Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναρτώνται τα ειδοποιητήρια για εισφορές επικουρικού και εφάπαξ του ΕΤΕΑΕΠ


Engineer

Recommended Posts

Χαίρετε! Θα ήθελα κι εγώ να κάνω με τη σειρά μου δύο παρατηρήσεις-ερωτήσεις..

Α) Είμαι μισθωτός εδώ και αρκετά χρόνια (πριν την 1.1.2017) και παρόλα αυτά βλέπω ότι κάθε μήνα μου έρχεται στον ΕΦΚΑ (έστω και μηδενικό) εκκαθαριστικό, μιας και είμαι περασμένος ως ΜΙΣΘΩΤΟΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ. Σημειωτέον ότι δεν έχω ανοίξει ποτέ βιβλία στη ΔΟΥ. Σαν να μην έφτανε αυτό, μπήκα στο σάιτ του ΕΤΕΑΕΠ και μου βγάζει ότι χρωστάω επικουρικό-εφάπαξ από 1.1.2017 μέχρι σήμερα. Παρότι γνωρίζω ότι αυτό είναι γενικό πρόβλημα, έχει κάνει κάποιος κάποια συγκεκριμένη διαδικασία ώστε α. να διαγραφεί από ΜΙΣΘΩΤΟΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ από τον ΕΦΚΑ ώστε να λογίζεται μόνο ως μισθωτός και β. να απαιτήσει την άμεση διαγραφή από το ΕΤΕΑΕΠ των δήθεν οφειλών; Ή και τα δύο περιμένουμε ότι θα γίνουν αυτόματα κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων; Όποιος μισθωτός έχει προβεί σε ενέργειες, θα τον παρακαλούσα να μοιραστεί μαζί μας τα βήματα που ακολούθησε.

Β) Από τα μέσα Οκτωβρίου 2018 διαγράφηκα από το ΤΕΕ. Παρότι πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ με το χαρτί διαγραφής και έκανα αίτηση διαγραφής, εξακολουθώ να είμαι εγγεγραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ. Ωστόσο, η εταιρεία στην οποία εργάζομαι πληρώνει για μένα εισφορές ΙΚΑ με τον αντίστοιχο κωδικό, δηλαδή χωρίς το 4% για το ΕΦΑΠΑΞ του ΕΤΕΑΕΠ. Επειδή γνωρίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε συναδέλφους μου που όμως κανείς δεν έχει κάποια απάντηση επ αυτού.. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν η διαγραφή από το ΤΕΕ αρκεί για τη μη παρακράτηση 4% εφαπαξ, ή θα βρεθούμε ακόμη και μετά τη διόρθωση των λαθών της περίπτωσης Α), να μας ζητάει το ΕΤΕΑΕΠ αναδρομικά το 4% για τους μήνες που πληρώνουμε εισφορές ΙΚΑ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Martin Zamkotsian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.