Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση Θερμοστατη Danfoss


mitsos1995

Recommended Posts

Θελω να συνδεσω εναν θερμοστατη danfoss ret 230l2 και επειδη ο ηλετρολογος με γραφει στα παλια του τα παπουτσια θα προσπαθησω να το κανω εγω.Ο παλιος ο θερμοστατης ειναι συνδεμενος με 2 μαυρα καλωδια και 1 μπλε.Το μαυρο ειναι λογικα η φαση και το μπλε ο ουδετερος.Το σχεδιαγραμμα το εχω ανεβασει σε φωτογραφια  και συλλογισμος μου ειναι να συνδεσω το Μπλε καλωδιο με το Ν(ουδετερο) το L με το μαυρο,  και δεν ξερω το δευτερο μαυρο καλωδιο που περισσευει  σε ποια θυρα να το βαλω στην 1(on) η 2(off),τις θυρες 3,4 θα της αφησω κενες.

post-109122-0-65525200-1511375852_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βρείτε τα άλλο άκρο του καλωδίου να δείτε που έχει συνδεθει.

Μην εμπιστεύεστε χρωματισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Να με συγχωρείτε αλλά πιστεύω πως η επιστροφή πρέπει να συνδεθεί στην επαφή  OFF (ΝΟ) .Όλοι οι θερμοστάτες του εμπορίου εκεί συνδέονται και πάντα το σχεδιάγραμμα αφορά το σύστημα σε κατάσταση ηρεμίας. Συν τοις άλλοις έχει και το σύμβολο του θερμόμετρου με το βελάκι προς τα κάτω το οποίο δηλώνει πτώση θερμοκρασίας. Δεν έχω ξανασυνδέσει Danfoss αλλά για να ήμουν σίγουρος για τη σωστή σύνδεση , με ένα πολύμετρο θα παρατηρούσα τη κατάσταση της επαφής ανάλογα με τη ρύθμιση του θερμοστάτη. Απλά τερματίζεις τη ρύθμιση στους 35 βαθμούς , δηλαδή να δουλέψει το σύστημα θέρμανσης και παρατηρείς με ένα βολτόμετρο ποια επαφή σου δίνει τα  230 Volt.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.