Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή υπογείου σε διατηρητέα οικία


saronikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!
Αγόρασα με δάνειο το 2001 μία μικρή διατηρητέα ισόγεια κατεστραμμένη και μη κατοικήσιμη  κατοικία με προοπτική να την αναπαλαιώσω.
Δυστυχώς το μόνο που κατάφερα όλα αυτά τα χρόνια ήταν να αποπληρώσω με συνέπεια το δάνειο μου για την αγορά και προς το παρόν δεν φαίνεται κάποια προοπτική στα οικονομικά μου ώστε να προχωρήσω σε ένα τέτοια έργο. Όπως έχω δει σε παρόμοια ακίνητα στην περιοχή η αναπαλαίωση είναι στην πραγματικότητα ολική κατεδάφιση - εκτός ενός μικρού τμήματος της πρόσοψης - και στη συνέχεια ανακατασκευή και προσθήκη ορόφων με τους ανάλογους περιορισμούς (ύψη, κουφώματα κλπ).

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε πως είναι εφικτό να ανοίξω ένα υπόγειο 75 τ.μ. (όσο είναι το ακίνητο δηλαδή) και να φτιάξω και την πλάκα του ισογείου (το ταβάνι του υπογείου δηλαδή) ώστε να μπορέσω να φτιάξω ένα υπόγειο διαμέρισμα.
Γνωρίζω βέβαια πως για κάτι τέτοιο πέρα από τις γνωστές καθυστερήσεις λόγω διατηρητέου θα υπάρχουν και οι ανάλογες καθυστερήσεις λόγω αρχαιολογίας αλλά θα ήθελα να κάνω κάτι που θα αποτελεί τη βάση μιας μελλοντικής κατασκευής δεν θα δεσμεύει την αναπαλαίωση/ανέγερση αν κάποια στιγμή έρθει ...η ανάπτυξη :)
Δυστυχώς οποιαδήποτε αγορά μικρού διαμερίσματος στην ίδια αλλά και στις γύρω περιοχές είναι απαγορευτική λόγω airbnb.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.