Μετάβαση στο περιεχόμενο

voxson

Members
 • Περιεχόμενα

  121
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

16 Ουδέτερη

Σχετικά voxson

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων
 1. Η Πειραιώς με ενημέρωσε πως αναμένουν την προσθήκη του ΕΤΕΑΕΠ στο σύστημα ΔΙΑΣ και αυτό θα γίνει την 1η Απριλίου ή λίγο αργότερα.
 2. Η Πειραιώς με ενημέρωσε πως αναμένουν την προσθήκη του ΕΤΕΑΕΠ στο σύστημα ΔΙΑΣ και αυτό θα γίνει την 1η Απριλίου ή λίγο αργότερα.
 3. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Οπωσδήποτε πρέπει! Το νήμα της "είδησης" δεν εξυπηρετεί αυτό το σκοπό μακροπρόθεσμα.
 4. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Γενικά δε βοηθάει στο κουμάντο του καθενός το να πρέπει να αποδώσεις ένα φόρο ή ένα τέλος με πολύ μεγάλη χρονική διαφορά. Αν πχ εγώ κάνω ένα ασυνήθιστα καλό έτος το 2018 τότε θα επιβαρύνει ασφαλιστικά το 2020. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχω προνοήσει να μην ξοδέψω κάποια λεφτά για 2 έτη. Για παράδειγμα, προσωπικά, η παρακράτηση 20% στις αμοιβές μου με βοηθάει πολύ στο κουμάντο μου διότι λεφτά που θα πληρώσω ως φόρο δεν έρχονται. Και για το κράτος και για τους πολίτες συμφέρει αυτή η χρονική διαφορά να είναι μικρή.
 5. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Από πρακτικής άποψης έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις, θα ήταν πιο ανώδυνο από άποψη συνεχών επαναϋπολογισμών. Ωστόσο, ούτως ή άλλως το "πέρυσι" είναι ένα βήμα μακριά από το υποθετικά "σωστό" που είναι να πληρώνω με βάση το εισόδημα του "τώρα". Το "πρόπερσι" είναι δύο βήματα μακριά.
 6. voxson

  Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ

  το ΑΜΚΑ πάντως στην Ελλάδα δεν "ξεκλειδώνει" τίποτα ιδιαίτερο. Σκέψου πως γιατροί φαρμακοποιοί κτλ το έχουν στις σφραγίδες τους και το βλέπει όλος ο κόσμος. Δε θα φοβόμουν να το βάλω μια φορά στο site του ΤΣΜΕΔΕ, στη θέση σου.
 7. Ακόμα πιο λογικό να βάζουν προθεσμία καταβολής εισφορών κάθε μήνα το τέλος του ίδιου μήνα. Έτσι δε θα υπάρχει μπέρδεμα.
 8. Οι σημαντικές αλλαγές: https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41830
 9. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Ανέβηκαν ειδοποιητήρια Ιουλίου.
 10. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Επίτηδες το κάνουν ώστε την επόμενη φορά να επιλέξουμε συμψηφισμό αντί για επιστροφή! Πάντως το ποσό και ο κωδικός είναι ήδη γνωστά, όποιος θέλει μπορεί να πληρώσει πριν βγει το ειδοποιητήριο.
 11. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Και σε μένα ανεξόφλητα φαίνονται του Μαΐου. Για τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ, το συγκεκριμένο ειδοποιητήριο ήταν αυτό που βγήκε δύο φορές, αρχικά με την αύξηση και μετά τη λήξη πληρωμής ξαναβγήκε μικρότερο. Όσοι πληρώσαμε το πρώτο ειδοποιητήριο δε βλέπουμε τώρα αναδρομικό για αυτό το εξάμηνο. Από το επόμενο.
 12. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Είχε πάρει παράταση μερικές ημέρες στον Ιούνιο βέβαια.
 13. voxson

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Η νεότερη ενημέρωση που έχω είναι πως η προθεσμία καταβολής είναι δύο μήνες μετά τη λήξη προθεσμίας αίτησης συμψηφισμού.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.