Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση δικτυώματος με στύλο


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι, πώς συνδέετε ένα δικτύωμα σε μεταλλικό στύλο?

Πώς υπολογίζετε αυτές τις συνδέσεις? Μπορεί κάποιος να ανεβάσει ένα παράδειγμα?

 

Μια λύση που σκέφτομαι είναι συγκοκολληθεί κομμάτι ΗΕΑ στο δικτύωμα (στην άκρη του τελευταίου ορθοστάτη) και αυτό να κοχλιωθεί στο υποστύλωμα.

Πώς όμως υπολογίζει κάποιος αυτή τη συγκόλληση και πώς τις κοχλιώσεις? Αν το δικτύωμα στην άκρη έχει ύψος 1μ, μπορεί να επιλυθεί η κοχλιωτή αυτή σύνδεση σαν δύο διαφορετικές που παραλαμβάνουν αξονικές και τέμνουσες? Δηλαδή μια επάνω η οποία θα έχει τρεις δυνάμεις (άνω πέλμα, ορθοστάτης και διαγώνιος) και μια σύνδεση κάτω η οποία θα έχει μια δύναμη οριζόντια και μια του ορθοστάτη?

 

Αν το δικτύωμα δεν έχει ύψος στην άκρη, είναι δηλαδή τριγωνικό, πώς το συνδέετε? Μια λύση είναι η λύση που είπα παραπάνω, έστω και αν το κομμάτι ΗΕΑ έχει ύψος μόνο 20-30εκ. Άλλη λύση είναι να συγκολληθεί μια πλάκα έδρασης στο κάτω πέλμα, μια στην κορυφή του υποστυλώματος και να κοχλιωθεί εκεί η μια με την άλλη, υπολογίζοντας μόνο τέμνουσες αυτή τη φορά, ενδεχομένως διαμορφώνοντας και κύλιση στο ένα άκρο με οβάλ οπές. Σε περίπτωη κύλισης δεν δημιουργούνται προβλήματα στην επικάλυψη?

 

Υπάρχει κάποιο excelάκι για τέτοιες συνδέσεις που θα μπορούσε να μοιραστεί κάποιος συνάδελφος? Επίσης θα ήμουν ευγνώμων αν υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες-σχέδια, ώστε να καταλάβω καλύτερα πως γίνεται η  διαμόρφωση.

 

Στο βιβλίο της τριανδρίας που έχω, έκδοση 2013 δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο παράδειγμα.

 

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.