Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ώρα της εφορίας


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλή σας ημέρα.

Θέλω τη βοήθειά σας στα εξής:

1) Η ημερομηνία υποβολής της φορολογικής μου δήλωσης βλαση ΑΦΜ, είναι μεθαύριο. Σκέφτομαι να την υποβάλλω ηλεκτρονικά. Ισχύουν τα ίδια με τη φυσική δήλωση όσον αφορά τις ημερομηνίες υποβολής (δηλαδή μπορώ να την υποβάλλω ηλεκτρονικά το Μάιο αφού είμαι παντρεμένος με Ιδιωτικό Υπάλληλο)??

2) Οι αποδείξεις για παιδικό σταθμό (αθεώρητες) λογίζονται ως έξοδο??

3) Εάν τη υποβάλλω ηλεκτρονικά θα με καλέσουν για να παρουσιάσω τα έγγραφα (π.χ. αποδείξεις, βεβαιώσεις)???

ΥΓ Δε θέλω να μπλέξω με λογιστές γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται ( στις περισσότερες περιπτώσεις). Την τελευταία φορά μου έκαναν λάθος στη φορολογική δήλωση, με αποτέλεσμα να ξεκαθαρίσω το Μάρτη 2009 με την εφορία (τη δήλωση του 2007!!!) μετά από πολύ τρέξιμο....

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Ηλεκτρονικη εναντιον......χειροκινητης

 

μερικες διαφορες: πρωτον αν ειναι να πληρωσεις φορο (και οχι να εχεις επιστροφη) η εφορος προχθες μου ειπε πως εχεις εκπτωση 1,5%.

 

υποτιθεται πως η ηλεκτρονικη δηλωση βολευει αλλα κατ'εμε, παντα αν εχεις επιστροφη ειναι λαθος. Και αυτο γιατι αφου εγκριθει η δηλωση σου και κοπει το πρωτο παραστατικο οτι δικαιουσαι επιστροφη, σε καλουν για επανελεγχο οπου πρεπει να πας ο ιδιος ή ο λογιστης σου με ολα τα χαρτια που εχεις αναφερει ηλεκτρονικα. Και αφου γινει αυτο, ξαναπερνας διαδικασια να κοπει το δευτερο παραστατικο (οπου συνηθως σου κοβουν και κατι απο το αρχικο ποσο της επιστροφης).

 

αν τα λεφτα σου ειναι πανω απο 3500 θα σου ζητησουν και ασφαλιστικη ενημερωτητα απο ΙΚΑ (οχι ΤΣΜΕΔΕ) οποτε αν εχεις προβλημα εκει (απο επιχειρησεις ή ενσημα οικοδομων κλπ) την πατησες.

 

Η προσωπικη μου εμπειρια - οποτε εκανα ηλεκτρονικη δηλωση πηρα τα λεφτα τον Σεπτεμβριο το νωριτερο. Με χειροκινητη που λεω, τα παιρνω Ιουνιο. Τον τοκο στα λεφτα μου (που ολοι συμφωνουμε οτι δικαιουμαι και ειναι δικα μου απο το πρωτο εκκαθαριστικο), τον απολαμβανε το ελληνικο κρατος. Για μενα ΚΛΕΨΙΑ με τεραστια γραμματα. Δεν θα τους ξανακανω την χαρη.

 

Οι αποδειξεις για παιδικο σταθμο λογιζονται ως εξοδο κανονικα.

 

Διαφωνω με την αποψη σου περι λογιστων φίλτατε, μοιαζει επικινδυνα με την αποψη πολλων για τους μηχανικους (ελα μωρε ξερω πως θελω να ειναι το σπιτι μου κλπ.). Βρες εναν καλο λογιστη και θα σωθεις αφου να παρακολουθεις την συνεχως υπο αλλαγη φορολογικη νομοθεσια δεν ειναι ευκολο.

Link to comment
Share on other sites

αποφεύγεις την ουρά, μπορείς να την στείλεις οποιαδηποτε ώρα,αν έχεις μικρή επιστροφή δεν έχεις κάλεσμα της εφορίας εκτός κι αν πέσεις στο δείγμα και εν πάσει περιπτώσει και στην χειρόγραφη πας τα χαρτιά σου.

Περίπτωση να πάρεις λιγοτερα από όσο λέει το εκαθαριστικό σου αποκλείεται εκτος κι αν σου απορρίψουν δαπάνη ή έβαλες λάθος ποσά παρακράτησης...αυτό θα συνέβαινε και στην χειρόγραφη...σχετικά με τον χρόνο εκκαθάρισης θα διαφωνήσω διότι πάει κατευθείαν προς επεξεργασία χωρις την μεσολάβηση πρώτα της ΔΟΥ.

 

Οι αποδειξεις για παιδικο σταθμο λογιζονται ως εξοδο κανονικα.

 

Μην μου πεις ότι μπαίνει μαζί με τα φροντιστήρια...πες μου κάποιον άλλον κωδικό....και το βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.