Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nikos S

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Nikos S

  1. σε πολεοδομια νοτίων προαστίων μου ζητησαν να την μετρησω στο συντελεστη με το σκεπτικο οτι απο χωρο κυριας χρησης σε χωρο κυριας χρησης ειναι εντος δομησης. δεν ηθελα να χαλασω το κλιμα και το κατηργησα. οπως επισης, παρεμφερες, ειχα κλιμακοστασια κοινοχρηστα και εκανα κοινοχρηστη κυκλοφορια απο η.χ και εξωστες για τους οροφους (εμπορικο κτιριο, οχι σπιτι) και παλι μου ζητησαν να τα μετρησω στο συντελεστη με το ιδιο σκεπτικο... δεν ειναι σαφες το δευτερο παραδειγμα, μιλαω για τους διαδρομους 1.20 πλατος σε εξωστη και ημιυπαιθριο - αυτα τα θελαν εντος σδ
  2. αντιλαμβανεσαι φιλε μου απο την γενικη σιωπη οτι δεν ειναι μια απαντηση που μπορει να δωσει ευκολα καποιος. Οτι και να πει κανεις μπορει να κατηγορηθει για δυσφημηση του ενος ή διαφημιση του αλλου. Επίσκεψη σε χρωματοπωλειο, κουβεντα με γνωστο μηχανικο ή εργολάβο για εμπειρίες μπορώ να προτείνω εγώ. Τώρα για να σε βοηθήσω με πλάγιο τρόπο, στις συγγραφές υποχρεώσεων που κάνω για αντιπαροχές όλοι ζητάν τη πιο γνωστή μαρκα που όλοι ξέρουμε, για να είναι σίγουροι οτι η ποιότητα θα είναι συγκεκριμένη....
  3. αγαπητη dargi (συγγνωμη για το λαθος) ολα αυτα που γραφεις τα εκανα ηδη - ακρη δεν εβγαλα με την κουβεντα και επειδη εχω κι αλλες δουλεις πιο σοβαρες δεν καθομαι αλλο να ασχολουμαι με τοσο περιεργους πελατες (μιλαμε οτι μια βδομαδα που μαλωνουμε η αδεια θα ειχε βγει). λυπαμαι τον συναδελφο που θα παει να βγαλει ακρη, αν συμβει κατι τετοιο. πολυ χρησιμες οι αποψεις ολων - still on the fence. ευχαριστω παντως για τις συμβουλες.
  4. παντως συναδελφοι να πω και τον πονο μου για το θεμα του χρονου γιατι βλεπω επιμονη απο την πλευρα σας (ορθη) παρολο που εχω αναφερει 3 φορες ο ιδιος οτι εκανα επιπολαιοτητα και σαφεστατο λαθος που ειπα 25 μερες... η αδεια ηταν προσθηκη περγκολας. Χωρις απαγορευση απτον κανονισμο, με συμφωνη γνωμη συνιδιοκτητων, γενικα ολα ρολοι εξ αρχικης μελετης του φακελου. Εγω θεωρησα οτι και το 25 που ειπα μου εδινε ανεση. καταθεση + 2 μερες χρεωση + 2 μερες τοπο + 3 μερες χρεωση + 5 μερες αρχιτεκτονικα + 5 μερες επαε (για σιγουρια) + 1 μερα υπολοιπα + 1 μερα τρεξιμο + 1 μερα διαφορα = 20 μερες εργασιμες. Τωρα τι εγινε στην πραγματικοτητα στην πολεοδομια, αλλο καπελλο...
  5. φιλε dargi αυτο ακριβως ειναι το προβλημα μου. Ειπα κατι και δεν εγινε. Εγω σαν ασχετος θα ζητουσα τα λεφτα μου πισω...σωστα απο την πλευρα μας αυτα που λεν οι συναδελφοι και σιγουρα κι εγω ετσι θα συμβουλευα καποιον αλλο μηχανικο - αλλα οταν ο αλλος σου ζηταει την γνωμη σου, που ειναι η επαγγελματικη μας γνωμη, λεμε κατι και τελικα βγαινουμε τελειως λαθος (δεν περασαν 2-3 μερες, εδω παει να κλεισει δευτερος μηνας) αισθανομαι πολυ ασχημα να πω "δεν δινω τιποτα πισω". Μια στο εκατομμυριο να ΜΗΝ πουλαν τρελα και να μην τους ενδιαφερει πραγματικα για τον οποιοδηποτε λογο, ουσιαστικα θα με λεν μια ζωη απατεωνα, οτι τους εφαγα τα λεφτα κλπ... το σκεφτομαι ακομη...
  6. η επαε ηταν υποχρεωτικη. δεν διαφωνω ως προς την επιπολαιοτητα του χρονου που ειπα και πανω απο ολα θελω να τα εχω καλα με τον εαυτο μου, γιαυτο συζητω και το θεμα. θελω να συμπεριφερομαι παντα σωστα ακομη και οταν ο πελατης παραλογιζεται οπως στην περιπτωση αυτη. προς ilias. εχω σκεφτει το θεμα του σεντονιου γιαυτο και το ανεφερα. ομως μου καναν χαρτι οτι δεν επιθυμουν την εκδοση της αδειας. μαλλον θα κρατησω το 1500αρι και θα δωσω πισω τα υπολοιπα, κι ας τα δουλεψα.
  7. η καθυστερηση δεν ειναι ουσιαστικα καθυστερηση, η αδεια για να βγει ηθελε τελικα φυσιολογικα πανω απο εναμιση μηνα αφου ειχαμε και επαε που επεσε και μια φορα σε απεργια. εγω για να μην χασω τη δουλεια ειπα 20-25 μερες (δεν το αρνουμαι). εχουμε ερθει σε συγκρουση (βαζει τον δικηγορο του να μου μιλαει) αλλα το μονο προβλημα ειναι η μη τηρηση των 25 ημερων που ειχα πει. Δεν υπαρχει λογικη, μπορει καλλιστα να κανει την εργασια του και σε 1 χρονο, απλα παρεξηγηθηκε με την "ασυνέπειά" μου...
  8. Ξεκινησα μια αδεια. Ο πελατης μου ειχε δωσει ολα τα λεφτα μπροστα - απο αυτα κατεθεσα στον εαυτο μου μια αμοιβη 1500 € για να καταθεσω τον φακελο στην πολεοδομια. Τελικα την αδεια δεν θα την παρουμε. Ο πελατης ζηταει τα λεφτα του πισω. Η μονη γραπτη "συμφωνια" ειναι το σεντονι. Τι θα κανατε στην θεση μου? Θα δινατε ολα τα λεφτα πισω? ο χρονος μου για τα σχεδια, τοπογραφικα, εκθεσεις κλπ? Η παρουσια μου σε πολεοδομια, ΕΠΑΕ? Να εμφανισω ενα κοστολογιο και να κρατησω καποια? Ή να του παραδωσω τα αντιγραφα του φακελου ωστε να αντιληφθει το μεγεθος της εργασιας και να τον "γλυκανω"? Να σημειωσω πως ο λογος που δεν θα προχωρησουμε ειναι πρωτον οτι δεν τηρηθηκε το χρονοδιαγραμμα εκδοσης της αδειας (φταιω εγω που ειπα 25 μερες, αλλα κι ο ασχετος πελατης θελει να ακουσει κατι συγκεκριμενο - ειμαστε αισιως στις 50 ημερες) και δευτερον οτι για να παρω τελική χρειαζεται να κανει κατι ο πελατης και αυτος προφασιζεται οτι αφου δεν τηρηθηκε το χρονοδιαγραμμα, δεν θελει την αδεια πια, αρα δεν κανει τιποτα. Απόψεις?
  9. επειδη εχω μεινει σε εστια στο εξωτερικο ενημερωνω πως και μουσικη εχει και φασαρια και οτι μπορει να φανταστει κανεις για φοιτητικη ζωη για τον απλουστατο λογο οτι το διαβασμα και το σχεδιο στην περιπτωση μας γινόταν στο στουντιο ή στην βιβλιοθηκη ή στο computer room. Επισης τα μεγαλα πανεπιστημια ειχαν διαφορετικες εστιες για πρωτοετεις - δευτεροετεις και αλλες για τους υπολοιπους (επι πτυχιο ή μεταπτυχιακους) - τοσο απλο αλλα μεγαλοφυες αφου στις πρωτες γινοταν ο χαμος ενω στις δευτερες ήταν το κλιμα πιο....κυριλε!
  10. φιλε μου πρεπει να αξιολογησεις την πιθανοτητα να μπει καποιος επειδη ειδε ταμπελα μηχανικου, καθως και το τι δουλεια θα προκυψει απο τετοιες επισκεψεις. εγω πιο παλια το αντιμετωπισα και κατεληξα πως επειδη δεν ειμαι εμπορος αλλα επαγγελματιας, προτιμω να κανω οικονομια στο ενοικιο και παραλληλα να εχω ησυχια απο επισκεψεις καθε ειδους. η προσωπικη μου εμπειρια ηταν πως οσοι μπαιναν ετσι, θελαν απλα να ρωτησουν τα κουφα τους και ουτε μια φορα δεν προεκυψε κατι ουσιαστικο. απλα γιατι ο σχετικος εχει ηδη τους μηχανικους του ενω ο ασχετος θα ψαξει απο γνωστους και φιλους για συσταση. στο τοσο "ρουκου" δεν ειδα ποτε κανεναν συναδελφο να βγαζει ακρη παρα για πολυ μικρες δουλειες. Βεβαια αυτα απο περιορισμενη εμπειρια - αλλοι συναδελφοι μπορει να εχουν αλλες παραστασεις. προσοχη επισης στο θεμα του ενοικιου γιατι η επιχειρηματικη λογικη λεει πως οταν εισαι στην αρχη καθε δραστηριοτητας επαγγελματικης, πρεπει να εχεις τα λιγοτερα δυνατα fix costs, το μεγαλυτερο των οποιων ειναι ο χωρος. Εξου και πολλοι νεοι μηχανικοι ξεκιναν απο το σπιτι τους. Ειδικα και στην εποχη μας με τις πολυ λιγοτερες δουλειες, προσοχη.
  11. για την φύτευση βεβαίως και υπάρχει περιορισμός. στην πολεοδομία που πηγαίνω συχνά δεν δέχονται πια την θέση "πάνω στο γκαζόν" και αφαιρείται όλη από την φύτευση. για "ελεύθερο χώρο" όπως το εννοείς, αν κατάλαβα, δεν υπάρχει περιορισμός πλην της κάλυψης - αν εννοείς για να περνά κόσμος, απαιτείται ελάχιστο 1,20 για κατοικίες και μικρά καταστήματα εκτός αν είναι συνάθροισης κοινού που θέλει περισσότερο. "αλλαγή χρήσης σε Η/Χ" δεν το εχω δει ποτέ αλλά μόνο αν το συζητήσεις με τον μηχανικό που θα το ελέγξει θα βγάλεις άκρη. Ουσιαστικά μιλάς για αλλαγή του διαγράμματος κάλυψης οπότε μπαίνεις και σε ιδιοκτησιακά.
  12. αγαπητε vagelp, εχεις μηχανικο? γιατι περα απο την ερώτησή σου εμένα με προβληματισε η κουβέντα του αν το σπιτι θα ειναι με φερουσα τοιχοποιια ή μπετονένιο, όταν εσύ ήδη βγάζεις δάνειο και όταν το ένα σπίτι με το άλλο, όπως αναφέρθηκε, θα είναι τελείως διαφορετικά. Σχέδια έχετε κάνει? όψεις? πως θα επηρρεαστούν αυτά απο την κουβέντα που κάνεις εδώ? όλοι οι τρόποι δόμησης (υπάρχουν πολλοί) έχουν θετικά και αρνητικά, ο εργοδότης (δηλαδή εσύ) θα διαλέξει βεβαίως αλλά νομίζω δεν είσαι ενημερωμένος. Αν δεν έχεις απευθυνθεί σε μηχανικό και σε καθοδηγεί εργολάβος/κατασκευαστής ή αυτός που σου πουλάει το οικόπεδο, κάντο άμεσα.
  13. το κιοσκι που καλυπτει πισινα έχει κυρια χρήση και μετρησες το χωρο στην δομηση? πως το δεχτηκες αυτο αγαπητε? σου δειξαν καποιο χαρτι?
  14. αγαπητε johnengineer οχι μονο δεν θα βρεις κανεναν που να εχει κανει αυτη τη διαδικασια, αλλα μαλλον δεν ξερεις και που εχεις μπλεξει. ωχρια η μαφια μπροστα σε καθε ασφαλιστικο φορεα στο ελλαδισταν. κανε αυτο που σου ειπαν εδω. γραμματακι με αιτημα διαγραφης για τον οποιο λογο εχεις και βλεποντας και κανοντας. αποψη μου πως θα σου πουν οχι, τουλαχιστον αρχικα.
  15. εγω το εχω κανει και το ονομασα "μαρκιζα προστασιας απο βροχη" (κατ' απαιτηση του ελεγκτη), το περασαν και απο ΕΠΑΕ. Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
  16. Ηλεκτρονικη εναντιον......χειροκινητης μερικες διαφορες: πρωτον αν ειναι να πληρωσεις φορο (και οχι να εχεις επιστροφη) η εφορος προχθες μου ειπε πως εχεις εκπτωση 1,5%. υποτιθεται πως η ηλεκτρονικη δηλωση βολευει αλλα κατ'εμε, παντα αν εχεις επιστροφη ειναι λαθος. Και αυτο γιατι αφου εγκριθει η δηλωση σου και κοπει το πρωτο παραστατικο οτι δικαιουσαι επιστροφη, σε καλουν για επανελεγχο οπου πρεπει να πας ο ιδιος ή ο λογιστης σου με ολα τα χαρτια που εχεις αναφερει ηλεκτρονικα. Και αφου γινει αυτο, ξαναπερνας διαδικασια να κοπει το δευτερο παραστατικο (οπου συνηθως σου κοβουν και κατι απο το αρχικο ποσο της επιστροφης). αν τα λεφτα σου ειναι πανω απο 3500 θα σου ζητησουν και ασφαλιστικη ενημερωτητα απο ΙΚΑ (οχι ΤΣΜΕΔΕ) οποτε αν εχεις προβλημα εκει (απο επιχειρησεις ή ενσημα οικοδομων κλπ) την πατησες. Η προσωπικη μου εμπειρια - οποτε εκανα ηλεκτρονικη δηλωση πηρα τα λεφτα τον Σεπτεμβριο το νωριτερο. Με χειροκινητη που λεω, τα παιρνω Ιουνιο. Τον τοκο στα λεφτα μου (που ολοι συμφωνουμε οτι δικαιουμαι και ειναι δικα μου απο το πρωτο εκκαθαριστικο), τον απολαμβανε το ελληνικο κρατος. Για μενα ΚΛΕΨΙΑ με τεραστια γραμματα. Δεν θα τους ξανακανω την χαρη. Οι αποδειξεις για παιδικο σταθμο λογιζονται ως εξοδο κανονικα. Διαφωνω με την αποψη σου περι λογιστων φίλτατε, μοιαζει επικινδυνα με την αποψη πολλων για τους μηχανικους (ελα μωρε ξερω πως θελω να ειναι το σπιτι μου κλπ.). Βρες εναν καλο λογιστη και θα σωθεις αφου να παρακολουθεις την συνεχως υπο αλλαγη φορολογικη νομοθεσια δεν ειναι ευκολο.
  17. επι του θεματος (προσπερνω το πολυ ευχαριστο οτι διαβαζω σοβαρά επιχειρηματα): 1ον ειμαι κι εγω αρχιτεκτονας (προς τον αγαπητο ss_sk). Φυσικα διαδικτυακα δεν μπορουμε να επεκταθουμε ο καθεις για τα πιστευω του αλλα πιστεψε με, δεν ειμαι κανενας αναισθητος μπετονακιας. Στο θεμα ομως της αντιμετωπισης της αρχιτεκτονικης μνημης εχω πολυ εντονο προβληματισμο γιατι το εχω αντιμετωπισει επαγγελματικα - εχω καταληξει πως απο το να υπαρχουν γυρω μας κτιρια σε εξαθλιωση ΕΠΕΙΔΗ το νομικο καθεστως περι διατηρητεων ειναι απο ηλιθιο εως βλακωδες, ας τα κανουν ολα καινουργια σε αυτη τη μπανανια που ζουμε. Δεν θελω να επεκταθω γιατι θα γραφω μια εβδομαδα. 2ον εχω κι εγω φαντασια και ειμαι σιγουρος πως θα μπορουσε να γινει μια πραγματικα ενδιαφερουσα προταση - δεν θα γινει ομως ποτε αγαπητε μου, να εισαι σιγουρος. Αν δεν υπαρξει ενδιαφερον επενδυσης απο ιδιωτη, ετσι θα μεινουν για τα επομενα 50 χρονια. Δυστυχως το κρατος δεν ασχολειται με το δομημενο περιβαλλον. Ανεφερα και πριν, ερειπωμενα, καμμενα, εγκαταλελειμενα επι 50-60 χρονια ως και 80 ετων κτιρια μου εχουν τυχει στο γραφειο. Παντα ενας ανθρωπος που προσπαθουσε να κανει δουλεια ηταν απο πισω, και 3 στις 4 φορες δεν εγινε τιποτα λογω ανυπερβλητου παραλογισμου νομοθεσιας ή ανθρωπων σε καιριες θεσεις. 3ον η βασικη μου ενσταση ηταν για την παραδοχη του κ. Αλαβανου σχετικα με την καταλληλοτητα της στεγασης του ΤΕΕ στα προσφυγικα. Νομιζω ειναι αυταποδεικτο πως εχω δικιο - με τα λεφτα τα δικα μας ο καθε αρμοδιος να μην κανει ηρωισμους - το ΤΕΕ να παει σε κτιριο προδιαγραφων (αδιαφορο μου ειναι το που), το ΤΕΕ να μην ξοδεψει παραπανω λεφτα απο τα απαραιτητα, και το ΤΕΕ να συμβουλεψει το κρατος για το τι πρεπει να κανει στα προσφυγικα. Αν το κοστος ηταν το ιδιο, θα το δεχομουν σαν εναλλακτικη. Αυριο που θα μας πουν πως το ΤΕΕ δεν εχει λεφτα, τι θα λεμε? 4ον επι ενος θεματος που αγγιζει η παρεμβαση του αγαπητου συντονιστη, εχω να πω πως αν εδειχναν οι αρχιτεκτονες το μισο ενδιαφερον που δειχνουν για την διασωση καποιων παλιων κτιριων, σχετικα με το μειζον θεμα της υπογραφης αρχιτεκτονικων μελετων στην ελλαδα απο αλλες ειδικοτητες (πρωτοφανές χωρις εξετάσεις επι συνθετικης ικανοτητας) η Αθηνα πρωτιστως και η Ελλαδα γενικοτερα θα ηταν πολυ καλυτερες. 5ον η μνημη της πολης....εδω εχω να πω πολλα: η εργασια μου σε μεταπτυχιακο θεωριας αρχιτεκτονικης ειχε να κανει με την μνημη της πολης. Αλλο ομως η μνημη, αλλο η μανια με το παρελθον. Ας γινω ιεροσυλος: Το ΦΙΞ ήταν καποτε ενα συγκλονιστικο κτιριο. Τωρα ειναι ενα κουφαρι, μιας αλλης εποχης, εκτος τοπου και χρονου - δεν ξερω τι ακριβως συνεισφερει στην πολη ή στη μνημη του δημιουργου του. Οι νεοι Σ.Δ. θα εξασφαλιζαν ενα μικροτερο κτιριο στην ιδια θεση = περισσοτερος ελευθερος χωρος. Στο Λονδινο εχουν βρει εναν ωραιο τροπο να λυσουν τα...σεξουαλικα τους σχετικα με την εικονα της πολης τους. Σε πολλους δρομους, ειδικα στο κεντρο, μπορεις να γκρεμισεις κτιριο και να το ξαναφτιαξεις, αλλα επιλεγοντας απο συγκεκριμενες οψεις απο...καταλογο της πολεοδομιας. Μεσα κανε οτι θες, σου λενε, εξω ο δρομος εχει ενα χαρακτηρα και θα παραμεινει ως εχει. Λεω εγω τωρα, σκεφτητε την Αθηνα, με εγκεκριμενο καταλογο με 500 οψεις νεοκλασσικου χαρακτηρα ή για να μην γινουμε οργουελιανοι και...ναζι της αρχιτεκτονικης, με υποχρεωτικη χρηση νεοκλασσικου λεξιλογιου εντος ιδεατου στερεου και απολυτο δικαιωμα ελευθεριας στα εσωτερικα. Θα αλλαξει χαρακτηρα η Αθηνα μεσα σε 20 χρονια ναι ή οχι? Θα πεσουν ολοι οι κατασκευαστες πανω για το παραπανω χρημα και ως ευχαριστη παρενεργεια θα γινει η Αθηνα κουκλα (αφου μαλωσουμε οι αρχιτεκτονες μεταξυ μας βεβαια για να διατηρησουμε ή οχι καποιες πολυκατοικιες brutalist που τις επαινουν στο ΕΜΠ ακομη οι υπεργηροι και οι μαθητες τους που τωρα ειναι καθηγητες αυτοι).... 6ον - ουσιαστικη επικοινωνια μεταξυ αρχιτεκτονων και λοιπων ειδικοτητων σε θεματα σαν κι αυτο που συζηταμε δεν θα ελεγα οτι υπαρχει οπως την εννοεις - υπαρχει σιγουρα επικοινωνια μεταξυ πολιτων που ενημερωνονται και ζουνε σε μια πολη - οι υπολοιποι μηχανικοι μονο ως τετοιοι μπορουν να συνεισφερουν, θα συμφωνησω κι εγω, για τον απλουστατο λογο οτι το αντικειμενο σπουδων ειναι τοσο μακρια με το δικο μας που ειναι σαν να απαιτεις κατι παρομοιο απο εναν γιατρο ή δικηγορο (μιλαω για θεματα αρχιτεκτονικης, θεωριας, πολεοδομιας και συνθεσης) Αλλα για τον λογο αυτο, αγαπητε ss_sk, ο αρχιτεκτονας ειναι στο εξωτερικο ο μεγας, ο απολυτος, ο αναμφισβητητος ηγετης του δομημενου περιβαλλοντος και οι υπολοιπες ειδικοτητες ειναι complimentary (αλλα και φυσικα απαραιτητες), ενω στο ελλαδισταν ειμαστε καρπαζοεισπρακτορες αστρογαλαξιακου μεγεθους, χωρις τα αυτονοητα δικαιωματα, και ολοι ακουμε μια δυο φορες το μηνα την μεγαλη ερωτηση σε παρτυ: "δηλαδη νικο εξηγησε μου, ποια η διαφορα μεταξυ αρχιτεκτονα και πολιτικου μηχανικου?" 7ον) στο θεμα του mall και λοιπων εμπορικων δεν θελω να απαντησω, καπου θα τα πουμε αλλη στιγμη. Δεν διαφωνω εντελως αλλα μερικως Κλεινοντας θελω να πω το εξης: παρατηρηται στην ελλαδα μεταξυ αλλων περιεργων μια δαιμονοποιηση του κερδους και του επιχειρειν - Φυσικα δεν ειναι εδω το καταλληλο φορουμ για πολιτιοοικονομικες αναλυσεις και σε καμμια περιπτωση δεν πολιτικολογω αλλα ειδικα στην δουλεια μας, το τρενο τρεχει χαρη σε ιδώτες επενδυτες, και οι περισσοτεροι μηχανικοι για ιδιωτες δουλευουν ή ιδιώτες έχουν για πελάτες. Σε ολο το κοσμο η ιδιωτικη πρωτοβουλια ειναι σεβαστη, οχι καταδικαστεα, και η αναπτυξη ειναι επιθυμητη, οχι καταδικαστεα. Αν δεν βαλουν ιδιωτες μεσα στο ελληνικο, δεν θα γινει τιποτα ποτε. Αν δεν βαλουν το κινητρο του χρηματος μεσα σε καποιο μεγαλο εργο στο ελλαδισταν, αυτο δεν θα γινει ποτε. Σκεφτητε να ελεγαν αυριο : παρτε την κατω ζωνη πανω στην παραλιακη για εκμεταλλευση, καντε ουρανοξυστες με συντελεστη 20 (ναι εικοσι εγραψα) και χεστειτε στα λεφτα κυριοι, ΑΛΛΑ : κοψαμε το υπολοιπο σε 20 ζωνες και καθενας απο εσας αναλαμβανει να το φτιαξει βαση αυτων των προδιαγραφων: δεκα παρκα, 20 γηπεδα, ποδηλατοδρομοι κλπ. Ειναι ολοι κερδισμενοι? Ειναι καλυτερα τωρα που εχει εκει (και θα εχει για ακομη 20 χρονια) 5 κουφαρια αεροπλανων, ενα παναθλιο κτιριο που κανουν κατι μιζερες εκθεσεις? Υπαρχουν εξυπνοι και ΑΠΛΟΙ τροποι να λυθουν τα περισσοτερα προβληματα στην ελλαδα - διαθεση δεν υπαρχει και βεβαια μας πιανει αυτο που μας εχει πιασει και με τα προσφυγικα (κατ 'εμε τελειως αδιαφορα σαν κτιρια και ελαχιστης ιστορικης σημασιας - θα φαω κραξιμο τωρα) δηλαδη πολυ φασαρια για ενα απλο θεμα, συνδυασμενο με λαθως επικεντρωμενη ευαισθησια. Το φυσικο επακολουθο της απολυτα αρνητικης λογικης ειναι να μεινουν αυτα ως εχουν και να μεινει πχ ο βοτανικος ως εχει - απο εκει αραγε περασε κανεις τωρα τελευταια αναρωτιεμαι.... disclaimer: ο αδελφος μου ειναι πολιτικος μηχανικος (μην νομιζετε οτι εχω τιποτα προσωπικο εναντιων της εξαιρετικης ομάδας συναδελφων!) λεω αδιαφορα ιστορικα γιατι για τρεις τρυπες απο σφαιρες να κραταμε ολα τα κουτακια μου φαινεται δυσαναλογο - ας κανουμε ενα μικρο μουσειο, μια πλακα, ας κρατησουμε τους πεντε τοιχους στο κατω κατω - και γιατι πρεπει να μεινει το κτιριο για να θυμομαστε? ας δει καποιος το μουσειο του ολοκαυτωματος του eisenman. Εγω για να γινω ανατρεπτικος, προτεινω την ολικη κατεδαφιση και την εγκατασταση μονο ενος μνημειου. Θα γινει ποτε λετε? ευχαριστω για την μακροσκελη αναγνωση.
  18. να γινω προκλητικος και να πω πως πρεπει να γκρεμιστουν? πολλες φορες που διαβαζω επιχειρηματα για την "διάσωσή" τους αναρωτιεμαι αν περνα κανεις απο εκει καθε μερα? και τι ανακαινιση να γινει που θα τα συνεφερει? αφου σαν διατηρητέα δεν θα αφήσουν να γινει καμμια επεμβαση ουσιαστικη στις οψεις....η πρωτη φορα ή η τελευταια θα ειναι που προτιμαμε να εχουμε ερειπια γυρω μας παρα κτιρια με χρηση.... εγω αντιμετωπισα στην Πατρα παρομοια θεματα και μου βγαλαν το κτιριο διατηρητεο και ως προς το εσωτερικο (ενα παλιο ξενοδοχειο ηταν) - φυσικα ο εργοδοτης μου εφυγε τρεχοντας απο την επενδυση, αφου χρηση με 17 μικρα δωματιακια 2Χ3 δεν μπορουσαμε να κανουμε.... Οσο για την ουσια του αρθρου με προβληματιζει η παραδοχη του κ. Αλαβανου οτι θα ειχε μικροτερο κοστος να ανεγερθει νεο κτιριο (που θα ηταν και εντος προδιαγραφων) απο αυτο που προτεινει? δηλαδη παραδεχεται οτι δεν υπαρχει σωστη διαχειριση των χρηματων ΜΑΣ?
  19. απλα προς ενημέρωση των υπολοίπων, το ΙΚΑ ΔΕΝ δεχεται προσυμφωνο μισθωσης και θα βγάλει τα ενσημα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου -
  20. εγω γνωριζω πως εκτος περιγραμματος οικοδομης επιτρεπεται μονο χρηση σταθμευσης και τιποτα αλλο (δηλαδη οχι αποθηκες).
  21. ευχαριστω για την απαντηση. ησουν σαφεστατη. στο ΙΚΑ παντως μου τα μασανε και αυριο θα παω σε καποιον γνωστο να βγαλω ακρη (κλασσικα)
  22. αν δει καποιος την ιδιοφυη χρηση των η/χ απο τον Βαλσαμακη για παραδειγμα, θα καταλαβει την αξια τους. Αν τα προστιμα για το παρανομο κλεισιμο ηταν αυτα που πεφτουν τωρα πχ, δεν θα ειχαμε φτασει εδω. Σε νοτιο προαστιο που κινουμαι εγω, προσφατα επεσε μεγαλο προστιμο για κλειστο η/χ σε εμπορικο κτιριο και ο η/χ ξανα-ανοιξε ως δια μαγειας. βεβαια θα ξανακλεισει ειναι σιγουρο, αλλα σε σπιτια δεν θα αντεχε κανεις τα προστιμα. παντως το ιδεατο στερεο που το εχω δει εφαρμοσμενο πχ στο Τοκυο, καταληγει σε κουτακια, γιατι κι εκει να ειστε σιγουροι θα μας πιεσουν οι πελατες (κατασκευαστες ή ιδιωτες) να παμε στα ορια του και θα ξεφυτρωνουν πανομοιοτυπα κουτια το ενα διπλα στο αλλο. Ουτε εσοχες δεν θα μας αφηνουν να κανουμε. Γιατι για να συζητησουμε ποσους "φωτισμενους" πελατες εχει ο καθενας....
  23. η σκαλα εφτανε παταρι που ειχα τραπεζοκαθισματα και σ.δ. και εκει. την μετρησαν 2 φορες γιατι ενωνε 3 οροφους εντος συντελεστη. δεν ειχα προβλημα μετρων και δεν επεμεινα ουτε προσπαθησα να "κλεψω" γιατι ηταν σε τοσο ακριβη περιοχη που ο κατασκευαστης ειχε σιγουρες τις υπεραξιες απο περγκολες που θα εκλεινε και πεζοδρομια που θα βρισκοντουσαν εντος του μαγαζιου, που τα μετρα αν θα ηταν 70 η 75 δεν μας ενοιαζε.
  24. απο την στιγμη που χτιζονται εκτος σχεδιου, προφανως υπαρχει αναγκη για φτηνοτερη κατοικια απο την διαθεσιμη εντος σχεδιου. αρα η λυση προφανως και ειναι η ενταξη στο σχεδιο πιο πολλων περιοχων, κατι που στην ελλαδα θεωρειται κακο, για λογους που αγγιζουν την γελοιοτητα. δηλαδη προτιμαμε να ξεφυτρωνουν οικισμοι χωρις καμμια υποδομη, απο το να πουμε οτι πχ τα μεσογεια θα μπουν στο σχεδιο. αυτα ειναι διλληματα τυπου βοτανικου και εκτος πραγματικοτητας. τωρα για τον νεο ΓΟΚ, θυμαμαι πηρα στα χερια μου το 2005 το σχεδιο νομου απο φιλη στο ΥΠΠΕΧΩΔΕ και ελεγε μεσα για η/χ στο 15% κλπ αλλα ακομα περιμενουμε τον Σουφλια. Οσο για τα 4 στρεμματα, οπως τα ειπε τα ξε-ειπε αφου αν βγαλει "αχρηστα" ολα τα χωραφια του καθε παππου, θα το πληρωσει ακριβα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.