Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όγκος εκσκαφών


Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Έχω αναλάβει την μελέτη μιας λιμνοδεξαμενής για την διπλωματική μου εργασία και πρέπει να υπολογίσω τους όγκους εκσκαφής. Επειδή η στάθμη δεν είναι στάνταρ όπως σε ένα κτίριο , στα πρανή δεν μπορώ να το υπολογίσω.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να βάζεις σε 2d τις ισουψείς , να στο μετατρέπει σε 3d και μετά να μπορείς να διαμορφώσεις το τελικό σχήμα και να σου βγάζει τους όγκους;;Στο απλό το autocad μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

 

Υ.Γ Aν το ποστ δεν είναι στο σωστό μέρος , ας μεταφερθεί.

post-113193-0-13429200-1512661135_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν σου έγραψε κανένας και έχω κάνει, νομίζω 9. τοπογραφικές μελέτες για κατασκευή λιμνοδεξαμενών, θέλω σε πρώτη φάση να πω ότι μου ξενίζει αρκετά που δυτικά πατάς στο ρέμα. (εγώ αυτό το βλέπω πάντως για ρέμα.....ή όχι ?? Και αν κατεβάσει νερό θα γίνει της ...Μάντρας). 

Το autocat, χωρίς να είμαι και expert σ' αυτό, νομίζω πως αυτά που ζητάς δεν στα κάνει. Στο εμπόριο όμως σίγουρα υπάρχουν προγράμματα που κάνουν αυτά που θες. (δεν ξέρω αν κάνουν και καφέ!!)

Το ζητούμενο όμως είναι, επειδή είσαι φοιτητής και αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας διπλωματικής εργασίας, να υπολογίσεις τους όγκους με κλασικούς τρόπους δηλ. με πυκνές και κατάληλλες διατομές κλπ.

Πιστεύω πως θα ήταν σωστό να ψάξεις, για τη περιοχή αυτή , να βρεις χάρτη 1: 5000 της ΓΥΣ όπου οι ισοϋψείς θα φαίνονται και θα είναι πιο σωστές. Θα μπορούσες ακόμη για τις ανάγκες αυτής της δουλειάς να κάνεις ένα  "excel πρόγραμμα" για να βοηθηθείς στους υπολογισμούς σου. Υποθέτω πως η κίτρινη γραμμή είναι ο πυθμένας ("ταμπάνιασμα") της λεκάνης ??. Καλή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στο CadTools. Είναι ένα addon του autocad, το οποίο μέσα στα υπόλοιπα που κάνει σου υπολογίζει και όγκους.

Όσον αφορά το υπόβαθρό σου όπως προανέφερε ο nbr μπορείς να ψάξεις το 1:5000 της ΓΥΣ και να το ψηφιοποιήσεις ή να ψάξεις να βρεις τα DEM's του Κτηματολογίου που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των ορθοφωτογραφίων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.