Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τακτοποίηση με Ν.4495/17 οικοδομής σε ποσοστό οικοπέδου με σύσταση οριζόντιας


mattster1

Recommended Posts

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας για διαχωρισμό σε 2 άνισα μέρη αποκλειστικής χρήσης και χωρις κοινοχρηστους χώρους.

Στο 1ο μερος -το μεγαλυτερο- υπάρχει προχωρημένη οικοδομή με τετραγωνικά άδειας ακριβώς όσα της αντιστοιχούν. Το 2ο δεν εχει κτιστεί.

Κατά την τακτοποίηση με τον Ν.4495/17 για την προχωρημένη οικοδομή στο 1ο μερος προκύπτει αλλαγή χρήσης υπογείου σε κυρίως χώρους (και ξεμπαζώματα κυρίως στην μια πλευρά) με αποτέλεσμα την αύξηση των τετραγωνικών - αυθαιρεσία 50%.

θα ήθελα να γνωρίζω το 2ο μερος του οικοπεδου θα έχει τα ιδανικά του ποσοστά απο την πολεοδομία? (κι άρα δεν προσβάλετε ο αντιστοιχος όρος της σύστασης) 

Απαιτείται κατα την μεταβιβαση ή κατά την τακτοποίηση η τροποποίηση της σύστασης? Αν ναι, μπορει να γινει μονομερώς (απο τον μεγαλυτερο των δυο ποσοστών)

Εχω διαβάσει στο φορουμ διαφορα αλλα όχι ακριβώς αυτό και για τον νεο νομο κι ως μη πολ.μηχ. δεν ειμαι σιγουρος.

Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων...

Edited by mattster1
Link to comment
Share on other sites

Πότε έγινε ή σύσταση ??? (προ της 28/7/2011 ???)

Αν "ναι" τότε το 2ο μπορεί να χτίσει κανονικά το μερίδιό του.

Επίσης δεν έχει σημασία ποιός έχει μεγαλύτερη αποκλειστική χρήση, αλλά ποιός έχει μεγαλύτερο ποσοστό επί του οικοπέδου (που μπορεί να διαφέρει από το εμβαδό αποκλειστικής χρήσης)

Το αν απαιτείται τροποποίηση της σύστασης εξαρτάται από το τι γράφει μέσα η σύσταση για τη δόμηση !!! Θα το απαντήσει καλύτερα συμβολαιογράφος όταν θα έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια του !!!

Οι συστάσεις τροποποιούνται μονομερώς για περιπτώσεις που αφορούν αποκλειστικά την ιδιοκτησία του ενδιαφερόμενου ή συγκεκριμένες κοινόχρηστες παραβάσεις επί κοινοχρήστων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.