Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποφυγή υγρασίας σε τοιχοποιία με εμφανή επένδυση πέτρας


OYZO

Recommended Posts

Χτίζω οικία με εμφανή επένδυση πέτρας.Ο πελάτης ζήτησε την αποφυγή υγρασίας στην τοιχοποιία.Επίσης δεν θέλει ασφλατόπανο με ψηφίδα (δεν το θεωρεί υγιεινό διότι δεν αναπνέει) μεταξύ πέτρας και τούβλου.Τι προτείνετε να βάλω μεταξύ πέτρας και τούβλου ώστε να αποφύγω την υγρασία και να αναπνέει η τοιχοποιία; :?:

Στην συνεχεία μου ζητά να αποφύγω το υλικό εξηλασμένης πολυστερίνης (διάβασε στo http://www.greenpeace.org/greece/137368/137393/greenpeace οικολογία κλπ)

σκόπευα να το χτίσω πετρά - τούβλο - DOW - τούβλο.Κάποια άλλη συμβουλή να ικανοποιήσω και τις οικολογικές ανησυχίες; :?:

Link to comment
Share on other sites

Να κάνεις μια ισχυρή τσιμεντοκονία στα τούβλα, η οποία θα λειτουργεί ως υγρομόνωση, μετά καλό πεταχτό πάνω σε αυτή για να έχει καλή πρόσφυση η λιθοδομή. Μεγάλη προσοχή στα καπάκια της λιθοδομής (αν δεν καλύπτεται το κτίριο σου όλο με προεξέχουσα στέγη) τα οποία να προτιμήσεις να γίνουν μαρμάρινα ή μονοκόμματο τεμάχιο πέτρας ώστε να μην έχεις αρμολόγηση εκεί. Αυτό είναι και το ευαισθητο σημείο για εμφάνιση υγρασίας.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον agrafiot.

Επίσης να προσέξεις την τελική αρμολήγηση της πέτρας. Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμμο θαλάσσης στην αρμολόγηση, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας έρευνα σκέφτομαι να χτίσω με γλώσσα τούβλο εξωτερικά με άμμο ''ποταμίσια'' μαζί με την πέτρα και εσωτερικά την κ300 από ΚΕ.Β.Ε..

Ακολουθώντας την συμβουλή του agrafiot και Τ-911.

;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Τι προτείνετε να βάλω μεταξύ πέτρας και τούβλου ώστε να αποφύγω την υγρασία και να αναπνέει η τοιχοποιία; :?:

ρητίνη (το λεγόμενο γαλα που λενε οι τεχνικοί) μέσα στο τσιμεντοκονίαμα, κάνει θαυματα.

Χρησιμοποιείται στα υπόγεια. Θα το βρεις στα μονωτικά υλικά.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει ένα τσιμεντοηδές (βγαίνει σε τσουβαλάκια 20 -25 kg)το οποιό προσθέτεις νερό και το περνάς με σκληρή βούρτσα (πλαστική) σαν επάλειψη ... 2-3 χέρια σταυρωτα. Όταν στεγνώσει γίνεται ένα αδρανές σφραγιστικό το οποίο αποτρέπει την υγρασία 100%. Πάνω του μπορεί να κολλήσει σοβάς, λάσπη , πέτρα, οτιδήποτε. Στα υπόγεια εφαρμόζεται και μάλιστα εσωτερικά για στεγάνωση από εξωτερικά νερά. Μπορείς επίσης να βάλεις και την ριτίνη μαζί με το νερό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.