέτη τάσεως. Το 1nF στα 50Hz είναι περίπου 3.3ΜΩ. Δεν απάντησες σε αυτό: Οταν παραλάβεις το ups από το το service πες τι σου είπαν. edit: στο πολύμετρο να υπολογίζεις (σύνθετη) αντίσταση εισοδου ~5ΜΩ με 100pF και ~3kΩ με 500pF αν έχει κλίμακες Lo-Z.
 14. Σχετικά με τις τάσεις που δείχνουν τα πολύμετρα ας αναλογιστούμε ότι Οι ορισμοί L και N αφορούν το σύστημα διανομής. Οταν έχουμε μετασχηματιστή απομόνωσης (isolation) τότε στην έξοδό του δεν ισχύουν το L και N που ξέρουμε. Οταν μετράμε τάση μεταξύ ενός άκρου του δευτερεύοντος και γείωσης τότε κλείνουμε κύκλωμα μεταξύ L (στο πρωτεύον) & χωρητικότητα μεταξύ πρωτεύοντος και δευτερεύοντος & όργανο & γείωση. Ανάλογα με τη χωρητικότητα το πολύμετρο θα δείχνει ανάλογα. Τυπική τιμή είναι ~1nF αλλά εξαρτάται πολύ από πολλά. Ισχύει και όταν ο μ/τ έχει τρίτο τύλιγμα για θωράκιση. Δεν θυμάμαι αν οι έξοδοι του isolation έχουν και άλλα ονόματα εκτός από τα γνωστά hot ή "τελεία" και "επιστροφή" ή cold. Το φίλτρο line filter που (υποχρεωτικά) υπάρχει στην υποδοχή ρεύματος κάθε συσκευής συνδέει και τα 2 άκρα της "γεννήτριας" (όπως πχ inverter του online UPS) με την γείωση μέσω των Y-cap(acitors). Οταν σε περίπτωση διακοπής μετράμε μεταξύ γείωσης και μιας από τις 2 εξόδους βρισκουμε τάση. Μπορεί να εμπλέκονται και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του φίλτρου στην μέτρηση, εξαρτάται και από τον τύπο του φίλτρου.
 15. AMHxaNos

  Τι ομάδα είμαστε;

  Από το Ελληνικό El Classico στο Panthessalic Stadium: Ολυμπιακός - Νίκη 2-0 ΑνοδΟόΟΟΟ - ΑνοδΟόΟΟΟ - ΑνοδόοΟοΟ
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.