Μετάβαση στο περιεχόμενο

agrafiot

Core Members
  • Περιεχόμενα

    403
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

agrafiot last won the day on Μάιος 28 2011

agrafiot had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

agrafiot's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

41

Φήμη στην κοινότητα

  1. αγαπητό troll που έχεις αλλάξει 15 ονόματα, θα μας πείς τίποτα για την ταμπακιέρα?
  2. Καμιά από τις "απελευθερώσεις" που - τάχα - μου έχει κάνει η κυβέρνηση δεν είναι αληθινή απελευθέρωση. Ούτε στα φορτηγά, ούτε στα ταξί, ούτε στα φαρμακεία, ούτε στους μηχανικούς, ούτε πουθενά. Απελευθέρωση στα ταξί σημαίνει, βάφω αύριο το ΙΧ μου κίτρινο και ξεκινάω να δουλεύω. Απελευθέρωση στα φορτηγά το ίδιο. Απελευθέρωση στα φαρμακεία σημαίνει ανοίγω σε όποιο σημείο θέλω, και πουλάω σε τιμή που καθορίζει η τιμή αγοράς του φαρμάκου από τον προμηθευτή μου, όχι με βάση τί ρυθμίζει το κράτος. Απελευθέρωση στους μηχανικούς είναι να διαπραγματεύομαι μια τιμή με τον πελάτη μου ελέυθερα και να πληρώνω φόρους εισοδήματος ανάλογα με την τιμή αυτή. Ούτε υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, ούτε υπέρ ΤΕΕ, ούτε υπέρ ΕΜΠ. Η λύση για την ελληνική οικονομία μπορεί να προκύψει μόνο μέσω της γενικευμένης απορρύθμισης (deregulation).
  3. τέρρυ, μέγιστες ελάχιστες κλπ είναι όψεις του ιδίου νομίσματος. Είναι προστατευτισμός, είναι κολλεκτιβοποίηση εργασίας και κεντρικός σχεδιασμός από ένα κρατος για το πώς ο καθένας κοστολογεί την εργασία του. Ακατανόητο όπως και να το δείς. Έπρεπε δηλαδή να έρθει τρόικα και να διαλυθεί ο τόπος για να καταλήξουμε στα αυτονόητα ρε γαμώτο? Δυστυχώς έτσι φαίνεται..
  4. Αααα, σε πήρε ο πόνος για τα φορολογικά έσοδα.. δεν με ενδιαφέρουν φίλε μου τα φορολογικά έσοδα, και ούτε εσένα έπρεπε. Το κράτος έχει φόρους εισοδήματος και κατανάλωσης για να μαζέυει έσοδα, όχι τα καραγιοζηλίκια με φόρους υπέρ τρίτων.. Η κατάργηση των ελαχίστων είναι αυτονόητη πραγματικότητα σε όλον τον κόσμο. Δεν υπάρχουν πουθενά στον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο και δεν έπαθαν τίποτα οι μηχανικοί σε αυτές τις χώρες. Ούτε οι αμοιβές τους εξευτελίστηκαν, ούτε τίποτα από όλα αυτά που λέτε μερικοί. Αλλά έτσι είχατε μάθει όλοι οι αδειάκηδες. Μετριότητα, μελέτες φασόν με το τμ ή το τμχ, επίβλεψη ντούκου, όλα αυτά λόγω του εξασφαλισμένου εισοδήματος από το κωλοκράτος.
  5. Και ποιά θα ήταν η λύση που θα σε εξυπηρετούσε συνάδελφε? Να έρθει το κράτος-μπαμπάς και να σου εξασφαλίσει το μεροκάματο? Σιγά την μελετάρα την ενεργειακή επιθεώρηση..τα κωλόχαρτα που εφευρίσκει το κράτος για να βγάλετε οι αδειάκηδες κανά μεροκάματο, που θες να πληρωθείς και ελάχιστη αμοιβή. Άδεια περίφραξης λέει 2,000 ευρώ ελάχιστη. Όσο δεν κάνει όλη η περίφραξη. Άδεια πισίνας 6-7.000 ελάχιστη, όσο τα μπετά και παραπάνω. Άδεια για να βάλεις κλιματιστικό στην όψη.. Λοιπόν ξεχάστε τα αυτά και κοιτάξτε να γίνετε πραγματικοί μηχανικοί, της εφευρετικότητας, της επιστήμης, της καινοτομίας και όχι του κρατικού προστατευτισμού και των ξεδιάντροπων εγγυημένων αποδοχών. Τελειώσαν αυτά και μακάρι για να καθαρίσουμε λίγο. edit Μαζί γράφαμε Θοδωρή
  6. Από προσωπική εμπειρία, καλύτερα να προσανατολιστείς σε άκαμπτο φορέα, τοιχεία Ω/Σ. Αποφεύγεις μετατοπίσεις, λύνεις το θέμα της στήριξης και σύνδεσης της λιθοδομής με τον φορέα εύκολα, λύνεις το θέμα της υγρομόνωσης επίσης εύκολα.
  7. Καλά εσένα σ'έχω για τα αρχ@@α μου, πες μας καμιά άλλη πίπα Ο λογαριασμός agrafiot θα ενεργοποιηθεί ξανά σε πέντε μέρες, καθώς οι προσβολές δεν επιτρέπονται από τους Κ/Σ. AlexisPap
  8. Το αν είναι πολλά ή λίγα εξαρτάται από το τί σου αποδίδει. Όπως λέει ο thodoris1982 τα μεταπτυχιακά αυτά made in Greece είναι αστείου επιπέδου. Στο UCL μπορεί να πληρώνεις 40-50.000 λιριά, αλλά μετά πιάνεις δουλειά στο City. Εδώ θα δώσεις 9,000 ευρώ και θα είσαι στην ίδια μίζερη δουλειά που ήσουνα και πριν, με τα ίδια (ή και λιγότερα) λεφτά! Άρα έχεις εν μέρει δίκιο ότι είναι πολλά. Άσε που για μένα το MBA έχει γίνει πλέον της κουτσής μαρίας. Έχει γεμίσει ο τόπος, ο καθένας που του περισσέυουν 5 φράγκα κάνει MBA.
  9. Ο agrafiot εκθείασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με κάποιες προσωπικότητες που είχε και έργο που άφησε πίσω της. Τώρα αν θές να συγκρίνουμε Ανδριανόπουλο με Χαλβατζή, Μάνο με Κολοζώφ, Παλαιοκρασσά με Παφίλη και Σκυλλάκο ευχαρίστως να την κάνουμε την κουβέντα. Αλλά όταν ο Μητσοτάκης αποπειράθηκε να απελευθερώσει μεταφορές και δημόσιες συγκοινωνίες το 1992 (κάτι που άκόοοομμμα το συζητάμε όταν πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει δημόσιο καθεστώς στις συγκοινωνίες) πλακώσανε οι Σταμουλοκολλάδες και δέρνανε τον κόσμο. Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο έχουμε σήμερα broadband και τηλεπικοινωνίες αρκετά καλού επιπέδου είναι γιατί η κυβέρνηση εκείνη έκανε τα πρώτα βήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Αλλιώς, μην έχετε αμφιβολία ότι ακόμα θα βάζαμε βουλευτές - μέσο για να βάλουμε γραμμή. Θα ήταν ο ΟΤΕ ότι είναι σήμερα ο ΟΣΕ. Αλλά τότε οι ΟΤΕτζήδες συνδικαλιστοπατέρες ξηλώναν τα πεζοδρόμια. Και άλλα πολλά παραδείγματα. Όλοι λέτε ότι η αθώα περιστερά Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ, επομένως δεν έχει ευθύνες, αλλά αγνοείτε σκοπίμως τις πρακτικές βίας, πολιτικής πίεσης και τραμπουκισμού ενάντια σε κάθε μεταρρυθμιστική κίνηση.
  10. Οκ. Στο δικό μου το μυαλό το πρόβλημα είναι το ΚΚ Στο δικό σου το μυαλό ποιό είναι το πρόβλημα και γράφεις ασυναρτησίες σε όλα τα νήματα?
  11. Για να είμαστε ακριβείς, όλοι αυτοί δεν είναι αριστεριστές. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή κάτι τέτοιοι πολιτικοί, του στυλ Γιακουμάτοι, Τσιτουρίδηδες, Μανώληδες, Ντινόπουλοι, κλπ μπορεί να ανήκαν στην Ν.Δ αλλά καμία σχέση δεν είχαν με αστική αντίληψη, με φιλελευθερη πολιτική, με ευρύτερη αντίληψη και με πολιτικούς του στυλ Παλαιοκρασσά, Ανδριανόπουλου, Μάνου κλπ. Και δυστυχώς αυτοί επέζησαν και αυτοί τώρα υπάρχουν στην Ν.Δ (πλαισιωμένοι από κάτι φελλούς τύπου Αρούλη και Αβραμό) ενώ οι σοβαροί εξαφανίστηκαν. Καλά για το ΠΑΣΟΚ δεν συζυτάω, θα πάρει την απάντηση του και επιτέλους θα καταστεί απολίθωμα. Να και ενα θετικό αυτής της κρίσεως, ότι το καταραμένο αυτό κόμμα θα ενταφιαστεί επιτέλους. Για τα κόμματα της αριστεράς, τί να πούμε ρε ted, εκτός από έναν Παπαγιαννάκη που έβγαλε η Αριστερά όλοι οι άλλοι είναι ή κρυφοΠΑΣΟΚοι (Δαμανάκη, Μπίστηδες κλπ) ή επιπέδου Χαλβατζή - εργατικού κέντρου- ανεπαρκείς για ότιδήποτε άλλο εκτός από το να κόβουν κουπόνια για το κόμμα. Διαφωνείς?
  12. Συγγνώμη ο Παπαντωνίου ο πυραμιδάκιας και ο μπακάλης Παπαθανασίου θεωρούνται σοβαροί? Ο Ανδριανόπουλος εκδιώχτηκε από το κόμμα του κακήν κακώς, παρότι ήταν υπουργός της πρώτης αληθινά πλεονασματικής κυβέρνησης μεταπολεμικά, με πολύ σημαντικό μεταρυθμιστικό έργο. Το ίδιο και ο Μάνος. Βέβαια, εκδιώχτηκαν καθώς τα έβαλαν με το κομματικό ακροατήριο. Όλοι οι σοβαροί, εκδιώχτηκαν από το κομματικό κατεστημένο της μετριότητας και του λαικισμού των Μανώληδων, των Γιακουμάτων, Κιλτίδηδων και της Πιπιλή. Αλλά μην το εντοπίζουμε μόνο στα πρόσωπα το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, σε δομές, αξιακό σύστημα κλπ, μην τα ξαναλέμε τα έχουμε εξαντλήσει.
  13. Απλά μια παρένθεση να κάνω, γιατί πολύ μας έχουν λιβανίσει με τον Ερντογάν και τον Πούτιν και το πόσο - τάχα μου- ηγέτες είναι. Λοιπόν ο δεύτερος (Πούτιν) κυβερνά τον λαό του σαν δικτάτορας, επί των ημερών του η μαφία έχει γιγαντωθεί και κέρδισε τις εκλογές με τις χίλιες νοθείες. Τέτοιους θέλετε? Ο πρώτος (Ερντογάν) έχει θέσει την Τουρκία σε απίστευτο περιθώριο, τέτοιο που η κωλοτρυπίδα Κύπρος καταφέρνει και του παίρνει τα πετρέλαια κάτω από την μύτη του, πράγμα αδιανόητο για Τουρκικό καθεστώς πριν 15-20 χρόνια. Τέτοιο περιθώριο που οι Αρμένιοι του κάνουν πλάκα με την γενοκτονία και το περνάνε σε νόμο σε Γαλλία, Ελβετία κλπ, πράγμα επίσης αδιανόητο. Οι Κούρδοι του κάνουν επίσης πλάκα στα ανατολικά με 15-20 φαντάρους Τούρκους να σκοτώνονται κάθε εβδομάδα. Της πλάκας είναι ο Ερντογάν, έχει κάνει συμμαχίες με όλα τα περιθωριακά καθεστώτα της Μ.Ανατολής, και έχει δημιουργήσει για την Τουρκία τους χειρότερους εχθρούς (Ισραήλ,. φτάνει πιστεύω). Αλλά τέτοιοι σας αρέσουν στην Ελλάδα, πολιτικοί τύπου Αντρέα Παπαντρέα με συμμαχίες τύπου Καντάφι και Αραφάτ που όλο λόγια και τσαμπουκά, φτηνούς λεονταρισμούς και στην ουσία ΜΗΔΕΝ.
  14. Με την θεσμοθέτηση του ΕΟΠΥΥ κάποιες διαδικασίες έχουν απλουστευτεί. Το ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ) γιατί έχει μείνει εκτός? π.χ τώρα πια στα ιδιωτικά μαιευτήρια οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνουν παρά μια μικρή συμμετοχή της τάξης των 500-600 ευρώ, και ούτε γραφειοκρατία ούτε τιποτα. Τρέχει το ιδιωτικό μαιευτήριο και πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, αντί να τρέχει ο ασφαλισμένος. Αυτό το γ@&*μένο το ΤΣΜΕΔΕ τί στο διάολο κάνει??
  15. πόντο στον sakatis από μένα γιατί μοιράστηκε την εμπειρία του με τους υπόλοιπους. Φανταστείτε τί μηχανικούς ψάχνει η Αθηνά με 1600 ευρώ στην έρημο και με διαμονή σε isobox...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.