Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρασφάλεια ζαχαροπλαστείου


SANDALOS

Recommended Posts

Aπο οτι κατάλαβα η μελέτη πυροπροστασίας για το ζαχαροπλαστείο θα γίνει απο το http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c85165/doc.file/E_3_1981_el_GR.doc που έχει η πυροσβεστική. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Για το παρασκευαστήριο αρκεί η συμπληρωματική μελέτη υγραερίου? Δεν θέλει μελέτη πυροπροστασίας εκεί?

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας με βοηθάτε πραγματικά!;)

Link to comment
Share on other sites

αν η οικοδομικη αδεια ειναι πριν το 1981 τοτε αυτη ειναι η μελετη πυροπροστασιας....και η συμπληρωματικη μελετη υγραεριου ειναι για την χρηση υγραεριου στο παρασκευαστηριο...

 

2 μελετες δηλαδη

 

μαζι μαυτα κανεις και την κατοψη με τους πυροσβεστηρες, την φωλια,την ή τις εξοδους κινδυνου,στο χωρο του παρασκευαστηριου δειχνεις που ειναι και το συστημα τοπικης εφαρμογης..

 

 

αν ειναι μετα το 1981 η οικοδομικη αδεια, αποτι ειπες θα συναθροιζονται 15<50 ατομα περιπου τοτε θα κανεις μονο συμπληρωματικη μελετη υγραεριου και η πυροσβεστικη υπηρεσια συντασει εκθεση επιθεωρησης μετα την αυτοψια(δηλαδη μελετη πυροπροστασιας)

Link to comment
Share on other sites

Όπως έγραψε και ο fel, καθοριστική για το τι θα κάνεις είναι η ημερομηνία της οικοδομικής άδειας και μαλλιστα θα κάνω μια διόρθωση: Το σημείο καμπής είναι η 17-02-1989 και μάλιστα αφορά την αίτηση για οικοδομική άδεια και όχι την ημερομηνία έκδοσής της. Εάν το κτίριο έχει οικοδομική άδεια με ΑΙΤΗΣΗ πρίν από την παραπάνω ημερομηνία, προχωράς γενικά καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, πές το μας γιατί η διαδικασία διαφέρει σημαντικά.

Γενικές κατευθύνσεις: Τον πληθυσμό τον υπολογίζεις με συντελεστή 1,40 τ.μ./ άτομο για τον χώρο που υπάρχουν τα τραπέζια, και όχι από τον αριθμό των καρεκλών που ενδεχομένως μέτρησες. Οι υπόλοιποι χώροι δεν βγάζουν πληθυσμό. Εφ όσον έχεις <50 άτομα (το πλέον πιθανό), τότε οι απαιτήσεις είναι μία έξοδος 0,90μ, φωτισμός ασφαλέιας/ εξόδου, πυροσβεστήρες σκόνης 6 χγρ (1/ 50 τ.μ. συνολ. Μικτής επιφ. με ελάχιστο 2 τεμ./ επίπεδο), και μικρή (ες) ΠΦ με σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης που να καλύπτουν όλους τους χώρους (έχεις 15μ λάστιχο, άρα υπολογίζεις πόσες ΠΦ θα βάλεις). Προσοχή, στα τραπέζια που μπορεί να υπάρχουν σε εξωτερικό χώρο. Αν είναι στο πεζοδρόμιο δίπλα στο κατάστημα, τα βάζεις στην μελέτη και υπολογίζεις πληθυσμό με 5τ.μ/ άτομο και φροντίζεις οι ΠΦ να τον καλύπτουν. Αν είναι σε πλατεία και μεσολαβεί δρόμος, τότε είναι ασφαλές να τα αγνοήσεις. Τυπική μελέτη για το υγραέριο έχει συντάξει η ΠΥ. Ζήτα να σου δώσουν ένα πρότυπο. Για το σύστημα τοπικής εφαρμογής πάνω από τις εστίες, θα βρείς πρότυπα στο παρόν forum.

Προς το παρόν αυτά, με την προυπόθεση οτι το κτίριο είναι πρό του 89

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά η άδεια είναι του 1992! Ο χώρος ειναι 32 m2 και ο χώρος που θα μπουν τα τραπέζια είναι περίπου 20 m2 δηλαδή τα άτομα είναι περίπου 15.Απο οτι κατάλαβα θα γίνει αυτοψία στο ζαχαροπλαστείο για να δοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Απο το site της πυροσβεστικής βρήκα και την πρότυπη συμπληρωματική μελέτη υγραερίου. Το σύστημα τοπικής εφαρμογής και η τεχνική περιγραφή του ανιχνευτή υγραερίου μου την έδωσε ο fel. Τώρα θα πάω δευτέρα πρωί στην πυροσβεστική να ρωτήσω πόσα σχέδια και πως τα θέλουν σχεδιασμένα πρέπει να πάω.

Αν κάνω κάτι λάθος διορθώστε με. Είναι η πρώτη μου μελέτη γι'αυτό έχω και τόσες απορείες ελπίζω να με καταλαβένετε.Περιμένω τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Εφ όσον το κτίριο είναι του 1992 (υπάγεται δηλαδή στις διατάξεις του ΠΔ 71/1988 ), το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις (είτε από τον Ιδιοκτήτη είτε από τους φακέλους της πολεοδομίας ή της ΠΥ άν υπάρχει) τις εγκεκριμένες μελέτες πυροπροστασίας. Πιθανότατα ο χώρος θα έχει εγκριθεί ως κατάστημα αλλά αφού είναι <50 άτομα, δεν θα σου ζητήσει ο πυροσβέστης αλλαγή χρήσης. Σημαντικό όμως είναι οι χώροι να είναι στα εγκεκριμένα σχέδια (περίπου) όπως στην σημερινή πραγματικότητα, τουλάχιστον ως προς τις επιφάνειες. Επειδή το ποιες αλλαγές είναι σημαντικές και ποιές όχι εξαρτώνται από τον χώρο αλλά και από την κρίση του εκάστοτε πυροσβέστη, καλό θα ήταν να μιλήσεις μαζί του παρουσιάζοντάς του κάτοψη της εγκεκριμένης μελέτης (αν δεν την έχει) και κάτοψη της πραγματικής κατάστασης. Εάν δεν σου ζητήσει αναθεώρηση στην πολεοδομία (πράγμα αρκετά πιθανό) θα του πάς για έγκριση εις τριπλούν κάτοψη των χώρων όπως είναι, που να φαίνονται το ΣΤΕ στην κουζίνα, το δίκτυο αερίου με το σύστημα ανίχνευσης, οι πυροσβεστήρες, τα exit και η φωλιά καθώς και το πλάτος της εξόδου, ενώ θα συντάξεις και μια τεχνική περιγραφή των παραπάνω σύμφωνα με τα πρότυπα που βρήκες.

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκιο αυτά μου είπε. Ξέρεις πως συμβολίζονται στα σχέδια όλα αυτα που μου λες. Αν ξέρεις κάποιο site που μπορώ να βρω ένα πρότυπο σχέδιο για να το μελετήσω και να φτιάξω τα δικά μου. Σε ευχαριστώ πολύ!:)

Link to comment
Share on other sites

thalys σε ευχαριστω παρα πολύ. Το σχέδιο είναι πολύ κατατοπιστικό. Έχω το εξής πρόβλημα τώρα.Μάλλον ο τύπος θα αλλάξει την άδεια για να βάλει και πρατήριο άρτου. Επειδή δεν τον φτάνουν τα τετραγωνικά δεν θα βάλει τελικά τραπέζια. Αυτο εμένα δεν με επηρεάζει απο ότι βλέπω. Το πέρνω ως εμπορικό κατάστημα και απο ότι διαβάζω στη νομοθεσία δεν χρειάζεται μελέτη πυροπροστασίας μονο κάποια σχέδια του χώρου. Το παράξενο που βλέπω είναι οτι δεν γίνεται ούτε αυτοψία απο την πυροσβεστική.

Link to comment
Share on other sites

Για άδεια λειτουργίας το Υγειονομικό απαιτεί διαφορετικές προδιαγραφές για κάθε χρήση χωριστά. Θα ζητήσουν συγκεκριμένα τετραγωνικά και διαρρύθμιση οπότε μια βόλτα από εκεί πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Ένα ευχαριστώ στον Sandalos γιατί εξυπηρετεί την διάχυση της γνωσης!

 

Keep up the good work παίδες!

Αυτο το forum μας κάνει όλους σοφότερους!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.