Μετάβαση στο περιεχόμενο

AMHxaNos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  463
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

Φήμη στην κοινότητα

204 Εξαιρετική

3 Ακόλουθοι

Σχετικά AMHxaNos

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  https://www.freebsd.org/
 • Skype
  amhxanos_0

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Ενδιαφέροντα
  Jack pot Λόττο-Τζόκερ, μπύρες, γκόμενες, μπάλα.
 • Τοποθεσία
  Κάτω Βόλτα & Σουηδική Αραβία
 • Επάγγελμα
  Φοιτητής
 • Ειδικότητα
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.445 profile views
 1. Ο κλιματισμός δεν θα περάσει!

 2. Το ζεύγος C13-C14 περιέχει και γείωση, το έχουν για συσκευές class I, άρα αφήνουμε την γείωση στη θέση της. Αν είχε κάτι η εγκατάσταση του σπιτιού θα έπεφτε το RCD-ΔΔΕ, πολλά μπορεί να έχουν γίνει, δεν πάει ο νους μου σε κάτι. Σε ένα σπίτι μερικές φορές με ουδέτερο και γείωση άναβε λάμπα 12V. Τα 6V είναι μέτρηση hot (ή cold) to G, τι ίδιο και τα 11V. Tα μετράει πολύμετρο 1ΜΩ είσοδο, 2-3 samples/sec, 40Hz-400Hz απόκριση, τύπος average καλιμπραρισμένο για να δείχνει RMS όταν η είσοδος είναι ημίτονα. Ενα Fluke 115 που έχω (true RMS) δείχνει άλλα. Και πάλι όταν η πηγή είναι floating η μέτρηση "N"-G δεν έχει νόημα. Το ups ποιό από τα 6 μοντέλα είναι? Αν υποψιάζεσαι κάτι στην εγκατάσταση άναψε θερμοσίφωνα και κουζίνα και δες στον πίνακα αν ακούγεται ή μυρίζει ή φωτίζει-τρεμοπαίζει μέσα κάτι. Συνήθως τα μικρά (online) ups δίνουν μόνον έως τα max Amp που γράφουν, αν ανέχονται υπερφόρτωση είναι για 105-110% και για λίγα sec, μετά λειτουργούν οι προστασίες, αυτό μπορεί να επηρεάζει εκκίνηση κινητήρα οταν το έχουμε στο online.
 3. ground loop, τι, που, πως? εσύ συνδέεις μόνον 1 συσκευή στο ups, αυτή δεν συνδέεται με τίποτα και δεν επκοινωνεί με τίποτα. 1. Αν η σόμπα έχει τριπολική φίσα τότε την βάζουμε μόνον σε τριπολική πρίζα. Μπορείς να την βάλεις και σε διπολική αν έχει κάπου το συμβολάκι double insulation, δες specs σόμπας για σιγουριά. 2. τα ups/sps/stabiliser δεν διακόπτουν την γείωση, δεν θα κάνεις τίποτα. Μέτρα όμως για νάσαι σίγουρος. Μέτρα και με άλλο όργανο, σε μένα με Stanley των 17€ δείχνει ~6-11 σε διακοπή. Επίσης μετρήσεις σχετικά με γη όταν η πηγή είναι μπαταρία γενικά δεν έχουν νόημα.
 4. μάλλον δεν συμβαίνει κάτι με τα πυκνωτάκια y-cap στο φίλτρο. Οι (παραγώμενες από τον inverter στην έξοδο) αρμονικές είναι όσο λέει ο κατασκευαστής, άντε και λίγο παραπάνω. Πάντως καλά κάνεις και υποψιάζεσαι τα πάντα. Ναι είναι φυσιολογικό να δείχνει τόσα διότι όταν κόψεις το ρεύμα ο inverter γίνεται floating, δεν συνδέεται πια στο δίκτυο. Θα μπορούσε να γίνει ένα πείραμα ακόμα σε κατάσταση διακοπής αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα. Για τις αντίστασεις "πηγής" (ή χωρητικότητας primary-secondary) και οργάνου ισχύουν οι φόρμουλες του διαιρέτη τάσεως. Το 1nF στα 50Hz είναι περίπου 3.3ΜΩ. Δεν απάντησες σε αυτό: Οταν παραλάβεις το ups από το το service πες τι σου είπαν. edit: στο πολύμετρο να υπολογίζεις (σύνθετη) αντίσταση εισοδου ~5ΜΩ με 100pF και ~3kΩ με 500pF αν έχει κλίμακες Lo-Z.
 5. Σχετικά με τις τάσεις που δείχνουν τα πολύμετρα ας αναλογιστούμε ότι Οι ορισμοί L και N αφορούν το σύστημα διανομής. Οταν έχουμε μετασχηματιστή απομόνωσης (isolation) τότε στην έξοδό του δεν ισχύουν το L και N που ξέρουμε. Οταν μετράμε τάση μεταξύ ενός άκρου του δευτερεύοντος και γείωσης τότε κλείνουμε κύκλωμα μεταξύ L (στο πρωτεύον) & χωρητικότητα μεταξύ πρωτεύοντος και δευτερεύοντος & όργανο & γείωση. Ανάλογα με τη χωρητικότητα το πολύμετρο θα δείχνει ανάλογα. Τυπική τιμή είναι ~1nF αλλά εξαρτάται πολύ από πολλά. Ισχύει και όταν ο μ/τ έχει τρίτο τύλιγμα για θωράκιση. Δεν θυμάμαι αν οι έξοδοι του isolation έχουν και άλλα ονόματα εκτός από τα γνωστά hot ή "τελεία" και "επιστροφή" ή cold. Το φίλτρο line filter που (υποχρεωτικά) υπάρχει στην υποδοχή ρεύματος κάθε συσκευής συνδέει και τα 2 άκρα της "γεννήτριας" (όπως πχ inverter του online UPS) με την γείωση μέσω των Y-cap(acitors). Οταν σε περίπτωση διακοπής μετράμε μεταξύ γείωσης και μιας από τις 2 εξόδους βρισκουμε τάση. Μπορεί να εμπλέκονται και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του φίλτρου στην μέτρηση, εξαρτάται και από τον τύπο του φίλτρου.
 6. AMHxaNos

  Τι ομάδα είμαστε;

  Από το Ελληνικό El Classico στο Panthessalic Stadium: Ολυμπιακός - Νίκη 2-0 ΑνοδΟόΟΟΟ - ΑνοδΟόΟΟΟ - ΑνοδόοΟοΟ
 7. AMHxaNos

  Μπαταρίες

  Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 25 days

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Μπαταρίες MHB τζελ MNG 12V-250Ah συντηρημένες σε καλή κατάσταση από stand-by χρήση (χωρίς εγγύηση) 150€.

  150,00€

 8. Ελενα μόλις γυρίσεις πάρε τηλέφωνο.

 9. Fortuna audaces iuvat.

 10. AMHxaNos

  PC AMD 1700

  This advert is COMPLETED!

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Προς πώληση: PC desktop με σύνθεση RYZEN 1700, MSI Tomahawk B450, Corsair Vengeance 16GB 3GHz, SeaSonic prime ultra gold 650W, Gigabyte GT730 2GB, WD 500GB SATA AAKS, Zalman Z9 U3. Ολα εκτός από {vga, hdd, κουτί, ανεμιστήρες} με υπόλοιπο εγγύησης. Μόνον αυτοπροσώπως, μόνον Θεσσαλία. Προσφορές με pm. Προς πώληση: Μπαταρίες MHB τζελ MNG 12V-250Ah συντηρημένες σε καλή κατάσταση από stand-by χρήση (χωρίς εγγύηση) αυτοπροσώπως.

  450,00€

 11. Χρόνια πολλά, πολύχρονοι/ες, και στο έτερον ήμισυ ή 1/3 , 0.25, 5/16, 75% ή ό,τι είναι, δεκαδικός, κλάσμα, συνάρτηση, fuzzy set κλπ. Βγάλτε χαρτί και μολύβι, φροντιστήριο στα μαθηματικά από την Δρ Χάννα Φράϊ UCL. (κλικ sub/cc) και στην εξίσωση της σχέσης (κλικ sub/cc) ..
 12. Το 290 ανησυχεί λίγο, βάλε και λάμπα πυρακτώσεως και δες αν για αυτά τα 1-2 δευτερόλεπτα φωτίζει πιο πολύ. Τα 1-2 sec από την στιγμή που θα επανέλθει το ρεύμα είναι ο χρόνος που (καλώς) το ups παραμένει στο battery mode. edit: όταν το UPS είναι στο bypass ή στο eco, η σόμπα παίζει?
 13. περιέλιξη στρόγγυλων (toroidal) μετασχηματιστών 01:00 φορτώνει το καρούλι, 04:15 στερεώνει 1 άκρη 10:30 τέλος. τέλειο γδάρσιμο (coaxial cable stripping) μέχρι σωληνάκι 1:21, 2:04, 2:53, 3:11 whoa!
 14. 0. ups στο OFF και 0 φορτίο και μέτρα in, out, γείωση. 1. ups στο bypass και 0 φορτίο και μέτρα in, out, γείωση. 2. ups όπως στο 1 αλλά με το ups στο on-line ή κανονική λειτουργία ή όπως το λέει και μέτρησε. Συνήθως ECO σημαίνει σαν line interactive (τσεκάρισέ το όμως) για οικονομία, αν θες μέτρα το και αυτό. 3. ups όπως στο 2 αλλά με κάποιο φορτίο (που να μπορεί να το σηκώσει) πχ σεσουάρ στη μικρή σκάλα ή 1-2 λάμπα/ες πυρακτώσεως 4. ups όπως στο 3 αλλά με τη σόμπα. Το 2-5% THD είναι τυπικό των double conversion, και βέβαια θα βάζει αρμονικές αλλά όλες μαζί θα είναι εως 2% ή 4%. Υπάρχει περίπτωση το psu της σόμπας (πόσα W είναι?) να έχει κάποιο περίεργο PFC κύκλωμα, δοκίμασε και άλλη συσκευή για καλή λειτουργία με το ups όπως στο 4. edit: 1V γείωση είναι σούπερ, αρκεί να μένει εκεί κοντά με φορτίο, πχ θερμοσίφωνας κλπ.
 15. Συνάδελφε ευχαριστούμε για τα specs αλλά ποιό ups είναι? Το ups επιτρέπει πολλές ρυθμίσεις από το software, ρίξε μια ματιά στο set-up του. Πάρε πολύμετρο και μέτρα, με μπαλαντέζα και από άλλη πρίζα αποσύνδεσε ότι έχει το ups πάνω του και άσε μονον την σόμπα, άστο 1-2 λεπτά με line και μετά κάνε bypass και διακοπή. (σβήσε το πολύπριζο, μην το βγάλεις από την πρίζα διότι αποσυνδέεται και η γείωση) Για τον πίνακα ξαναφώναξε τον τεχνικό υπολογιστών να δοκιμάσει με δικό του λάπτοπ. Στα υπ' όψιν ότι τα psu των laptop συνήθως δεν μεταφέρουν γείωση και ακόμα όταν λειτουργούν με ρεύμα είναι σαν να λειτουργούν με μπαταρία (floating), έλεγξέ το όμως. Με ethernet παίζουν ok?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.