Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάβρωση εδάφους


Kloss

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα το καλοκαίρι και θέλω να κάνω οποίες ενέργειες χρειάζεται να μην το αντιμετωπίσω πάλι.

Το πρόβλημα είναι το έξης: Στο κτήμα που έχω το έδαφος είναι αργηλωδες (έγινε ανάλυση) και το καλοκαίρι με την ξηρασία είχα ρωγμές- διάβρωση ( δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) σε πολλά σημεία και με βάθος περίπου 20-30 εκατοστα. Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ με κάποιο τρόπο να το αποφύγω αυτό το φαινόμενο.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, δεν ξέρω γιατί κάνεις αυτό το ερώτημα σε ένα φόρουμ μηχανικών!

Πάντως, για να απαντήσω (από προσωπική εμπειρία) θα ήθελα να μου πεις: θέλεις να κάνει το χωράφι γόνιμο? στεγανό? τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Και επίσης: πόσο μεγάλο είναι το χωράφι? πχ για να γίνει ποιο γόνιμο θα πρέπει να το εμπλουτίσεις με κοπρια και ίσως τμηματικά με άλλο έδαφος αμμώδες (μίξη). Τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ στον κήπο μου που είχα άργιλο (ανάμιξα με άμμο και κοπρια/μαυρόχωμα), αλλα ο κήπος μου είναι 20μ2....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.