Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες φοιτητικές πόλεις στον κόσμο


Engineer

Recommended Posts

Το Λονδίνο αποτελεί τη δημοφιλέστερη φοιτητική πόλη, παραμένοντας για μια ακόμη χρονιά και το 2017 στην κορυφή σύμφωνα με έρευνα της Student.com, κορυφαίας πλατφόρμας στον κόσμο για εύρεση φοιτητικής στέγης.

 

Ακολουθούν το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη και το Μάντσεστερ που καταλαμβάνουν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη σειρά αντιστοίχως. «Τα δεδομένα της πλατφόρμας αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για το Ηνωμένο Βασίλειο ως προορισμό για διεθνείς φοιτητές, ιδίως από την Ασία και την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για επανάπαυση» σχολίασε ο Luke Nolan, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Student.com.

 

«Με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την προσέλκυση διεθνών φοιτητών να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τα βρετανικά πανεπιστήμια να πετύχουν τους στόχους διεθνοποίησης τους και να συνεχίσει να αποτελεί έναν ελκυστικό φοιτητικό προορισμό».

 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου (Higher Education Statistics Agency), το 19% των φοιτητών που σπουδάζει σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται από το εξωτερικό. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο πλήρους φοίτησης, το 53% των φοιτητών προέρχεται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Πέρα από την κατάταξη των πόλεων, η Student.com αποκαλύπτει δεδομένα σχετικά με τον χρόνο κατά τον οποίο οι φοιτητές πραγματοποιούν την κράτησή τους, πότε μετακομίζουν, καθώς και την απόσταση που διανύουν προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι φοιτητές που χρησιμοποίησαν τη Student.com για να κλείσουν τα φοιτητικά τους δωμάτια το 2017 ταξίδεψαν συνολικά 95 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

 

Οπως δείχνουν τα στοιχεία περίπου οι μισοί (ποσοστό 44%) από τους φοιτητές παγκοσμίως κάνουν κράτηση του δωματίου μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου ενώ σε ποσοστό 20% η πιο δημοφιλής ημέρα κράτησης είναι η Παρασκευή. Κατά κανόνα όμως ημέρα Σάββατο είναι αυτή που μετακομίζει συνήθως η πλειονότητά (59%).

 

«Οι φοιτητές παραμένουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν μακριά για τις σπουδές τους. Ας τους βοηθήσουμε.» πρόσθεσε ο Nolan. «Είναι σημαντικό να συμβάλουμε όλοι στην παγκόσμια φοιτητική κινητικότητα, καθώς και στο καλωσόρισμα των διεθνών φοιτητών, είτε αυτοί προέρχονται από τη διπλανή χώρα, είτε από την άλλη άκρη του πλανήτη».

 

Posted Image

 

Πηγή: http://ered.gr/el/co...o/#.WrycLS7FK70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.