Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλάτος διαδρόμου σε κολλέγιο


Recommended Posts

Γειά σε όλους! Ελπίζοντας να μη ρωτάω κάτι πολύ υποκειμενικό: για τον σχεδιασμό κολλεγίου (ΦΕΚ 2105/10-10-2008) αναφέρεται υποχρεωτικό πλάτος διαδρόμου 1,50 μ. και ύψος διδακτικών χώρων 3 μ. με αποκλίσεις εως 10% αλλα πουθενά δε διευκρινίζεται αν αυτές οι διαστάσεις πρέπει να ισχύουν σε κάθε σημείο δηλ. και εκεί που υπάρχουν κολώνες και κάτω από δοκάρια. Μήπως κάποιος συνάδελφος ξέρει να μου απαντήσει στα σίγουρα?

Παραβάσεις 1/0? Έφαγα πέναλτυ?

Link to comment
Share on other sites

Πως κανείς δεν ξέρει να σου απαντήσει σίγουρα? Οι διατάξεις είναι διευκρινιστικές και τις σημειακές αποκλίσεις που έχεις πχ σε σημείο λόγω κολώνας το πλάτος του διαδρόμου γίνεται 1.35 θα πρέπει να πληρούν τις παρεκλίσεις δηλαδή να είναι μεγαλύτερο (ή ίσο) του 1.50χ0,9= 1,35 άρα σε καλύπτει διαφορετικά θα έπρεπε να μείωνες το πλάτος της κολώνας ή να αυξανες του διαδρόμου. Το ίδιο ισχύει και για τα ελεύθερα ύψη (και φαντάζομαι και τα λοιπά στοιχεία όπου υπάρχουν διευκρινιστικές διατάξεις).

Link to comment
Share on other sites

Άρα αν μέσα από μια αίθουσα διδασκαλίας όπου έχουμε καθαρό ύψος 2,72μ. περνάει δοκάρι με κρέμαση 0,40μ. δεν τηρούνται οι διατάξεις, να υποθέσω.

Link to comment
Share on other sites

υποθετικά και εγώ επειδή δεν ξέρω τις διατάξεις θα ρώταγα υπεύθηνο δημόσιο υπάλληλο, εναλακτικά θα διάλεγα να μην δείξω ή μην κατασκευάσω το δοκάρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.