Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρεκόρ με 20% η συμμετοχή ΑΠΕ στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά Ιούλιο και Αύγουστο


Engineer

Recommended Posts

Αισθητά αυξήθηκε, σε επίπεδο MWh, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Οι ΑΠΕ υπολογίζεται ότι παρήγαγαν κατά μέσο όρο στο δίμηνο, 135.150,63 MWh ρεύματος (από σύνολο σχεδόν 700 χιλ. MWh/μήνα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο), αυξημένες αισθητά από τον Ιούνιο που ήταν περιορισμένες στις 75 χιλ. περίπου MWh.

 

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή από αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς αθροιστικά άγγιξε περίπου το 20% του συνόλου, με τους θερμικούς σταθμούς να καλύπτουν το υπολειπόμενο 80%. Ο, σχεδόν, διπλασιασμός ωστόσο της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ δεν είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο στα συνολικά ποσοστά λόγω της αισθητής αύξησης των ενεργειακών αναγκών των νησιών κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, που προκάλεσε και την αυξημένη συνεισφορά των θερμικών σταθμών.

 

Η συνολική ισχύς των 98 αιολικών πάρκων στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά άγγιξε τα 322,25 MW, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι εγκατεστημένη σε Κρήτη και Ρόδο (62% και 15% αντίστοιχα), με μέση παραγωγή 128.536,62 MWh (ενδεικτικά τον Ιούνιο ήταν μόλις 50.009,78 MWh). Σχετικά με την ηλιακή ενέργεια, οι συνολικά 1.758, φωτοβολταϊκοί σταθμοί, με ισχύ 135,98 MW, παρήγαγαν μεσοσταθμικά 26.412,09 MWh ρεύματος στο δίμηνο. Και σε αυτή την περίπτωση, τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, η Κρήτη και η Ρόδος διαθέτουν την πλειονότητα των εγκατεστημένων φ/β σταθμών (61% και 13% αντίστοιχα), έχοντας την μερίδα του λέοντος στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας.

 

Το βιοαέριο και τα υδροηλεκτρικά συνεισέφεραν μόλις 2.143,18 MWh (κατά μέσο όρο) εφόσον η εγκατεστημένη ισχύς τους δεν ξεπερνά τα 0,5 MW και 0,3 MW αντίστοιχα. Συνολικά, η παραγωγή ενέργειας από τις μονάδες ΑΠΕ κατέγραψε μία ελαφρά αύξηση της τάξης των 1.800 MWh σε σύγκριση με την αντίστοιχη διμηνία πέρυσι, με την διείσδυση των ΑΠΕ ωστόσο να υποχωρεί ελαφρώς λόγω της αύξησης της ενεργειακής ζήτησης, ενδεικτικό της ιδιαίτερα αυξημένης τουριστικής κίνησης, που δημιούργησε διαφορετικούς συσχετισμούς στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....io-kai-aygousto

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.